Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Proprietățile urzicilor

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Urzica este o planta incredibila! In primul rand ca, rareori se intalneste ca orice parte a unei plante sa fie comestibila si, mai mult, sa poata fi folosite in medicina naturista: rădăcina, tulpinile, frunzele, florile și semințele.

Terapeuta austriacă Maria Treben scria într-una din cărțile ei că, inca din momentul in care au fost descoperite proprietatile ei vindecatoare, ea a inceput sa o consume mult mai des.

Urzicile se dezvolta de 2 ori pe an – primăvara și toamna (după otavă). Se consuma 2-3 căni in fiecare zi: una dimineața, cu 30 de minute înainte de micul-dejun, și 1-2 căni in timpul zilei.

Terapeuta ne explică de ce ar trebui sa bem ceaiul cu înghițituri putine: deoarece efectul sau vindecator este mai puternic. Nu numai efectul tonic este important și energizant, dar si faptul ca prevene o multime de afectiuni. Se poate recurge chiar la o cura cu urzici care, pe mai multe saptamani neintrerupta, poate ajuta la vindecarea unor boli foarte grave.

Preventiv, se poate consuma si numai 1 cană de ceai in fiecare zi, in toata perioada anului. Te poate scapa de: răceli, viroze și infecții cu virusi, elimanand chiar si alergiile (printre care si rinita alergică).

  • Curăță sângele și pielea
  • te poate scapa de eczeme și migrene
  • previne sau diminueaza durerile articulare și reumatice.

Ceaiul de urzică majoreaza nivelul hemoglobinei pentru care foarte mult fier și elimina oboseala, lipsa de putere și epuizarea.

Maria Treben obisnuia numai sa o opareasca, 30 de secunde, dar niciodata sa o fiarba. In acest fel, reusea sa mentina proprietatile plantei intregi.

Pot fi introduse si plante aromatice, ca menta pentru a mai ameliora din gustul neplacut al urzicii, precum si mușețel, zeamă de lămâie și miere/melasă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation