Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

google ads safety report
În 2024, Google a eliminat peste 5,1 miliarde de reclame înşelătoare și a blocat difuzarea sau a restricționat difuzarea de reclame pe mai mult de 1,3 miliarde de pagini. Google face public Google Ads Safety Report 2024, raportul său anual privind siguranța în publicitatea online, care evidențiază progresele realizate de ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Ce înseamnă o îmbrățișare, după specialiști

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Specialiştii în psihologia de cuplu au ajuns la concluzia ca oamenii isi transmit emotiile unul altuia prin 5 atitudini cheie: cuvintele de încurajare, timpul acordat, darurile primite şi mângâierile fizice.

Aici, psihologul Laura Maria Cojocaru crede ca cea mai puternica dintre toate aici este cea a mângâierilor fizice, care poate fi de mai multe feluri, ţinut de mână, sărutări si, desigur, sexul:

“Toate aceste gesturi sunt modalităţi de a-i comunica partenerului emoţia iubirii. Ba mai mult, atingerea fizică este în sine mai mult decât exprimarea iubirii, ci o cale de a ne menţine sănătatea şi tinereţea atât la nivel emoţional, cât şi mental sau fizic. În folclor sunt răspândite 3 expresii care descriu cel mai corect puterea îmbrăţişărilor:

Avem nevoie de 4 îmbrăţişări pe zi ca să supravieţuim, 8 ca să ne menţinem şi 12 ca să creştem. Mai mulţi oameni de ştiinţă au concluzionat, prin nenumărate experimente, că nevoia de contact corporal este la fel de importantă precum nevoia de foame, sete şi somn”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru preşedintele Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă.

  • Ce inseamna o imbratisare sau o atingere fizica

O imbratisare inseamna si eliminarea durerii sufletești, scad anxietatea și depresia. Ba chiar, s-a dovedit chiar mai mult, faptul ca ele te ajuta si in lupta contra infecțiilor și pot scadea riscul bolilor cardiovasculare.

De fapt, totul in sta in pielea noastra, care prezinta numeroase celule care transmit cea mai mica atingere si schimbare de presiune și în structura creierului, unde s-a dovedit ca aria din cortexul cerebral prefrontal referitoare la atingere este mult mai mare fata de totalul ariilor tuturor celorlalte simțuri.

 “În doar zece secunde de îmbrățișare se produce la nivel fizic o scădere a oxitocinei (hormonul stresului) în creier. Această reacție chimică scade presiunea sângelui,luptă împotriva oboselii și a infecțiilor și ameliorează simptomele depresiei. De asemenea, prin îmbrăţişări, scade cantitatea de cortizol din sânge (hormonul care reglează metabolismul glucidic).
Reacțiile biochimice și fiziologice la îmbrățișare, pot produce (în special la femei, arată unele studii) îmbunătățirea competențelor sociale (comunicare, reducerea sentimentelor de jenă, asertivitate) și creșterea sentimentului de încredere. Totodată, îmbraţisarea aduce stimulări psihice și fiziologice pozitive, atât la cei care îmbrățișează cât și la cei îmbrățișați, crescând sentimentul de protecție, siguranță, încredere în sine și în cei din jur, forță interioară şi sănătate”, mai mentioneaza psihologul Laura Maria Cojocaru.

Apetitul sexual este dat de nivelul de estrogen din sânge, iar faptul ca simtim o anumita atractie fata de persoana respectiva, se intampla la nivelul a 3 neuro-transmitatori: adrenalina, dopamina și serotonina. Adrenalina creste ritmul inimii si creeaza acei “fluturașii din stomac”, dopamina și serotonina care duc la plăcere.

“În timpul actului sexual, al unui sărut sau al unei atingeri, hipotalamusul secretă și neurohipofiză eliberează vasopresină şi oxitocină. Acești hormoni sunt responsabili de menținerea și dezvoltarea sentimentelor de dragoste, de apariția plăcerii și influențează totodată fidelitatea unei persoane (în studiile efectuate pe animale, s-a observat că acești hormoni pot lega pe viață partenerii).

Eliberarea de oxitocină constituie o explicație a faptului că unele persoane se îndrăgostesc cu adevărat după ce fac dragoste cu partenerul, devenind mai înțelegători, mai permisivi și mai atenți la părțile pozitive ale partenerului.

Acest lucru se întâmplă deoarece din momentul în care dopamina începe să excite centrii specifici din creierul nostru, zonele care procesează emoțiile negative și critica socială negativă își încetinesc acțiunea până la sistarea acesteia (fapt arătat de analiză tomografică a persoanelor îndrăgostite)”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation