Va gandeati sa preparati ceva cu creveti? Exista numeroase retete, idei pentru cea de creveti. Chinezii o numesc chiar “zhang da xia”, probabil ati mai auzit de ea, intrucat este una dintre cele mai cunoscute preparate ale lor. Pe cat de simpla, pe atat de buna este.
Dureaza in jur de 10 min preparare, iar gatitul tot cam atata. POFTA BUNA!
Vom imparti ingredientele in doua categorii:
Primele ingrediente:
-6 creveti mari, decorticati
-2 tulpini de ceapa verde, tocata
-6 felii de ghimbir
-1 catel de usturoi, taiat in felii subtiri
-1/2 ceapa, taiata in felii subtiri
– ulei vegetal pentru prajit
Cele pentru sos:
-1 lingurita de sos de stridii
-1 lingurita de sos de soia
-1 lingurita de zahar
-1 vin de orez
-piper
-1/4 cana de apa (60 ml)
-1 lingurita faina de porumb, impreuna cu o lingura de apa, apoi amestecate
-1 lingurita de ulei de creveti rezervat
Pasul 1: luati o tigaie mai mare, puneti ulei si lasati-l sa se incalzeasca, apoi introduceti crevetii in uleiul incins, urmand sa-l gatit in jur de 2 min ca apoi sa-l scurgeti si sa-l scoateti.
Pasul 2: luati uleiul din nou si varsati in ceva de sticla, pastrand putin in tigaie. Puneti in tigaie ceapa, usturoiul si ghimbirul si gatiti timp de cateva secunde la foc puternic. Dupa asta doar mai puneti crevetii si putin vin de orez.
Pasul 3: Incorporati sos de stridii, sos de soia, zahar, piper si apa si gatiti-le jumate de minut. In momentul in care jumate din sos a fost absorbit, puneti mixajul de apa cu faina de porumb, ceapa verde si amestecati crevetii. Turnati o lingurita de ulei de la creveti si inchideti focul. ENJOY! 🙂
Alte articole:
http://www.drinkfood.ro/2016/08/01/retetele-drinkfood-ro-pui-oriental/
http://www.drinkfood.ro/2016/08/03/lifestyle-avantajale-consumului-unor-proteine-slabe/
http://www.drinkfood.ro/2016/08/04/lifestyle-consumul-de-proteinele-slabe-are-si-dezavantaje/
http://www.drinkfood.ro/2016/08/05/revino-rooftop-wine-party/
Recent Comments