Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

corteva agriscience, corteva
Calitatea furajelor însilozate poate fi păstrată și îmbunătățită cu ajutorul inoculanților furajeri Pioneer®, astfel încât întreaga energie colectată în câmp și conservată în silozuri să ajungă în hrana animalului. Inoculanții Pioneer® au fost testați în ferme în condiții optime de recoltare, iar rezultatele experiențelor arată că aceștia îmbunătățesc calitatea însilozării ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

Proprietățile urzicilor

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Urzica este o planta incredibila! In primul rand ca, rareori se intalneste ca orice parte a unei plante sa fie comestibila si, mai mult, sa poata fi folosite in medicina naturista: rădăcina, tulpinile, frunzele, florile și semințele.

Terapeuta austriacă Maria Treben scria într-una din cărțile ei că, inca din momentul in care au fost descoperite proprietatile ei vindecatoare, ea a inceput sa o consume mult mai des.

Urzicile se dezvolta de 2 ori pe an – primăvara și toamna (după otavă). Se consuma 2-3 căni in fiecare zi: una dimineața, cu 30 de minute înainte de micul-dejun, și 1-2 căni in timpul zilei.

Terapeuta ne explică de ce ar trebui sa bem ceaiul cu înghițituri putine: deoarece efectul sau vindecator este mai puternic. Nu numai efectul tonic este important și energizant, dar si faptul ca prevene o multime de afectiuni. Se poate recurge chiar la o cura cu urzici care, pe mai multe saptamani neintrerupta, poate ajuta la vindecarea unor boli foarte grave.

Preventiv, se poate consuma si numai 1 cană de ceai in fiecare zi, in toata perioada anului. Te poate scapa de: răceli, viroze și infecții cu virusi, elimanand chiar si alergiile (printre care si rinita alergică).

  • Curăță sângele și pielea
  • te poate scapa de eczeme și migrene
  • previne sau diminueaza durerile articulare și reumatice.

Ceaiul de urzică majoreaza nivelul hemoglobinei pentru care foarte mult fier și elimina oboseala, lipsa de putere și epuizarea.

Maria Treben obisnuia numai sa o opareasca, 30 de secunde, dar niciodata sa o fiarba. In acest fel, reusea sa mentina proprietatile plantei intregi.

Pot fi introduse si plante aromatice, ca menta pentru a mai ameliora din gustul neplacut al urzicii, precum si mușețel, zeamă de lămâie și miere/melasă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation