O nouă ediţie Farm Progress
Soluţiile Monsanto România pentru creşterea productivităţi
O plantă în plus face diferenţa. Acesta a fost mesajul celei de a-VIII-a ediţii a evenimentului Farm Progress organizat de Monsanto România pentru a sublinia încă o dată angajamentul companiei de a oferi fermierilor parteneri o gamă largă de soluţii integrate şi tehnologii inovatoare pentru a obţine producţii competitive pe piaţa europeană.
Timp de 7 zile, evenimentul, organizat în două locaţii din ţară (Slobozia şi Cărpiniş), a reunit peste 2.000 de fermieri interesaţi de noile tehnologii agricole utile îmbunătăţirii productivităţii şi profitului fermei. Compania a evidenţiat importanţa creşterii numărului de plante la hectar pentru obţinerea unor producţii ridicate pe unitatea de suprafaţă, în condiţiile în care populaţia globului se află în continuă creştere. Monsanto a adus în discuţie şi modalităţile de evitare a secetei pedologice, prezentând soluţii agronomice accesibile în funcţie de condiţiile specifice fiecărei zone.
“Dorim, în primul rând, să mulţumim partenierilor nostri, fermierii, fără de care nu am fi aici. Lucrăm împreună pentru un viitor mai bun şi pentru a putea susţine fermierii români în dezvoltarea activităţilor lor, astfel încat să fie competitivi pe piaţa europeană şi chiar globală.”, afirmă Alistair Hide, Director Monsanto pentru Comunicare şi Relaţii Guvernamentale Europa-Africa. “Investim în cercetare-dezvoltare pentru a putea oferi o gamă largă de produse cu calităţi nutritive superioare, produse utile fermierului şi, în final, benefice consumatorilor.”, completează Alistair Hide.
O zi din cadrul Farm Progress, numită “Gusturi pe alese”, a fost dedicată reprezentanţilor mass-media, care au avut ocazia să afle detalii despre produsele convenţionale DEKALB şi despre soluţiile integrate pe care Monsanto le poate oferi fermierilor-parteneri. Astfel, invitaţii au vizitat platforma tehnică din localitatea Comloş şi platforma DEKALB de la Cărpiniş, judeţul Timiş. La Comloş, acestora li s-a prezentat o platformă de porumb convenţional, semănat după metoda semănatului de precizie, ce utilizează informaţii obţinute în urma cartografierii optime a solulului, punând în evidenţă progrese recente din tehnologia porumbului. Această testare revoluţionară a hibrizilor oferă nu doar informații despre potenţialul de producţie, ci îi şi ajută pe agricultori să înţeleagă comportamentul hibrizilor în condiţii specifice de climă şi sol. Semănatul de precizie este cel mai important pas în tehnologia plantelor, ajutând la o răsărire şi distribuţie uniformă a plantelor de porumb pe fiecare rând.
La Farm Progress Cărpiniş au fost prezentate soluţiile inovatoare, printre care se numără noii hibrizi convenţionali de porumb DEKALB cu utilizări specifice şi diferite, care vor fi comercializaţi începând cu anul 2016, tehnologii inovatoare de semănat, diferite scheme de densităţi la hectar şi variante de fertilizare, cât şi informaţii despre multiplicarea seminţelor de porumb.
Farm Progress, eveniment cu tradiţie al companiei Monsanto, reuneşte anual fermieri din toate zonele României şi din ţările limitrofe pentru a le fi prezentate soluţii tehnologice eficiente pentru creşterea randamentului la culturile de porumb. Evenimentul de la Cărpiniş s-a bucurat şi de prezenţa domnului Russell Nicely, Ataşat regional pe probleme agricole al Ambasadei SUA.
Despre Monsanto
Monsanto şi-a luat angajamentul de a aduce o gamă largă de soluţii pentru a ajuta la hrănirea unei populaţii aflate în continuă creştere. Acestia produc seminţe de fructe, legume şi alte culturi importante, cum ar fi porumb, soia, bumbac, care ajută fermierii să obţină recolte mai bune, utillizând mai eficient apa şi alte resurse importante.
De asemenea, Monsanto lucreaza pentru a găsi soluţii durabile pentru sănătatea solului, pentru a sprijini fermierii să utilizeze datele statistice pentru îmbunătăţirea practicilor agricole şi conserva resursele naturale, dar şi pentru a oferi produse de protecţie a culturilor care să minimizeze problemele produse de dăunători.
Totodata, acestia sunt parteneri cu fermieri, cercetători, organizaţii non-profit şi universităţi pentru a aborda unele dintre cele mai mari provocări ale lumii.
Recent Comments