Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

malta se redeschide, malta
După un an în care turismul s-a dovedit eclectic, Malta anunță din nou disponibilitatea sa de a primi, cu brațele deschise, turiștii români. Malta poate fi și refugiul râvnit, pe vreme de pandemie, căci toată lumea jinduie la un tărâm fărăr griji, atunci când lumea este de fapt, copleșită de ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
corteva agriscience, corteva
Premii de recunoaştere a excelenţei în leadership, sustenabilitate, lanţuri de distribuţie şi operaţiuni Corteva Agriscience a anunţat că a fost desemnată câştigătoare a mai multor premii „Manufacturing Leadership Awards” decernate de Asociaţia Naţională a Producătorilor. Categoriile şi tehnologiile recunoscute pentru rezultatele excelente sunt: Premiul pentru leadership în excelenţă operaţională, acordat ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta se redeschide, malta
După un an în care turismul s-a dovedit eclectic, Malta anunță din nou disponibilitatea sa de a primi, cu brațele deschise, turiștii români. Malta poate fi și refugiul râvnit, pe vreme de pandemie, căci toată lumea jinduie la un tărâm fărăr griji, atunci când lumea este de fapt, copleșită de ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Rețeta zilei: Mere coapte cu scorțișoară

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Merele coapte cu scortisoara. Da, sunt sigur ca ati mai auzit de acest desert si probabil va ziceti acum “de ce asta? de ce nu postati o reteta mai neobisnuita”. Pai, intr-un fel, reteta asta e neobisnuita, deoarece are acea superba aroma de mar si scortisoara. Un mix care-ti lasa gura apa.

Acuma, sa vedem de ce avem nevoie:

Ingrediente

  • un kg mere de marime potrivita,
  • 50 g unt,
  • o lingurita de scortisoara macinata,
  • o lingurita de zahar pentru fiecare mar,
  • unt pentru uns vasul,
  • o mana miez de nuca taiata grosier,

Cum?

Spalati merele (normal), apoi le curatati de cotoare cu mare atentie.

In ideea ca vreti sa terminati cat mai rapid, atunci la timpul de coacere aveti posibilitatea de a taia merele in 2, eliminand semintele si casuta ei lasand numai o  adancitura puternica.

Luam un vas termorezistent si-l ungem cu unt solid si alaturam merele cu scobitura in sus, dupa care le adaugam un varf de cutit de unt, o lingurita de zahar, nuca si un praf de scortisoara. Adaugati cata scortisoara credeti ca vreti, dupa cum si stiti, unora le place putin de tot (datorita aromei puternice), altii vor sa o simta mai pregnant.

Puneti direct la preincalzit la 200 C pret de 40-50 min pana se rumenesc si sunt patrunse bine.

Miezul merelor trebuie sa fie moale, cremos si aromat iar contrastul de textura este rezultatul nucii crocante, usor caramelizate.

Merele coapte cu scortisoara se pot manca direct dupa ori stropite cu mult sos de caramel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation