Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pate-ul de hrișcă este foarte apropiat în privința aspectului de hummus. Acesta poate fi consumat pe lipii, pâine, chipsuri șamd. Este adorat de mulți cunoscători, având proprietăți detoxifiante, laxative, dar menține în valori normale și nivelul glicemic, colesterolul. Ca valori nutriționale, în compunerea sa regăsim o tonă de fier, seleniu, ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fgcr, garantii dedicate achiziției de utilaje
Dacă ești fermier, FGCR te ajută, în mod concret , pentru achiziția de utilaje agricole. Garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea creditului. Vrei să achiziționezi un utilaj agricol pentru a desfășura o activitate pe cont propriu în agricultură ori poate că ești agricultor profesionist și vrei să ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
dor, dealu dorului, maestoso, ma non troppo, doru husarciuc
MAESTOSO, MA NON TROPPO! :) Doru Husarciuc recidivează :) Începem cu MAESTOSO, la Crama Dealul Dorului, în mod firesc, pentru că e un nou început. Și, ca un etern început, firește, și un nou vârf-de-lance. Și fiindcă tot ce e bun este/reprezintă, de fapt, un nou început. He-hei, este vorba ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cum îți dai seama dacă alimentele s-au stricat și nu mai sunt bune de mâncat

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Datele de expirare sunt numai estimari, niste date aproximative, care ne spun “cam” cand vor expira produsele. Cum ar spune Natural Resources Defence Council, un ONG non-profit de mediu, acestea iti spun data la care anumite alimente ajung la limita calitatii lor.

Asta nu inseamna ca nu mai pot fi mancate, in mare parte din cazuri ele chiar mai pot fi consumate, numai ca nu mai pastreaza aceleasi proprietati ca la inceput: „Milioane de americani aruncă mâncare perfect consumabilă la gunoi pentru că ei cred că nu mai e bună de mâncat după data de pe ambalaj”, a spus Dana Gunters, om de știință la National Resources Defence Council.

  • Ouăle stricate plutesc în apă

Nu e greu de explicat de ce: cojile de ou sunt au gauri in ele. Asta inseamna ca, in timp, se creeaza mici săculeți de aer între coajă și ou. De asta, o sa intre si mai mult aer in aceasta perioada si, in final, va ajunge sa pluteasca.

  • Laptele se acrește și (dupa caz) se și coagulează

Cel mai des se intampla sa se modifice textura, mirosul și consistența. Din momentul in care acidul lactic din lapte formeaza bacterii, o sa incepi sa simti un miros urat, acru, impreuna cu niste grămăjoare închegate.

  • Iaurtul o să lase mai mult zer și se coaguleaza la fund 

Numai daca este intr-un recipient etans poate rezista undeva de la o săptămână pana la trei săptămâni, datorita culturilor vii de bacterii, cu proprietati de conservant. Dupa ce se sting, la suprafața iaurtului apare din ce in ce mai mult lichid, ba chiar și mucegai. In sfarsit, pe fundul recipientului puteti observa ca se coaguleaza.

  • Uleiul de măsline nu mai miroase, ei bine, a masline!

E un fel de miros asociat cu lipiciul sau uleiul de motor, dupa cum arata The Daily Meal.

  • Legumele au o culoare galbena

Cele care se transforma in galben este recomandat sa le arunci, de cele mai multe ori, insa exista unele care inca mai pot fi consumate, dupa cum dovedeste Greater Chicago Food Depository. De pilda, dacă tai partea urata dintr-o bucată de țelină mai veche și apoi o bagi în apă cu gheață, aceasta va fi împrospătată si va putea fi folosita dupa.

 

  • Carnea are o textură lipicioasă și un miros foarte urat mirositor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation