Floare de toamnă 2017, la Han
- Și a fost balul vinului, în luna noiembrie
Floare de toamnă. Fragilă, dar puternică. Metaforă, dar până la urmă atât de reală. În fiecare an, se regenerează și reiterează. Ca orice floare. Una din cele mai splendide sărbători ale sezonului autumnal. Și a fost lansarea oficială, cu surle, turle și trâmbițe, a celei de-a XIII-a ediții a vinului Floare de toamnă – VINARTE, 11 Noiembrie 2017.
Petrecută, ca în ultimele dăți, la Restaurantul Hanu’ lui Manuc, Bucuresti. Ceremonia l-a avut ca amfitrion pe Sergio Aurelio Faleschini, presedintele VINARTE, “cetățean italian, dar născut la Craiova, între olteni, din părinți italieni care, prin anii ’30 ai secolului (tocmai) trecut, au emigrat în România venind tocmai din frumoasa, dar – pe atunci – săraca regiune din Italia Friuli-Venezia Giulia.
Părinții lui au ajuns printre olteni chemați de alți italieni stabiliți pe meleaguri românești. Spuneau, în acea vreme, că în România se trăia bine, mult mai bine decât acolo, în Peninsulă. Și aici, în România, era de lucru, în special pentru constructori. Și mai spuneau, pe bună dreptate, că România acelor vremuri era „il paese della Cuccagna“, adică țara unde curge lapte și miere.” Toate țările sunt (numai) de lapte și miere, la urma urmei, atunci când le iubești.
O primă știre a fost dată, în zilele anterioare, de Claudiu Victor Gheorghiu, prezent la eveniment.
Au mai fost de față alte multe obraze subțiri, pe care nu am să le pot încape într-o timidă schiță de cronică. Spicuiesc, într-o doară: Dan Ciachir, Constantin Dumitru, Vasile Pop Negreșteanu, Mihail Gavril, Costel Cainamisir, Gianina Badea, Lucia Pîrvu, George Badea, Florin Bosie, Emil Stanciu, Cristian Topan Diana Dumitru, Istvan Pentec – iar, alături de AMFITRON, soția și fiica.
Un cocktail spectaculos de scriitori, muzicanți și muzicieni, artiști plastici, oameni de (din) vin, jurnaliști, sommelieri, privitori, degustători și câte și mai câți. Hanul a constituit un fundal antologic, iar asta trebuie musai menționat.
Recent Comments