Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pentru ca sarabatorile pascale sunt in apropiere, ne-am gandit sa scriem un articol in care sa va atentioanm cu privire la posibilele alimente pe care le puteti consuma si cele pe care nu, avand in vedere si dezlegarile la anumite alimente, anuntate de Biserica Romana. Unele dintre aceste alimente de ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

PAȘAPORT DE CALITATE

Spuneam, într-un număr trecut, că a exporta și pe alte meridiane și paralele e un certificat în alb/sau echivalentul unui PAȘAPORT DE CALITATE.
De la lucirea dulce, crudă a lemnului abia tăiat la butoiul proaspăt tocmit. Stejar valah.
O meserie milenară, dacă ținem cont că de pe vremea lui Alexandru cel Bun, sau, hăt, de mult mai înainte, dogarii dădeau la mînă dogarilor/tâmplarilor/făcătorilor de butii materia primă pentru meseria lor.

O MESERI COMPLICATĂ, CU CIOCANUL ÎN MÎNĂ
O meserie complicată, cu migală, în care trebuie să ții ciocanul cu măiestrie în mână.
De la coroana bogată a stejarului la butoiul cetluit în cercuri de fier. A propos, știați câtă iscusință zace în cercurile metalice care învelesc butoiul și îi țin întro strânsoare de fier, vecină cu îmbrățișarea?
Zeci de operații se aplică lemnului până ajunge butie.

Alexandru-cel-Bun-1

Alexandru-cel-Bun-2

Alexandru-cel-Bun-3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN