Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pixxaro™ Super, Corteva Agriscience
Inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultura de cereale păioase Compania Corteva Agriscience este liderul detașat pe segmentul de erbicide la cereale păioase, cu o cotă de piață de 33%. Corteva Agriscience are un portofoliu complet de erbicide pentru cultura de cereale ...
Citește mai mult
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
Grecia, brand de tara, Ammouliani
AMMOULIANI 2021 O PRIVIRE DE ANSAMBLU  Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

OSTROV, INSULA VINURILOR

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Oana Belu, ospitalitatea tradițională a locului, pensiunile/hotelul modern și vinurile minunate ne îmbie la vacanță

OSTROV(IT) este, la propriu, o insulă. Am fost acolo, în vizită de documentare, de cel puțin vreo trei sau patru ori – și, întotdeauna am constatat că a trebuit să ajungem pe vapor/cu bacul, altfel nu se poate trece. Ceea ce mi-a întărit convingerea că, hei, OSTROVIT este, într-un fel, o insulă. Asta face și mai spectaculos terroir-ul/locul/spiritul. Ai senzația că treci Styxul, dar îl treci și că să învii.
Ținutul care ți se înfățișează după ce ajungi cu bacul dincolo este un tărâm sălbatic. Virgin. Un ținut de luat în primire de curiozitatea ta nouă și proaspătă. Parcă ar fi vrăjit, dar, de data asta, de o vrajă bună. În mrejele Dunării, orice iezer, ochi de apă, seamănă a Românie atipică, insulară.

ostrovul-iulie2016-1
LA CURȚILE REGELUI VIN
Ostroavele sunt organizate ca o CURTE A VINULUI, toate purtând identitatea portului și sărbătorilor populare.
De la bac mergi foarte puțin. Dar, stai puțin, partea foarte plăcută este și (mai ales) pe bac J . Drumul pe bac face toți banii pentru că te face și să simți briza apei, curenții- și senzația de plutire, aproape de zbor, în unduirea fluviului etern, Danubius. Durează între o jumătate de oră și o oră: poți hrăni și peștii, din coltucul tău de pâine.
Apa lucește ca o un solz de pește și liniștea e absolută. Cel mai frumos e în zori sau la apu. În crepuscul, poți face niște poze mortale. Și dacă ești în Divizia WATCHING BIRDS, ai delicii secrete: poți urmări cu binoclu păsări nemaivăzute, cu un penaj superb, de-ți taie răsuflarea. Dar și dacă ești împătimit după vegetația specifică bălților, oho, ai ce vedea: natura se desfăsoară aici în toată spledoarea ei genuină.

CUM ARATĂ TURISTIC, ÎN LINII MARI, PROIECTUL DOMENIILE OSTROV/OSTROVIT:
 OPORTUNITĂȚI DE CAZARE – ÎN CONDIȚII FOARTE BUNE ȘI SALĂ DE DEGUSTARE

 1. Mese de degustare: atât în curte, cât și – pentru caz de ploaie/intemperii – înăuntru. Am avut plăcerea să le onorăm pe amândouă.
 2. Pivnița: loc inedit de degustare, mai potrivit cu tainele & tainițele degustărilor profesioniste. Sunt mai vinuri mai tainice și mai cotlonite. Este meritul lui Daniel Zotu de a ne fi dus acolo (îi mulțumesc pentru asta L !), ascuziș în care am putut degusta/și delecta cu, de exemplu, deliciosul Cabernet Sauvignon 2010 de final, licoare rezervată doar înțelepților (și prezentă în calități limitate). El, Cabernet Sauvignon 2010 și Sauvignon-ul degustat la Mogoșoaia, în prezența tutelatoare a Oanei Belu și a lui Lucian Velciu, rămân standardele supreme de degustare – cel puțin ale mele, personale, la C. OSTROVIT.
 3. Personal de degustare/alocat evenimentului, eventual specialiști, somelieri, oenolog/winemaker: DAN ZOTU, unul dintre cei mai talentați somelieri ai ultimei generații, orientat în egală măsură asupra vinului și asortărilor măiastre, cât și asupra plăntuței din care iese vinul (vița de vie).
 4. Vinuri aflate/posibile la degustare:Game:
  CANARAUA FETII:
  Pinot Gris, Pinot Noir, Fetească Albă, Fetească Regală
  ostrovul-iulie2016-3
  VINĂRIA OSTROV:
  Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Regală, Fetească Albă, Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon BlancCETATEA DUROSTORUM:
  Cabernet Sauvignon, Merlot, Riesling, Chardonnay, Sauvignon BlancDOMENIILE OSTROV:
  Riesling, Muscat Dry,Fetească Neagră, Muscat Ottonel, Pinot NoirRESERVE:
  Cabernet Sauvignon(baricat), Merlot(baricat), Chardonnay(baricat), Merlot Rose(baricat), Muscat Ottonel(baricat), Sauvigon Blanc(baricat)
  ostrovul-iulie2016-4
  NAIADA:
  FETEASCĂ ALBĂ.
  Varianta “pe alb” a Feteascăi este un vin de o înaltă puritate. Un vin sfios, feciorelnic, care nu are, totuși, marele potențial de învechire al unei surori mai mari precum este Feteasca Regală, dar, în schimb, debordează de prospețime. Vin zglobiu, seren, deschis.

  CHARDONNAY.
  Soi din cele mai înalt aristocrate ale vinului, Chardonnay are  – cu siguranță – “sânge nobil”. Este cel mai nobil dintre vinurile albe, mai ales că este izvorul deschis/de netăgăduit al șampaniei și spumantelor de spiță albă.  În plus, te face să te gândești la cum ar suna unul dintre numele ascunse/esoterice ale Domnului. Este un soi care urcă în slăvi gustul. Nasul, mai presus de toate. CHARDONNAY este unul dintre vinurile special făurite pentru gusturile cele mai pretențioase.

  CRÂMPOȘIE
  Crâmpoșia, umblă vorba, este unul dintre cele mai reprezentative soiuri de struguri/vinuri ale celor care mută cu albele. S-a acreditat în regiunea Drăgășanilor, dar, ulterior, s-a extins, simțindu-se foarte bine, și în zona Murfatlar, dar și la Ostrov, unde se află în exaltare, cum se spune despre astre/ adică în plină expasnsiune,  la nadir/și la zenith.
  Sec, frust, țărănesc – ca o țărăncuță plină de promisiuni și făgăduințe, deși – aparent – un vin simplu…

  SYRAH
  Syrahul, disputat și ca Shiraz, este un soi care poartă în sine străvechimea, soi antic, soi ofertant, special, cu o culoare la fel de specială, iară la gust și mai și special. Poartă numele Syrahului, din cartea cea veche a Noului Testament din Biblie, numită și cartea înțelepciunii a lui Iisus Syrah.

  ISTROS
  O SCURTĂ DESCRIERE A GAMEI: Gama de vinuri  ISTROS este un solfegiu, un exercițiu fără cuvinte, un dar descoperit prin gust. Urcă notele D.O.C. – C. M. D., seci, coboară cu un apelativ, din răzoare de istorie: I. G. – Terasele Dunării. Gama de opt vinuri ISTROS (roșii – Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot; albe – Muscat Ottonel, Fetească Regală, Crâmpoșie; rose – Merlot Rose și o singură dată cupaj, vol. alc. 13,5%(!), Cuvee Rose) poate fi comentat și ca eseul temerar al Domeniilor Ostrov dintr-o vară neconsumată.

 1. Posibilitatea pregătire gustare/masă:
  Masa a fost întotdeauna delicioasă la Ostrov. În primul rând, gustări rustice, cu parfum de zacuscă bulgărească… Plus că poți asorta vinuri albe, în felurite căi, și la peștii locului J .
 1. Infrastructură/cum se ajunge acolo: drum național/județean, autostradă, rută și/sau avion/aeroport, căi ferate etc
  * Autostrada București-Constanța, apoi DN Călărași, apoi trecere (obligatorie) cu bacul – sau cu barca.
 1.  Determinare geografică: amplasare, în România, extrem sudică. Locul unde se pot gusta struguri albi și roșii, cu cea mai mică latitudine. Teren/areal ideal pentru strugurii roșii

Hărți/Topografia locului:

Situare foarte aproape de teritoriul bulgar (chiar pe granița bulgară)
ostrovul-iulie2016-2 HOTELUL DIONIS, poartă numele zeului viței-de-vie.
Hotelul a fost renovat, modernizat și schimbat total la față, în ultimii doi sau trei ani. De când s-a terminat bibilirea lui, hotelul arată ca un hotel tipic regiunii de luncă, în care – de altfel – se și găsește. Un cap de zeu dionisiac te pândește de la orice cameră. ÎN CURTE LA DIONIS se pot face multe lucruri, dar, desigur, se pot întinde și mese popești/mânăstirești. Cu un singur etaj și parter, înzestrat cu un confort de trei stele, este ideal poziționat pentru ca să te pierzi într-o escapadă la Dunăre. Să tot bei apă turbure… dar mai bine vin de la NAIADE ori din CANARAUA FETIIJ…

PENSIUNEA CURTEA DINTRE VII
Face pereche cu hotelul. Era și normal să existe o variantă/alternativă la cazare. CURTEA DINTRE VII arată a pensiune autentic rustică, plasată între vii, dar strălucind (bec) de curățenie și noi amenajări. Cu parte și etaj, țiglă roșie/maronie pe casă, îți oferă liniștea patriarhală și lipsa de grijă pe care o dobândești în ținutul uitat între vii, unde principală îndeletnicire este ohihna și degustatul vinurilor. Și, de ce nu, sporturi de vacanță, precum pescuitul și vânătoarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation