Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

le manoir, vinuri franțuzești, arta gastronomiei
București, 14 mai 2025 Joi, 15 mai, Le Manoir propune publicului o dublă incursiune în universul vinurilor de prestigiu prin două evenimente speciale găzduite la Le Bistrot Français, în cadrul Club Epicurian – conceptul de club privat dedicat experiențelor gastronomice memorabile. De la un prânz cu aer provensal, în compania ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
EUROSEJUR/GRECIA/Ammouliani: SUNRISE VILLAS  La noutățile sezonului, trecem aceste vile!  Noutățile sezonului! SUNRISE VILLAS! Ele sunt niște vile de pe înălțimi, scăldate în soare de pe promontoriu. Din insula grecească Ammouliani. Le vizitaserăm cu ani în urmă, dar PE ATUNCI atunci erau în construcție! La această oră, ele sunt zâmbitoare, pe ...
Read More

Cum ne putem menține silueta sănătoasă iarna!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Deschidem articolul de azi cu un citat esential:

„Dacă stăm în frig, pierdem kilograme. Însă noi, «modernii» petrecem mai mult timp la căldură şi tindem să mâncăm mai mult şi mai nesănătos pe timp de iarnă”, ne atentioneaza de la bun inceput medicul Corina Zugravu, specialist în nutriţie.

Deci, ce trebuie sa facem iarna ca sa nu punem kg in plus pe noi?

  • Ardei iute şi usturoi

In momentul in care corpul nostru incepe sa digere mancarea, temperatura corpului creşte, fara a face diferenta intre tipurile de alimente. Cu toate acestea, e adevarat ca unele dintre aceste alimente cresc mai mult sau mai putin temperatura, dupa caz.

Cele care sunt mult mai pline de calorii ofera mai multa caldura, in comparatie cu cele pline de amidon.

„Şi alimentele picante ne pot încălzi, deoarece ajută la circulaţia sângelui. Ingredientele înţepătoare, precum ghimbirul, ardeiul iute sau usturoiul, sunt recomandate în timpul iernii”, ne explicamedicul Luigi Gratton, consultant Herbalife şi colaborator al Centrului pentru Nutriţie Umană, din cadrul Universităţii din Los Angeles.

Specialistii ne sfatuiesc sa consumam mai multe cereale şi „grăsimi bune”, din vegetale, in aceasta perioada. Cerealele, pâinea integrală, soia, fasolea, lintea, hrişca, mazărea, porumbul sunt cele mai recomandate, dintre toate, intrucat corpul le abosoarbe energia si te incalzesc pe tine. Mai pe scurt, e o metoda simpla de a obtine calorii sanatoase.

„Atuul lor îl constituie proteinele şi grăsimile de calitate”, spune medicul Corina Zugravu.

Totodata, la fel de bune sunt si nucile, migdalele, alunele, sâmburii şi seminţele.

„Sunt o sursă de calorii foarte bună. Studiile arată că persoanele care consumă astfel de produse sunt mai puţin predispuse la „evenimente cardiovasculare”, precum infarctul”, mai aminteste nutritionistul.

Proteinele mai pot fi luate din carnea de pasăre sau din cea de peşte, dar şi din ouă.

  • Gogoşari, varză murată şi hrean

Legumele si fructele sunt o sursa extraordinara de vitamine, recomandate deoarece ne apara impotriva racelilor si nu numai.

Murăturile ofera mai ales multa vitamina C.

„Gogoşarii, varza murată, hreanul pot fi, de asemenea, consumate pentru vitamine”, menţionează medicul Corina Zugravu.

Dar aceasta sursa se poate obtine si din ardei gras, pătrunjel, dar şi din fructele mai exotice, citrice, kiwi. Ceapa şi usturoiul stim deja impotriva caror afectiuni lupta in principal!

„Au proprietăţi antimicrobiene, antivirale şi antimicotice”, precizează dr. Corina Zugravu.

Ceaiurile, supele, şodoul sunt cele mai bune lichide pe care le poti consuma in aceasta perioada.

S-a demonstrat de asemenea ca supa de pui ne scapa foarte rapid si usor de raceala! prin studii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation