Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pate-ul de hrișcă este foarte apropiat în privința aspectului de hummus. Acesta poate fi consumat pe lipii, pâine, chipsuri șamd. Este adorat de mulți cunoscători, având proprietăți detoxifiante, laxative, dar menține în valori normale și nivelul glicemic, colesterolul. Ca valori nutriționale, în compunerea sa regăsim o tonă de fier, seleniu, ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fgcr, garantii dedicate achiziției de utilaje
Dacă ești fermier, FGCR te ajută, în mod concret , pentru achiziția de utilaje agricole. Garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea creditului. Vrei să achiziționezi un utilaj agricol pentru a desfășura o activitate pe cont propriu în agricultură ori poate că ești agricultor profesionist și vrei să ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
dor, dealu dorului, maestoso, ma non troppo, doru husarciuc
MAESTOSO, MA NON TROPPO! :) Doru Husarciuc recidivează :) Începem cu MAESTOSO, la Crama Dealul Dorului, în mod firesc, pentru că e un nou început. Și, ca un etern început, firește, și un nou vârf-de-lance. Și fiindcă tot ce e bun este/reprezintă, de fapt, un nou început. He-hei, este vorba ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Proprietățile urzicilor

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Urzica este o planta incredibila! In primul rand ca, rareori se intalneste ca orice parte a unei plante sa fie comestibila si, mai mult, sa poata fi folosite in medicina naturista: rădăcina, tulpinile, frunzele, florile și semințele.

Terapeuta austriacă Maria Treben scria într-una din cărțile ei că, inca din momentul in care au fost descoperite proprietatile ei vindecatoare, ea a inceput sa o consume mult mai des.

Urzicile se dezvolta de 2 ori pe an – primăvara și toamna (după otavă). Se consuma 2-3 căni in fiecare zi: una dimineața, cu 30 de minute înainte de micul-dejun, și 1-2 căni in timpul zilei.

Terapeuta ne explică de ce ar trebui sa bem ceaiul cu înghițituri putine: deoarece efectul sau vindecator este mai puternic. Nu numai efectul tonic este important și energizant, dar si faptul ca prevene o multime de afectiuni. Se poate recurge chiar la o cura cu urzici care, pe mai multe saptamani neintrerupta, poate ajuta la vindecarea unor boli foarte grave.

Preventiv, se poate consuma si numai 1 cană de ceai in fiecare zi, in toata perioada anului. Te poate scapa de: răceli, viroze și infecții cu virusi, elimanand chiar si alergiile (printre care si rinita alergică).

  • Curăță sângele și pielea
  • te poate scapa de eczeme și migrene
  • previne sau diminueaza durerile articulare și reumatice.

Ceaiul de urzică majoreaza nivelul hemoglobinei pentru care foarte mult fier și elimina oboseala, lipsa de putere și epuizarea.

Maria Treben obisnuia numai sa o opareasca, 30 de secunde, dar niciodata sa o fiarba. In acest fel, reusea sa mentina proprietatile plantei intregi.

Pot fi introduse si plante aromatice, ca menta pentru a mai ameliora din gustul neplacut al urzicii, precum si mușețel, zeamă de lămâie și miere/melasă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation