Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Normal ca daca suntem pe site-ul de drinkfood.ro va asteptati sa va oferim numai alimente sanatoase, exemple de alimentatii sanatoase, asa ca astazi va prezentam una dintre ele, o varianta foarte buna la dulciuri, desert si zahar, deoarece nu contine calorii in mod exagerat, iar oriunde este mult nu-i bine! ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

VINARTE: Vin între arte, arte între vinuri

Floare de toamnă 2017, la Han

  • Și a fost balul vinului, în luna noiembrie

Floare de toamnă. Fragilă, dar puternică. Metaforă, dar până la urmă atât de reală. În fiecare an, se regenerează și reiterează. Ca orice floare. Una din cele mai splendide sărbători ale sezonului autumnal. Și a fost lansarea oficială, cu surle, turle și trâmbițe, a celei de-a XIII-a ediții a vinului Floare de toamnă – VINARTE, 11 Noiembrie 2017.

Petrecută, ca în ultimele dăți, la Restaurantul Hanu’ lui Manuc, Bucuresti. Ceremonia l-a avut ca amfitrion pe Sergio Aurelio Faleschini, presedintele VINARTE, “cetățean italian, dar născut la Craiova, între olteni, din părinți italieni care, prin anii ’30 ai secolului (tocmai) trecut, au emigrat în România venind tocmai din frumoasa, dar – pe atunci – săraca regiune din Italia Friuli-Venezia Giulia.

la mijloc: Sergio Faleschini, presedinte VINARTE

Părinții lui au ajuns printre olteni chemați de alți italieni stabiliți pe meleaguri românești. Spuneau, în acea vreme, că în România se trăia bine, mult mai bine decât acolo, în Peninsulă. Și aici, în România, era de lucru, în special pentru constructori. Și mai spuneau, pe bună dreptate, că România acelor vremuri era „il paese della Cuccagna“, adică țara unde curge lapte și miere.” Toate țările sunt (numai) de lapte și miere, la urma urmei, atunci când le iubești.

O primă știre a fost dată, în zilele anterioare, de Claudiu Victor Gheorghiu, prezent la eveniment.

Au mai fost de față alte multe obraze subțiri, pe care nu am să le pot încape într-o timidă schiță de cronică. Spicuiesc, într-o doară: Dan Ciachir, Constantin  Dumitru, Vasile Pop Negreșteanu, Mihail Gavril, Costel Cainamisir, Gianina Badea, Lucia Pîrvu, George Badea, Florin Bosie, Emil Stanciu, Cristian Topan Diana Dumitru, Istvan Pentec – iar, alături de AMFITRON, soția și fiica.

Un cocktail spectaculos de scriitori, muzicanți și muzicieni, artiști plastici, oameni de (din) vin, jurnaliști, sommelieri, privitori, degustători și câte și mai câți. Hanul a constituit un fundal antologic, iar asta trebuie musai menționat.

In extrema dreapta: Sergio Faleschini, presedinte VINARTE

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN