Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva, erbicidul Bizon™
Soluția Corteva – erbicidul Bizon™! Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția. Buruienile consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spațiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determină scăderea temperaturii la suprafața solului. Într-un lan ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

TURISM-GRECIA

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

AMMOULIANI-Muntele Athos:

SUNRISE HOTEL

Să vezi răsăritul la SUNRISE. De soare. E o minunăție, e o splendoare…
Dar nici cu apusul să știți că nu-mi e rușine. Hotelul este dispus, strategic, pe un pinten înălțat al insulei, chiar pe partea de sus a falezei.

Ar trebui să consacrăm, cred, o ediție întreagă pentru Hotelul SUNRISE din Ammouliani. Ca un hotel esențial al insulei. Faptul că majoritatea românilor am fost cazați acolo spune, desigur, ceva despre capacitatea de cazare a hotelului. Este un hotel care lucește de curățenie, schimbarea lenjeriei (și a prosoapelor) având loc zilnic.

În general, lucrul se întâmplă după orele 11 (și până în 16h ale după amiezii), cât timp noi suntem, îndeobște, plecați să vedem minunățiile locului.

FIȘĂ DE DEGUSTARE
Degustare vinuri grecești

Amfitrion: Nikitas Martingakis

Locație: SUNRISE HOTEL

Insula Ammouliani

Tematica: vinuri mânăstirești

Areal: strict din terroir: Muntele Athos

Agrementare/asortare: cu produse din același terroir, brânzeturi (cu ardei/varii specialități) Stagira

  1. Sauvignon Blanc, Saint Paul Monastery, 2018, 12 grade
    Prezentare: etichetă albă. Un vin cu un gust sărat, mineral, ca un zăcământ, datorat și faptului că via este, de altfel, situată foarte aproape de țărmul mării. Preț: 12 euro, de la buticul de vinuri din centrul localității Ammouliani, cea mai bună prăvălie de vinuri, pe care v-o și recomandăm, pentru că puteți avea deplină încredere în ea.
  1. Vin organic, Saint Paul Monastery, 2018.
    Tărie alcoolică: 12,5% grade alcoolice/alcool din volum
    Un vin acid, din zona de Sud a Athosului. Preț: 17 euro.
  1. Rose, sec, 2018, 14 grade, obținut din Cabernet Sauvignon, la Mânăstirea Milopotamos(Milopotamos Monastery). Cu gust floral. Din zona de Nord a peninsulei Athos. Lasă în urmă un postgust intens, lung. Părintele Epiphanos, cel pe care aceia care au mai rămas până marțea următoare aveau să-l și cunoască, în carne și oase, are renumele că s-a îngrijit de soarta acestui vin. Și părintele Epifanie are renumele (buhul) că face numai epifanii… 🙂
  2. Tot un… Milopotamos Monastery, dar, de data aceasta un (parfumat, căci și strugurii respectivi sunt poame nespus de parfumate) Muscat de Hamburg, cu prețul de 16 euro (la purtător 🙂 ). Este un roze demidulce (an de recoltă: 2018), având o tărie alcoolică de 11,5%, foarte floral – precum și însoțit de o aciditate scăzută, așa este menționat în însemnările/notele de degustare, impresioniste, firește, de la fața locului, pentru că au fost luate – pe fugă – de pe terasa hotelului SUNRISE.
  1. Merlot, 2014
    Mănăstirea: Vatopedu. He-hei, precum se observă, trecem la vinuri/vremuri mai bune… Adicătelea, scoatem artileria grea cum ar veni…carevasăzică 🙂 …
    Are (numai) vreo 14 grade alcool din volum. Prețul este de/pe la 18 euro.
    Lasă amintire în postgust și, deopotrivă, postgust în amintire…
  1. Cabernet Sauvignon, An de recoltă: 2015, din Limnos. Tărie alcoolică: de 13,5 %. Preț de vânzare: 18 euro. Are ca și caracteristică faptul că este mai puțin corpolent, în raport cu predecesorul său.
  1. Merlot, 2018, de asemenea de la mai sus-enunțata Monastery Saint Paul. De reținut că este un vin cu pedigree: bio/organic. În valoare de 17 euro. Are un gust fructat/și un frumos nas floral.
  1. Shiraz, de la Vatopedu (mânăstirea), an de recoltă din 2014, încheie suita degustărilor noastre la ceas/ & fapt de seară. Este, de proveniență, din Nordul Muntelui Athos. Are un nas cu oarecare/anume specificitate. Tărie alcoolică: 14,3%/grade alcoolice din volum. Preț: 24 euro, cel mai scump dintre vinurile degustate, asta dacă nu cumva mă înșel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation