Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Varza este una dintre alimentele cu cel mai puternict antidot al celulelor maligne și apare in toate bucatariile. Pe langa numeroasele avantaje medicale, acesta ne ofera vitamine, minerale și fitonutrienți care ajuta la pastrarea stării de sănătate. Intrucat aceasta are putine calorii, această legumă se recomanda persoanelor care doresc sa slabeasca. In ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Orez contra cușcuș. Cine învinge?

Azi ne-am gandit sa scriem un articol despre diferentele majore din cuscus si orez, deoarece, cei mai multi dintre noi, le incurca total. Cele 2 au substante si sunt nutritive in moduri diferite, motiv pentru care este absolut imposibil sa le vezi la fel!

  • Cuscus

Acesta este realizat, mai ales, din gris, un preparat traditionala in tarile arabe din nordul Africii, care a ajuns, cu ajutorul comertului, si in bucataria noastra.

De asemenea, alimentul are o tona de proteine, insemnand cam 10% din necesarul zilnic la numai 1 cana de cuscus.

Corpul asimileaza din cuscus si fibrele dietetice, pe langa volumul de magneziu, vitamina B6, fier si calciu pe care il mai ia!

O cana de cuscus are in interiorul ei multi fitonutrienti si antioxidanti, care iti ofera o stare generala mai buna si pot scadea inflamatia cronica.

Cel mai des este folosit drept garnitura alaturi de carne, sosuri, legume sau fructe.

  • Orez

Orezul, pe de alta parte, este de origine asiatica din partea rasariteana si este o planta (parte din familia gramineelor), cu tulpina dreapta, cu frunze liniare alungite si cu spice mici, care creste cel mai bine in zonele cu terenuri umede.

Acest aliment ofera corpului peste 4 grame de proteine de la o singura cana, pe langa volumul (mai mic ce-i drept) de fibre dietetice – in jur de 2% din necesarul zilnic.

Totodata, dintr-o ceasca de orez organismul asimileaza 200 de calorii, alimentul avand o constructie asemanatoare si la capitolul nutrienti, inseamnand calciu, fier, magneziu si vitamina B6, totusi, intr-un volumul cu mult mai mic decat la cuscus.

In concluzie, depinde pentru ce vrei sa folosesti fiecare aliment, normal ca daca vrei sa cresti in masa musculara sanatos atunci vei manca mai mult cuscus, deoarece este cu mult mai nutritiv si sanatos, pe cand orezul te ajuta mai mult sa slabesti (desi in cantitati mari ingrasa).

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN