Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Studiile arată că cetățenii României aruncă la gunoi 6 mii de tone de mâncare în fiecare zi, deși 66% din familii sunt atât de sărace încât nici ce mânca nu au. Risipa alimentară a înregistrat creșteri fără precedent de la an la an, ceea ce a dus la un semnal ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fgcr, garantii dedicate achiziției de utilaje
Dacă ești fermier, FGCR te ajută, în mod concret , pentru achiziția de utilaje agricole. Garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea creditului. Vrei să achiziționezi un utilaj agricol pentru a desfășura o activitate pe cont propriu în agricultură ori poate că ești agricultor profesionist și vrei să ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
dor, dealu dorului, maestoso, ma non troppo, doru husarciuc
MAESTOSO, MA NON TROPPO! :) Doru Husarciuc recidivează :) Începem cu MAESTOSO, la Crama Dealul Dorului, în mod firesc, pentru că e un nou început. Și, ca un etern început, firește, și un nou vârf-de-lance. Și fiindcă tot ce e bun este/reprezintă, de fapt, un nou început. He-hei, este vorba ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

PÂINEA ȘI VINUL

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

În anii 90, o expoziție/un eveniment atrăgea atenția în mod special: se numea PÂINEA ȘI VINUL. La acea vreme, BRUTĂRIA BARON putem spune că era abia în fașă. Erau exact anii ei de pionierat. Dacă ar fi știut că se organizează asemenea expoziții, cu siguranță și-ar dorit să participe.

BRUTARIA-BARON-1

Era, în principiu, vorba despre două lucruri sacre, reduse la esențe. Esență de pâine, sfințită, adică ANAFURĂ. Și de vin, la fel de băgată în sfințenie, adică ÎMPĂRTĂȘANIE. Iată deci că această uniune, pâinea și vinul, este veche de milenii, cel puțin două. Două milenii creștine, cunoscute și atestate, deși noi suntem convinși că de mult mai multe.

Pâinea DALIEI BROTAC s-a făcut BRUTĂRIE. Și s-a numit BARON. Așa se face că BRUTĂRIILE BARON au început să fie cunoscute în țară. Pentru că, da, este aici și cazul BRUTĂRIILOR BARON, pâinea nu se face numai cu aluat, ci și cu sfințenie: se spune și o rugăciunea de gând bun, tocmai pentru ca să-i înalțe virtuțile.

Pâine, pufoasă. Uneori alintată, popular, pită – deși pita poate să aibă și însemnătatea unui sortiment anume de panificație. Și evlavioasă. Adică nu cu calități suplimentare, realizate prin stimulente artificiale.
Pâinea Daliei (cu nume de floare, care să se sărbătorească de Sărbătoarea Mare a Floriilor!) poate să poarte, pe bună dreptate, numele de PÂINE TRADIȚIONALĂ.

Și iată, mai jos, argumentele – pe îndelete – prezentate, care fac să fie numită astfel:

FĂRĂ CONSERVANȚI
Pâinea care nu are conservanți este destinată consumului mai rapid, pentru că nu este făcută să stea în rafturi

FĂRĂ E-URI
E-urile au ajuns să ne împânzească peste tot. Înghițite zilnic, E-uile dăunează prin consum îndelungat

FĂRĂ AMELIORATORI
Amelioratorii și potențiatorii de gust sunt suspecți în orice produse alimentare.

TRADIȚIONALĂ, adică păstrează rețetele arhaice, din moși-strămoși, cum se făcea pâinea la români înainte vreme
BRUTĂRIA BARON are o siglă foarte simplă, după cum este și sigla. Cele două spice s-au regăsit, ca mai întotdeauna, și pe blazonul României.
Fondul maroniu-galben trimite la rumeneala discretă a pâinii.
Asta ca să fie ușor recognoscibilă.

PLEDOARIE PENTRU ECONOMIA LOCALĂ/REGIONALĂ
Reîntoarcerea banilor în România: când cumpărăm un produs fabricat în România, o parte mai mare din bani se vor întoarce  chiar în economia locală, în regiunea din care provine produsul.
Se pot, astfel, regenera locuri de muncă, sprijinim o continuitate a afacerilor locale, investim în viitorul producătorilor locali.
De asemenea, în cazul mărfurilor alimentare produsele vor fi mai proaspete deoarece vor face mai puțin timp de la producător până pe raft, iar gustul probabil este mai apropiat de preferințele consumatorului și se presupune că, deopotrivă, utilizatorul este mai bine informat.
Este, în toate privințele, și cazul BRUTĂRIEI BARON.

EVENIMENT:

BARON LA MEGADEGUSTAREA VINVEST
BRUTARIA-BARON-2La finalul lunii martie, în primăvară, BRUTĂRIA BARON a decis să scoată capul în lume. A fost o bună oportunitate, care nu trebuia scăpată, deoarece salonul de vinuri VINVEST este frecventat de mii de oameni – și are și longevitate, în sensul că se va pregăti de a paisprezecea ediție.
Produsele BARON, mai ales cele speciale (specialitățile) au fost bine primite. Iarăși, putem spune, vecinătatea cu vinul, tradițională, nu a făcut decât bine promovării de produs din această zonă, panificație/patiserie.

COPTUL PE VATRĂ
Dacă am spus că e vorba de pâine tradițională, atunci înseamnă că tot la fel de tradițional este și coptul pe vatră.
Metodă tradițional țărănească, are o vechime și un renume pe măsură în România.
Am putea spune că datează chiar de pe vremea poveștilor.
Dar ce poveste minunată ne spune în fiecare zi, ba chiar de treiori pe zi, pâinea, minunată, binefăcută, curată?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation