Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

symphony of emotions, christmas songs, Schoenbrun Palace Orchestra Vienna
Schoenbrun Palace Orchestra Vienna va concerta pentru prima oară pe această scenă! Bucuresti, 04 septembrie, 2024 – Celebra si mult îndrăgita SCHOENBRUNN PALACE ORCHESTRA VIENNA va concerta, în premieră pe scena Operei Naţionale Bucuresti sub egida SYMPHONY OF EMOTIONS, aflată la prima sa ediţie, eveniment în cadrul căruia magice cântece de Crăciun ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
malta
Nu o poți vârî într-un sertar :)  Malta e o țară greu de clasat. Tocmai de aia merită și văzută. Este greu să o vâri într-un sertar, pentru că, pur și simplu, nu știi ce este. Am risca să dăm un verdict: chiar INCLASABILĂ. Pentru că este atipică. Ceea ce ...
Read More

REȚETELE DRINKFOOD.ro: Prăjitură cu cremă de cafea

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

12 porţii de prajitura cu crema de cafea eu zic ca ar ajunge! Stiti, prea bine, ca inainte sa va oferim aceasta reteta foarte gustoasa, ar trebui sa va reamintesc sa nu exagerati cu dulciurile! Pana la urma suntem pe un site de sanatate, de lifestyle!

Sa trecem la preparat!

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 7 ouă
  • 7 linguri de zahăr
  • 7 linguri făină
  • 100 g margarină
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 praf de copt

Pentru cremă

  • 1 l frişcă lichidă
  • 2 pliculeţe gelatină
  • 200 g fructe confiate
  • 1 esenţă de rom
  • 3 linguriţe de cafea măcinată fin
  • 1 borcan gem de căpşuni
  • 100 g ciocolată

Pentru sirop

  • 300 ml apă
  • 250 g zahăr
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 bucată coajă întreagă de lămâie

Cum o facem?

  • Pastrez intr-un loc albuşurile si in alt loc gălbenuşurile, dupa care se bat bine de tot, se introduce zahărul şi continuati sa amestecati. Acuma, usor, puneti gălbenuşurile pe rand, margarina topită şi răcită, apoi le bateti. Dupa, introducem faina impreuna cu praful de copt şi se omogenizeaza de jos in sus. Pui aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o coci la foc mic pentru cam 40 de minute.
  • Gelatina se lasa la inmuiat un sfert de ora, apoi se topeşte pe foc şi se lasă la racit. Frişca se bate impreuna cu esenţa de rom si cu gelatina, plus cafeaua măcinată atent şi cu fructele confiate (sau din compot) taiate in cubulete.
  • Fierbi apa cu zahărul, esenţa de vanilie şi coaja de portocală. Astepti sa se omogenizeze siropul si astepti sa se raceasca. Dupa ce s-a racit blatul trebuie sa-l tai in 2, iar apoi o mai tai inca o data una dintre bucati. O parte din cremă se pastreaza pentru ornat (cam 15%). Intinzi o foaie de blat în tavă, pui sirop, urmat de gem, de a doua parte de blat mic si el cu sirop, 50% din cremă, ultimul blat şi, in final, peste cremă. O lasi la racit 2 ore minim, o tai pe parti şi o ornezi cu crema pe care ai lasat-o deoparte (acel un sfert) şi dupa ciocolată rasă fin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation