Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva, erbicidul Bizon™
Soluția Corteva – erbicidul Bizon™! Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția. Buruienile consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spațiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determină scăderea temperaturii la suprafața solului. Într-un lan ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

În slujba vinului

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

CHIPSURI ȘI AROMĂ. ȘI BUTOAIE.
CHIPSURI-AROMA-1
CHIPSURI-AROMA-2TOATE DE LA UNICOM WOOD PRODUCTION
Aromele de stejar sunt la dispoziția vinurilor noastre și prin chipsuri.
Folosirea chipsurilor și/sau a butoaielor, la învechirea vinurilor  sunt, cumva, procedee echivalente.
Produsul de bază este disponibil sub mai multe forme: sub formă de chipsuri, așchii sau pudră.
Sunt, de obicei, recomandate chipsurile numai pentru maturare, în timp ce alte/celelalte produse, cum ar fi așchiile și pudra, sunt, din punct de vedere al procesului tehnologic, aplicate atât in timpul vinificării cât și al maturării.

PENTRU VINIFICARE ȘI MATURARE
Științific vorbind, vinificarea, pentru cei care nu cunosc, este procesul de bază, în obținerea vinului, în timp ce maturarea este un proces, de regulă, ulterior, consecutiv vinificării. Prin maturare se obțin caracteristici superioare ale vinului.

TANINII PRODUSULUI SE ADAUGĂ ÎN SCHEMA VINULIU
Dozarea poate să fie ușoară si viteza controlată: atfel încât prezența să fie notabilă, după doar câteva săptămâni. Taninii produsului se adauga schemei taninice a vinurilor.
Prin consecință, ameliorează structura și complexitatea. Eliberarea polizaharidelor induce o senzație plăcută de dulce.

 

Mihail Gălățanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation