Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Cercetătorii de la NASA au anunțat o nouă descoperire incredibilă cu privire la galaxia noastră: Calea Lactee. O nouă teorie elaborată de cercetători ar putea schimba foarte multe din ceea ce știm despre istoria universului în care trăim. Această teorie presupune că, în urmă cu aproximativ 3,5 milioane de ani, ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
INDAGRA FOOD & CARNEXPO – Târgul internaţional pentru industria alimentară - are loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, în Pavilionul B2 al Centrului Expozițional ROMEXPO, fiind cel mai important eveniment dedicat industriei alimentare din România. Manifestarea se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și este organizată de ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Rețeta zilei: Mere coapte cu scorțișoară

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Merele coapte cu scortisoara. Da, sunt sigur ca ati mai auzit de acest desert si probabil va ziceti acum “de ce asta? de ce nu postati o reteta mai neobisnuita”. Pai, intr-un fel, reteta asta e neobisnuita, deoarece are acea superba aroma de mar si scortisoara. Un mix care-ti lasa gura apa.

Acuma, sa vedem de ce avem nevoie:

Ingrediente

  • un kg mere de marime potrivita,
  • 50 g unt,
  • o lingurita de scortisoara macinata,
  • o lingurita de zahar pentru fiecare mar,
  • unt pentru uns vasul,
  • o mana miez de nuca taiata grosier,

Cum?

Spalati merele (normal), apoi le curatati de cotoare cu mare atentie.

In ideea ca vreti sa terminati cat mai rapid, atunci la timpul de coacere aveti posibilitatea de a taia merele in 2, eliminand semintele si casuta ei lasand numai o  adancitura puternica.

Luam un vas termorezistent si-l ungem cu unt solid si alaturam merele cu scobitura in sus, dupa care le adaugam un varf de cutit de unt, o lingurita de zahar, nuca si un praf de scortisoara. Adaugati cata scortisoara credeti ca vreti, dupa cum si stiti, unora le place putin de tot (datorita aromei puternice), altii vor sa o simta mai pregnant.

Puneti direct la preincalzit la 200 C pret de 40-50 min pana se rumenesc si sunt patrunse bine.

Miezul merelor trebuie sa fie moale, cremos si aromat iar contrastul de textura este rezultatul nucii crocante, usor caramelizate.

Merele coapte cu scortisoara se pot manca direct dupa ori stropite cu mult sos de caramel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation