Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Banca Centrală Europeană (BCE) se gândește să introducă pe piață propria monedă digitală publică, după cum prevestește un nou proiect legislativ UE. Uniunea Europeană s-a opus deciziei Facebook de a crea până la sfârșitul lui 2020 pe piața digitală de monezi, criptomoneda Libra, conform presei britanice. Autoritățile europene au reacționat. Franţa ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fgcr, garantii dedicate achiziției de utilaje
Dacă ești fermier, FGCR te ajută, în mod concret , pentru achiziția de utilaje agricole. Garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea creditului. Vrei să achiziționezi un utilaj agricol pentru a desfășura o activitate pe cont propriu în agricultură ori poate că ești agricultor profesionist și vrei să ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
dor, dealu dorului, maestoso, ma non troppo, doru husarciuc
MAESTOSO, MA NON TROPPO! :) Doru Husarciuc recidivează :) Începem cu MAESTOSO, la Crama Dealul Dorului, în mod firesc, pentru că e un nou început. Și, ca un etern început, firește, și un nou vârf-de-lance. Și fiindcă tot ce e bun este/reprezintă, de fapt, un nou început. He-hei, este vorba ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Din ce este compusă masa nutriționiștilor. Află recomandările lor!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Medicii ne anunta ca cei care nu sar masa de dimineata reusesc sa manance per total, pe restul zilei, mai putin. 

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne anunta ca el este omnivor, ce inseamna asta si de ce zice asta?

 „Sunt omnivor şi întotdeauna ascult de corpul meu şi de nevoile sale.Iau trei mese pe zi, dintre care micul dejun este cea mai importantă. Dimineaţa mănânc în decurs de o oră de când m-am trezit alimente destul de consistente (ouă, carne slabă, peşte, ceapă şi usturoi) și preparate de mine. Un exemplu de mic-dejun: supă japoneză miso cu leuștean și paprika dulce și pulpă de pui la grătar cu mujdei de usturoi. Fără pâine, doar cu salată verde semimurată,” ne zice expertul în nutriție Mencinicopschi.

Preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, profesor doctor Nicolae Hâncu, ne spune ca el, pe de alta parte, iubeste foarte mult salatele, de fructe, insa nu uite sa mai bea si ceva vin din cand in cand:

Activitatea mea debuteaza cu ora 5,30, cand iau si “micul-dejun de la care niciodată nu mă abat este format obligatoriu din iaurt și fulgi. Pe la 10,30-11 iau o gustare formată dintr-un baton din prune uscate, scorțișoară, alune sau nuci.

Sâmbăta şi duminica, la mic dejun, am o omletă albă formată din 3-4 albuşuri de ou foarte bine prăjite pe teflon fără ulei, în care nu mai adaug nimic. De ani de zile toate mâncărurile mele sunt foarte sărace în sare,” ne impartaseste profesorul Hâncu.

Alimentatia lui este 100% naturala si ne recomanda si noua sa facem la fel:

,,Alimentaţia mea este în mod obişnuit bazată pe produse naturale, cu lactate degresate, legume (pe cât posibil crude), cereale integrale şi leguminoase. Mănânc des şi puţin şi niciodată nu mă ridic de la masă cu burta plină.”

Cine nu lipseste micul dejun din programul lui, “are șanse mai mici să se îngrașe de-a lungul vieții, are performanțe fizice și psihice mai bune, iar faptul că nu ne e foame sau dorim să slăbim nu sunt motive valabile ca sa sări peste masa de dimineață. Cel mai bun mic-dejun este acela care are destule fibre şi proteine care să iţi ţină de foame până la următoarea masă, fără prea mult zahăr sau grăsimi saturate. Alegerile bune sunt pâine integrală, ouă, unt de arahide, cereale, fructe, lapte degresat”, ne argumenteaza nutriționistul Corina Zugravu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation