Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

ediția ro wine, ro wine
E TOAMNĂ, deci: Atmosfera promite să fie fantastică! Vineri 11 octombrie, începe la București, ediția de toamnă, a minunatului RO WINE, cel mai important festival de vinuri din București, a cărui primă ediție anuală are loc, de obicei, în primăvară, în luna mai, tot la Fratelli. Ca și în anul anterior, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
malta, darul de fiecare zi
Ca suprafață, vorbim despre cea mai mică țară din Comunitatea Eiropeană, dar asta nu o împiedică să fie dorită (cu ardoare ) de către turiști. Mai cu seamă de către cei britanici. De cum se desprimăvărează, chiar din luna mai (care este o lună minunată spre a vizita Malta), se ivesc, ...
Read More

Cum ne putem menține silueta sănătoasă iarna!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Deschidem articolul de azi cu un citat esential:

„Dacă stăm în frig, pierdem kilograme. Însă noi, «modernii» petrecem mai mult timp la căldură şi tindem să mâncăm mai mult şi mai nesănătos pe timp de iarnă”, ne atentioneaza de la bun inceput medicul Corina Zugravu, specialist în nutriţie.

Deci, ce trebuie sa facem iarna ca sa nu punem kg in plus pe noi?

  • Ardei iute şi usturoi

In momentul in care corpul nostru incepe sa digere mancarea, temperatura corpului creşte, fara a face diferenta intre tipurile de alimente. Cu toate acestea, e adevarat ca unele dintre aceste alimente cresc mai mult sau mai putin temperatura, dupa caz.

Cele care sunt mult mai pline de calorii ofera mai multa caldura, in comparatie cu cele pline de amidon.

„Şi alimentele picante ne pot încălzi, deoarece ajută la circulaţia sângelui. Ingredientele înţepătoare, precum ghimbirul, ardeiul iute sau usturoiul, sunt recomandate în timpul iernii”, ne explicamedicul Luigi Gratton, consultant Herbalife şi colaborator al Centrului pentru Nutriţie Umană, din cadrul Universităţii din Los Angeles.

Specialistii ne sfatuiesc sa consumam mai multe cereale şi „grăsimi bune”, din vegetale, in aceasta perioada. Cerealele, pâinea integrală, soia, fasolea, lintea, hrişca, mazărea, porumbul sunt cele mai recomandate, dintre toate, intrucat corpul le abosoarbe energia si te incalzesc pe tine. Mai pe scurt, e o metoda simpla de a obtine calorii sanatoase.

„Atuul lor îl constituie proteinele şi grăsimile de calitate”, spune medicul Corina Zugravu.

Totodata, la fel de bune sunt si nucile, migdalele, alunele, sâmburii şi seminţele.

„Sunt o sursă de calorii foarte bună. Studiile arată că persoanele care consumă astfel de produse sunt mai puţin predispuse la „evenimente cardiovasculare”, precum infarctul”, mai aminteste nutritionistul.

Proteinele mai pot fi luate din carnea de pasăre sau din cea de peşte, dar şi din ouă.

  • Gogoşari, varză murată şi hrean

Legumele si fructele sunt o sursa extraordinara de vitamine, recomandate deoarece ne apara impotriva racelilor si nu numai.

Murăturile ofera mai ales multa vitamina C.

„Gogoşarii, varza murată, hreanul pot fi, de asemenea, consumate pentru vitamine”, menţionează medicul Corina Zugravu.

Dar aceasta sursa se poate obtine si din ardei gras, pătrunjel, dar şi din fructele mai exotice, citrice, kiwi. Ceapa şi usturoiul stim deja impotriva caror afectiuni lupta in principal!

„Au proprietăţi antimicrobiene, antivirale şi antimicotice”, precizează dr. Corina Zugravu.

Ceaiurile, supele, şodoul sunt cele mai bune lichide pe care le poti consuma in aceasta perioada.

S-a demonstrat de asemenea ca supa de pui ne scapa foarte rapid si usor de raceala! prin studii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation