Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Rețeta zilei: Mere coapte cu scorțișoară

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Merele coapte cu scortisoara. Da, sunt sigur ca ati mai auzit de acest desert si probabil va ziceti acum “de ce asta? de ce nu postati o reteta mai neobisnuita”. Pai, intr-un fel, reteta asta e neobisnuita, deoarece are acea superba aroma de mar si scortisoara. Un mix care-ti lasa gura apa.

Acuma, sa vedem de ce avem nevoie:

Ingrediente

  • un kg mere de marime potrivita,
  • 50 g unt,
  • o lingurita de scortisoara macinata,
  • o lingurita de zahar pentru fiecare mar,
  • unt pentru uns vasul,
  • o mana miez de nuca taiata grosier,

Cum?

Spalati merele (normal), apoi le curatati de cotoare cu mare atentie.

In ideea ca vreti sa terminati cat mai rapid, atunci la timpul de coacere aveti posibilitatea de a taia merele in 2, eliminand semintele si casuta ei lasand numai o  adancitura puternica.

Luam un vas termorezistent si-l ungem cu unt solid si alaturam merele cu scobitura in sus, dupa care le adaugam un varf de cutit de unt, o lingurita de zahar, nuca si un praf de scortisoara. Adaugati cata scortisoara credeti ca vreti, dupa cum si stiti, unora le place putin de tot (datorita aromei puternice), altii vor sa o simta mai pregnant.

Puneti direct la preincalzit la 200 C pret de 40-50 min pana se rumenesc si sunt patrunse bine.

Miezul merelor trebuie sa fie moale, cremos si aromat iar contrastul de textura este rezultatul nucii crocante, usor caramelizate.

Merele coapte cu scortisoara se pot manca direct dupa ori stropite cu mult sos de caramel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation