Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

EVOLUS, CORTEVA
Cel mai popular fungicid sistemic, pentru combaterea bolilor foliare la cereale păioase! Alege o cultură sănătoasă! In momentul în care sunt condiții de infestare cu făinare și agentul patogen se instalează, pagubele înregistrate pot atinge 25-30% şi pot fi mult mai însemnate la culturile de orz, deoarece zona afectată poate ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
corteva agriscience, corteva
Premii de recunoaştere a excelenţei în leadership, sustenabilitate, lanţuri de distribuţie şi operaţiuni Corteva Agriscience a anunţat că a fost desemnată câştigătoare a mai multor premii „Manufacturing Leadership Awards” decernate de Asociaţia Naţională a Producătorilor. Categoriile şi tehnologiile recunoscute pentru rezultatele excelente sunt: Premiul pentru leadership în excelenţă operaţională, acordat ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta se redeschide, malta
După un an în care turismul s-a dovedit eclectic, Malta anunță din nou disponibilitatea sa de a primi, cu brațele deschise, turiștii români. Malta poate fi și refugiul râvnit, pe vreme de pandemie, căci toată lumea jinduie la un tărâm fărăr griji, atunci când lumea este de fapt, copleșită de ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Românii scapă de datorii pe perioada stării de urgență!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un viitor OUG ar putea salva românii de la datorii! Surse din presă vorbesc despre unele măsuri pe care Guvern le pregătește cetățenilor, încercând să le ușureze din greutăți. Astfel, printre aceste măsuri se numără și suspendarea executărilor silite asupra persoanelor juridice și plata penalităților în urma neîndeplinirii obligațiilor fiscale, în afară de cele deja stabilite prin deciziile instanțelor. Mai mult, controalele fiscale se suspendă, mai puțin unde există deja suspiciuni de evaziune fiscală.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a anunțat prin intermediul canalelor media intenția Guvernului de a aproba o serie de facilități fiscale, prin proiectul unei ordonanțe de urgență.

Printre aceste facilități fiscale se numără și suspendarea sau, după caz, neînceperea executării silite privind creanțele bugetare.

În acest sens, nu se mai emit somații, popriri asupra disponibilităților bănesti și a veniturilor urmăribile și nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepție fac sumele provenite din hotărârile judecătorești pronunțate în materie penală”, a scris Florin Cîțu.

Precum și:

  • rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile soluționate și pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi;
  • implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizează soluționarea cu celeritate a deconturilor, începând cu data de 1 aprilie 2020;
  • suspendarea acțiunilor de control fiscal (a inspecțiilor fiscale, a controalelor antifraudă) cu excepția verificărilor ce pot fi efectuate de la distanță, precum și a cazurilor de evaziune fiscală, acolo unde sunt indicii în acest sens;
  • suspendarea acțiunilor antifraudă privind Filtru II și a activităților specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria și Bulgaria.

Măsurile vor fi aplicate atât în perioada în care în România este declarată stare de urgență, cât și pentru o perioadă de 30 de zile de la încetarea acestei stări. Totodată, se amană termenul de depunere a declarațiilor fiscale de la 25 martie 2020, până la data de 25 aprilie 2020”, a precizat Cîțu.

OUG prezintă și câteva înlesniri fiscale pentru a micșora impactul economic al crizei provocate de coronavirus.

În pagina 1 se precizează:
  • suspendarea termenelor pentru îndeplinirea condițiilor de înlesnire fiscală pentru cei care plătesc taxele mai devreme.

Se suspendă sau nu încep să curgă termenele prevăzute de lege pentru îndeplinirea condițiilor de menținere a valabilității înlesnirilor la plată aflate în derulare, inclusiv cele referitoare la plata ratelor din graficele de eșalonare”.

Mai mult:

se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită, cu excepția executărilor silite care se aplică prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală, provenite din săvârșirea de infracțiuni”.

Pagina 2:
  • Controalele fiscale se suspendă, mai puțin cele care pot avea loc de la depărtare ori dacă inspectorii fiscal au suspiciuni de săvârșirea de evaziune fiscală.

Inspecțiile fiscale și verificările vor fi suspendate.

Direcția Generală Antifraudă va suspenda activitățile de control a transporturilor rutiere de marfă provenind din interiorul Uniunii Europene.

Toate măsurile din proiectul ordonanței de urgență au perioadă de aplicabilitate pe timpul stării de urgență, precum și 60 de zile după încetarea acestei stări, după care măsurile se sting de drept.

În privința inspecțiilor fiscale, ele încetează la scurt timp după intrarea în vigoare a stării de urgență, iar reluarea lor va fi făcută după o înștiințare prealabilă a companiei inspectate.

Pagina 3:

Verificările fiscale ale persoanelor fizice vor fi, de asemeni, suspendate pe timpul stării de urgență, dar vor primi o înștiințare prealabilă în momentul cand vor fi reluate.

Toate actele procedurale care au fost efectuate, pentru acțiunile de control fiscal aflate în  derulare la data instituirii stării de urgență, rămân valabile”, se mai precizează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation