Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

jacob‘s, creek, lillet, jacobs
În plină vară, să ne răcorim cu un vin. Și, apropo de MARILE RELAXĂRI, SĂ NE RELAXĂM cu un vin. Nu oricare, ci unul de calitate. Iar aici aveți de ales între: în plină vară, să ne răcorim cu un vin. Și, apropo de MARILE RELAXĂRI, SĂ NE RELAXĂM cu ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
ghidul finantarii creditelor in agricultura, fgcr
Anul acesta am continuat GHIDUL FINANTĂRII CREDITELOR ÎN AGRICULTURĂ și, implicit, al garantării lor. Unul dintre cei prezenți în această secțiune este FGCR IFN, adică FONDUL DE GARANTARE AL CREDITELOR, mai pe scurt. În 2020, pentru FGCR au fost rezervate 4 (patru) pagini. Reamintim că FGCR este PARTENER TRADIȚIONAL  al catalogului de AGRICULTORI, ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cum îți dai seama dacă alimentele s-au stricat și nu mai sunt bune de mâncat

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Datele de expirare sunt numai estimari, niste date aproximative, care ne spun “cam” cand vor expira produsele. Cum ar spune Natural Resources Defence Council, un ONG non-profit de mediu, acestea iti spun data la care anumite alimente ajung la limita calitatii lor.

Asta nu inseamna ca nu mai pot fi mancate, in mare parte din cazuri ele chiar mai pot fi consumate, numai ca nu mai pastreaza aceleasi proprietati ca la inceput: „Milioane de americani aruncă mâncare perfect consumabilă la gunoi pentru că ei cred că nu mai e bună de mâncat după data de pe ambalaj”, a spus Dana Gunters, om de știință la National Resources Defence Council.

  • Ouăle stricate plutesc în apă

Nu e greu de explicat de ce: cojile de ou sunt au gauri in ele. Asta inseamna ca, in timp, se creeaza mici săculeți de aer între coajă și ou. De asta, o sa intre si mai mult aer in aceasta perioada si, in final, va ajunge sa pluteasca.

  • Laptele se acrește și (dupa caz) se și coagulează

Cel mai des se intampla sa se modifice textura, mirosul și consistența. Din momentul in care acidul lactic din lapte formeaza bacterii, o sa incepi sa simti un miros urat, acru, impreuna cu niste grămăjoare închegate.

  • Iaurtul o să lase mai mult zer și se coaguleaza la fund 

Numai daca este intr-un recipient etans poate rezista undeva de la o săptămână pana la trei săptămâni, datorita culturilor vii de bacterii, cu proprietati de conservant. Dupa ce se sting, la suprafața iaurtului apare din ce in ce mai mult lichid, ba chiar și mucegai. In sfarsit, pe fundul recipientului puteti observa ca se coaguleaza.

  • Uleiul de măsline nu mai miroase, ei bine, a masline!

E un fel de miros asociat cu lipiciul sau uleiul de motor, dupa cum arata The Daily Meal.

  • Legumele au o culoare galbena

Cele care se transforma in galben este recomandat sa le arunci, de cele mai multe ori, insa exista unele care inca mai pot fi consumate, dupa cum dovedeste Greater Chicago Food Depository. De pilda, dacă tai partea urata dintr-o bucată de țelină mai veche și apoi o bagi în apă cu gheață, aceasta va fi împrospătată si va putea fi folosita dupa.

 

  • Carnea are o textură lipicioasă și un miros foarte urat mirositor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation