Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Sake la București În ziua de marți 17 septembrie, a avut loc, la București,  EVENIMENTUL: SAKE JAPONEZ, organizat de JETRO Bucuresti (Organizatia Japoneza pentru Comert Exterior), la Capital Plaza Hotel. In prima parte a evenimentului, am avut o prezentare si un workshop despre cum se poate consuma sake cu diferite ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Rețeta italiană (secretă) de tiramisu

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor rumeniți.

Iata si cateva indicii care-ti vor folosi in aceasta reteta si-ti vor face prajitura mai gustoasa:

  • cumpara ouă ecologice,
  • cremă mascarpone de calitate,
  • băutura de calitate.
  • exemple: Marsala sau Amaretto.
  • in cafea trebuie sa adaugati putin Marsala și un strop de apă rece.
  • Pișcoturile se însiropează în cafea rece.

De ce ai nevoie:

  •  200 ml cafea tare
  •  40 ml coniac
  •  4 ouă
  •  50 grame zahăr
  •  500 grame mascarpone
  •  150 grame pişcoturi
  •  2-3 linguri cacao

Cum se face:

  1. primul pas este cafeaua, dupa ce ati facut-o, o lasati sa se raceasca;
  2. Gălbenușurile și albușurile se separă în două vase separate;
  3. la gălbenușuri se pune zahărul și se amestecă cu un mixer vertical pentru cateva minute;
  4. Frecati crema mascarpone ca sa se inmoaie și introduceti deasupra crema de gălbenușuri. Se amesteca pentru cateva minute cu un mixer, pana cand continutul devine omogen;
  5. Albușurile se mixează, de asemenea, pana la spumă;
  6. Adaugati la crema de mascarpone și gălbenușuri albușurile spumă și amestecati;
  7. Pișcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac, asezandu-le într-o tavă;
  8. Peste pișcoturi se pune circa 50% din crema de mascarpone;
  9. Se mai face un strat de pișcoturi și cea mai ramas din crema se adauga peste;
  10. Deasupra lor puneti cacao și lasati la frigider pentru o noapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation