Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

le manoir, vinuri franțuzești, arta gastronomiei
București, 14 mai 2025 Joi, 15 mai, Le Manoir propune publicului o dublă incursiune în universul vinurilor de prestigiu prin două evenimente speciale găzduite la Le Bistrot Français, în cadrul Club Epicurian – conceptul de club privat dedicat experiențelor gastronomice memorabile. De la un prânz cu aer provensal, în compania ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
EUROSEJUR/GRECIA/Ammouliani: SUNRISE VILLAS  La noutățile sezonului, trecem aceste vile!  Noutățile sezonului! SUNRISE VILLAS! Ele sunt niște vile de pe înălțimi, scăldate în soare de pe promontoriu. Din insula grecească Ammouliani. Le vizitaserăm cu ani în urmă, dar PE ATUNCI atunci erau în construcție! La această oră, ele sunt zâmbitoare, pe ...
Read More

DEALU DORULUI – ATRACȚII TURISTICE

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Poate că n-ați văzut niciodată locul de care vorbim. Dealul Dorului, Buziaș. Dar puteți să vi-l închipuiți Și eu am să ajut să vi-l închipuiți. Să spunm că ieșiți din Timișoara și vă îndreptați spre Sud. La douăzeci de kilometri și mai bine, se desfășoară un loc care ar putea avea, din start, potențial, turistic. Este drumul înconjurat de vii pe ambele părți.
Și dacă ați vedea panta de coborâș în vie, ați încremeni, în primul minut, de emoție. O curbă atît de admirabilă, pe care noi am coborât, demonstrează, inestricabil, că Pământul este rotund 🙂 .

Înconjurată de vii, pe o parte și pe alta. Gata să te impresioneze chiar din primul moment.
Sala de degustare se găsește chiar în vie, este antecamera/preludiul tehnologiei. Să tot stai acolo și să deguști generații de vinuri 🙂 .
noi-vin-rosu-demisec

DEALU-DORULUI-1

ÎN PANTHEONUL DE LA VINVEST/ÎN 2015, DEOPOTRIVĂ CA ȘI 2014
Așa cum ne-a obișnuit – în ultimii ani, Crama Dealul Dorului a participat la VINVEST 2015Timișoara. VINVEST 2015 Evaluare. Editia a XII-a a Salonului International de vinuri. La finalul salonului, DEALU DORULUI a cucerit noi sufragii. Și a fost prețuit la evaluarea care s-a făcut după ce ultimele ecouri ale salonului s-au stins. Timisoara, 7 Aprilie 2015: numele eroului/Dealu Dorului deja se clasicizează. MUSCATUL și BURGUNDUL sunt deja primite în  PANTHEONUL de la VINVEST.

DEALU-DORULUI-2

Vinurile de la Dealu Dorului au făcut senzație la Timisoara/VINVEST, Capitala vinului in 2014.
Timp de 12 ani publicul timisorean a fost educat sa iubeasca vinul și să-l înteleagă, așa că atunci când a fost pus în fața unei oferte mature, cum e cea a vinurilor de mare calitate de la Dealu Dorului, a dovedit că este pregătit să o asimileze.
Într-un salon care se adresează, cu prioritate, CONSUMATORULUI FINAL și care, ulterior, difuzează mesajul său la hipermarket, supermarket sau HoReCa (hoteluri, restaurante, catering), publicul, cu siguranță, va recunoaște vinurile degustate în cadrul salonului.
Evenimentul în sine, de târg/salon/festival, are la bază inițierea în arta degustării vinurilor și promovarea culturii vinului în zona de vest a țării, căreia și Dealu Dorului aparține.
noi-vie-crama

DEALU-DORULUI-3

DOUĂ CATEGORII DE VINURI PE CARE VĂ PROPUNEM, DE DATA ASTA, SĂ LE DEGUSTAȚI

  • MUSCAT OTTONEL, PARFUM DISCRET, NOTĂ PARTICULARĂ
    În cadrul periplului de turism la Dealu Mare, puteți testa acest MUSCAT OTTONEL, obținut prin  hibridarea soiurilor Muscat de Saumur și Chasselas Dore.
    Este cel mai notabil pentru utilizarea sa în vinuri de desert din Austria, România, Croația și Serbia, și vinurile uscate din Alsacia și Ungaria.
    În Alsacia, denumirea soiului Muscat d’Alsace este permisă pentru soiurile Muscat Ottonel, Muscat Blanc à Petits cereale. Soiul este acum răspândit pe scară largă în Bulgaria, România, Ungaria.
  • ROSÉ, sec, 14 %, 2013
    Structura si complexitatea acestui vin din struguri de Cabernet Sauvignon, se datorează exclusiv influenței terroir-ului,  făcându-ul unic în felul său. Culoarea atractivă roz–somon, aromele explozive de cireșe și de fructe de pădure definesc acest  vin.
    noi-butoaie
    DEALU-DORULUI-4
    Temperatura: păstrare: 13oC, servire 10-12oC.
    Se poate servi ca aperitiv, înainte de masă. Este, de altfel, și un vin de sezon.
    Se poartă, acum, o multitudine de rose-uri de la culoarea FOIȚĂ DE CEAPĂ până la culoarea SOMON (o culoare mult mai închisă decât standardul deschis). Culoarea SOMON ne semnalează că vinul a fost ținut ceva mai mult pe boască decât în cazul  culorii FOIȚĂ DE CEAPĂ.
    De asemeni, STANDARDUL FOIȚĂ DE CEAPĂ presupune intruziunea unei nuanțe de galben care nu se mai regăsește în cadrul vinului cu un standard mai viu, SOMON.CABERNET SAUVIGNON, fiind un soi cu tărie recunoscută, hotărât, imprimă și o tărie mai mare, paisprezece grade. Dar, atenție, și o culoare mai categorică, el, rose-ul, apropiindu-se, într-o mai mare măsură, de vinul roșu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation