Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
vara asta: malta e a ta, numai a ta
MALTA E A TA. NUMAI A TA :) Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/). Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză, Republic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Orez contra cușcuș. Cine învinge?

Azi ne-am gandit sa scriem un articol despre diferentele majore din cuscus si orez, deoarece, cei mai multi dintre noi, le incurca total. Cele 2 au substante si sunt nutritive in moduri diferite, motiv pentru care este absolut imposibil sa le vezi la fel!

  • Cuscus

Acesta este realizat, mai ales, din gris, un preparat traditionala in tarile arabe din nordul Africii, care a ajuns, cu ajutorul comertului, si in bucataria noastra.

De asemenea, alimentul are o tona de proteine, insemnand cam 10% din necesarul zilnic la numai 1 cana de cuscus.

Corpul asimileaza din cuscus si fibrele dietetice, pe langa volumul de magneziu, vitamina B6, fier si calciu pe care il mai ia!

O cana de cuscus are in interiorul ei multi fitonutrienti si antioxidanti, care iti ofera o stare generala mai buna si pot scadea inflamatia cronica.

Cel mai des este folosit drept garnitura alaturi de carne, sosuri, legume sau fructe.

  • Orez

Orezul, pe de alta parte, este de origine asiatica din partea rasariteana si este o planta (parte din familia gramineelor), cu tulpina dreapta, cu frunze liniare alungite si cu spice mici, care creste cel mai bine in zonele cu terenuri umede.

Acest aliment ofera corpului peste 4 grame de proteine de la o singura cana, pe langa volumul (mai mic ce-i drept) de fibre dietetice – in jur de 2% din necesarul zilnic.

Totodata, dintr-o ceasca de orez organismul asimileaza 200 de calorii, alimentul avand o constructie asemanatoare si la capitolul nutrienti, inseamnand calciu, fier, magneziu si vitamina B6, totusi, intr-un volumul cu mult mai mic decat la cuscus.

In concluzie, depinde pentru ce vrei sa folosesti fiecare aliment, normal ca daca vrei sa cresti in masa musculara sanatos atunci vei manca mai mult cuscus, deoarece este cu mult mai nutritiv si sanatos, pe cand orezul te ajuta mai mult sa slabesti (desi in cantitati mari ingrasa).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation