Grăsimile sunt de 3 tipuri: nesaturate, saturate și trans. Primele se recomanda pentru inimă, lichidele trebuie sa fie la temperatura camerei și cel mai bine le iei din nuci, semințe, uleiuri vegetale și fructe de mare.
Cea de-a doua devine solida la temperatura camerei și se intalnesc in proteina animală, carne, unt, precum și în uleiul de cocos și în cel de palmier. Multi spun ca nu sunt sanatoase, insa acesta este numai un zvon fals, pentru ca studiile de azi dovedesc din ce in ce mai mult proprietatile lor benefice.
Ultimele sunt grăsimi lichide trecute in stadiu solid printr-un procedeu care poarta denumirea de hidrogenare. Le contin in special mancarurile prăjite sau procesată și cea de tip gustare ambalată.
Medicul nutriționist Brianna Elliott ne dezvlauie secretul lui: cel mai important lucru este sursa de unde se preia grăsimea. Cele din alimentele procesate trebuie evitate, iar cele din avocado sau din carnea animalelor, care-s hrănite ecologic, trebuie consumate.
- Uleiul de măsline este, de pilda, grăsime sănătoasă. El reduce riscul de a dezvolta boli ale inimii, cancer sau diabet.
- Peștele se recomanda pentru mentinerea sanatatii creierului și este plina de acizi Omega3, care au efecte benefice pentru intreg corpul. Cele mai bune sunt: somonul, hamsii, hering, sardine, stridii, păstrăv și macrou.
- Avocado este iarasi un aliment minune. Acesta se consuma pentru a te proteja de bolile de inimă, de diabet, de colesterolul mărit și, mai ales, poate fi oricand mancat.
- Ouăle sunt pline de omega 3 si sunt, iarasi, bogate in proteine de calitate.
- Nucile sunte extrem de bune pentru a fi folosite drept gustare. Sunt pline in aminoacizi, vitamina E și grăsimi bune.
- Uleiul de cocos.
Recent Comments