Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

dionysos, casa de vinuri, cantina valpolicella
CANTINA VALPOLICELLA NEGRAR – crama unde s-a născut renumitul vin AMARONE DELLA VALPOLICELLA. DIONYSOS este distribuitor național de vinuri prin intermediul tuturor canalelor de comerț modern. Este vorba despre un business cu vechime de 24 de ani în domeniul distribuției băuturilor. Portofoliul nostru conține game de vinuri de la producători cu tradiție ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Sub steagul MALTEI

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Sub steagul Maltei stau atât avioanele care zboară deasupra Mediteranei și ne duc, de la București, direct în capitala La Valetta, dar și hotelurile care ne întâmpină, în Malta, cu cazări confortabile.

Acel crâmpei de drapel al unui stat micuț exprimă o inimă mare, o inimă urieșească. Una care a ținut piept cu bravură evenimentelor istorice, căci nu e ușor să fii un arhipelag mic în volbura vremilor.

Dar Malta a trăit și a supraviețuit celui de-al doilea război mondial, sub bombardamente naziste – și cu oblăduire britanică. Un întreg muzeu în Capitală o denotă.

CINCI INSULE ÎN RĂZBOI

Cinci insule s-au împotrivit mașinii de război germane. Și-au urmat, cu loialitate, prietenii britanici. Și ăsta este un motiv în plus/suplimentar de a vedea/vizita Malta.

De altfel, britanicii nu au uitat – și sunt prezenți, în număr foarte mare, și acum, măcar pentru scopuri de vacanță.

Ca să ne facem o imagine mai clară despre legăturile Maltei cu lumea: cele mai importante sectoare ale economiei Maltei erau, până mai anii trecuți, administrația publică, apărarea, educația, sănătatea și asistența socială (18,3 %); activitățile profesionale, științifice și tehnice; serviciile administrative și de sprijin (17,3 %) și comerțul cu ridicata și cu amănuntul, transporturile, serviciile de cazare și alimentație publică (14,0 %).

O LEGĂTURĂ SPECIALĂ CU REGATUL UNIT

Iar de notat că jumătate  din exporturile Maltei se întâmplă în UE (pe primul loc fiind Germania cu 17 %, Franța cu 9 % și Italia, în mod firesc, cu 7 %). În afara UE, 6 % din exporturi se realizează către Singapore și respectiv Hong Kong.

Importurile Maltei provin în proporție de 57 % din celelalte state membre ale UE (Italia 20 %, Germania și Franța 7 %). Printre importurile din afara UE, se remarcă cele din China (8 %) – și din Regatul Unit. Nu întâmplător, căci aici am vrut să ajungem: de fapt, ne întoarcem de unde am pornit.

De aceea, poate, nu e întâmplător că și o bună parte dintre turiștii ce vizitează arhipelagul vin din insulele britanice.

O DESTINAȚIE TURISTICĂ ÎNTOTDEAUNA CAPABILĂ SĂ ÎNCÂNTE

Dacă veți vizita Malta, suntem convinși că veți rămâne încântați, căci acolo veți fi bine primiți – și, dacă niște turiști circumspecți – și pretențioși, ca britanicii, se întorc satisfăcuți, atunci sunt mari șanse ca și turiștii români să se întoarcă mulțumiți și cu inima împăcată. Și, lucru de căpătâi, să mai revină și în anii cei vor veni, făcând din Malta o destinație frecventă pentru români.

NICOLETA GĂLĂȚANU, CRISTIAN GĂLĂȚANU

Comments are closed.

Post Navigation