Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

UPL Europe, easyconnect, sustinerea sistemului de transfer inchis
București, Romania, 19 octombrie 2021 – UPL Europe s-a alăturat grupului de lucru easyconnect (ECWG), care s-a angajat să introducă sistemul de transfer închis (CTS - Closed Transfer System) easyconnect pe piața europeană. Alături de acest nou membru, toți actorii importanți din industria agroalimentară din Europa depun în prezent eforturi ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

Rețeta zilei: Mere coapte cu scorțișoară

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Merele coapte cu scortisoara. Da, sunt sigur ca ati mai auzit de acest desert si probabil va ziceti acum “de ce asta? de ce nu postati o reteta mai neobisnuita”. Pai, intr-un fel, reteta asta e neobisnuita, deoarece are acea superba aroma de mar si scortisoara. Un mix care-ti lasa gura apa.

Acuma, sa vedem de ce avem nevoie:

Ingrediente

  • un kg mere de marime potrivita,
  • 50 g unt,
  • o lingurita de scortisoara macinata,
  • o lingurita de zahar pentru fiecare mar,
  • unt pentru uns vasul,
  • o mana miez de nuca taiata grosier,

Cum?

Spalati merele (normal), apoi le curatati de cotoare cu mare atentie.

In ideea ca vreti sa terminati cat mai rapid, atunci la timpul de coacere aveti posibilitatea de a taia merele in 2, eliminand semintele si casuta ei lasand numai o  adancitura puternica.

Luam un vas termorezistent si-l ungem cu unt solid si alaturam merele cu scobitura in sus, dupa care le adaugam un varf de cutit de unt, o lingurita de zahar, nuca si un praf de scortisoara. Adaugati cata scortisoara credeti ca vreti, dupa cum si stiti, unora le place putin de tot (datorita aromei puternice), altii vor sa o simta mai pregnant.

Puneti direct la preincalzit la 200 C pret de 40-50 min pana se rumenesc si sunt patrunse bine.

Miezul merelor trebuie sa fie moale, cremos si aromat iar contrastul de textura este rezultatul nucii crocante, usor caramelizate.

Merele coapte cu scortisoara se pot manca direct dupa ori stropite cu mult sos de caramel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation