Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

muzică de oscar, orchestra le muse, dirijor andrea albertini
Sâmbătă, 20 aprilie, la Ateneul Român din Bucureşti vor avea loc concertele “Ennio Morricone. Muzică de Oscar”. Porţile se vor deschide pentru public de la ora 15.00 pentru reprezentaţia de la ora 16.00 şi de la 18.30 pentru concertul de la ora 20.00! Cele două reprezentaţii nu vor avea pauză! ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

REȚETELE DRINKFOOD.ro: PORC CU SOS ROBERT

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Saptamana aceasta ne-am gandit sa va oferim o alta reteta de mancare (VEZI AICI RETETA PRECEDENTA), respectiv PORC CU SOS ROBERT. Ar trebui sa stiti inainte cate ceva in general despre carne: cum recunosti carnea animalului taiat de curand, simplu, daca ea este moale, adica nu s-a intarit dupa jumatate de zi, atunci este buna.  Carnea proaspata este tare la atingere si nu poate fi patrunsa decat daca a trecut mai multa vreme de la taiat. Carnea proaspata de porc ” ar fi bine” sa fie tare, trandafirie si cu firele stranse, apoi sa fie patrunsa de grasime, iar aceasta din urma sa fie curat alba. Nu uitati ca porcii pot transmite boli foarte periculoase, cum ar fi lepra (nu este un caz particular la acest animal, dar la porc aveti cea mai mare sansa sa dati de ea). Daca carnea lui este umeda si mucegaioasa, taind-o, descoperi ca ea are basicute gelatinoase transparente si care se golesc dupa ce apesi tare pe ele – acesta este semnul de lepra. O sa mai spunem acest lucru si in alte retete de mancare care includ, printre altele, si porcul, va dati seama de ce, pentru ca este un lucru foarte important, dar si un mic secret pe care vi-l spunem noi voua – cum iti dai seama daca carnea este infectata.

In rest, POFTA BUNA!

Carne de porc Sursa foto: Lauri Patterson Vetta Getty Images

Carne de porc                                                                    Sursa foto: Lauri Patterson Vetta Getty Images

Pasul 1: se ia muschiul de porc si eliminati grasimea, in asa fel incat sa nu mai poata fi intins mai mult de un centimetru grasime

Pasul 2: se introduce intr-o oala impreuna cu 10 gr de unt, dupa ce ai presarat piper si sare, rumenindu-l pe ambele parti. Urmand sa mai introduci:

  • 200 gr de zeama de carnea
  • 200 ml vin alb (oricare)
  • o ceapa intepata cu doua cuisoare

Pune ceva deasupra cratitei si lasa-l la fiert doua ore, in acelasi timp aruncand si de 4 ori sosul din tigaie pe carne

Pasul 3: pentru sosul Robert, luati 300 gr ceapa si o curatati, inclusiv de partile de la capete si coada. Taie ceapa in bucati si arunc-o in oala cu 20 gr de unt, rumeneste-o si amesteca inauntru. Dupa aceea mai bune 300 gr zeama de carnea, sare si piper. Fierbeti-o tot asa 2 ore, dati afara zeama din cratita, trece-o prin strecuratoare si curata grasimea de aceasta si introduci sosul. Sa scada 5 min amestecand; apoi mai pune sosul in farfurie si carnea dupa ea.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://www.drinkfood.ro/2016/09/01/retetele-drinkfood-ro-salata-de-fasole-verde-romaneasca/
http://www.drinkfood.ro/2016/08/05/retetele-drinkfood-ro-creveti-cu-ceapa-verde-si-ghimbir/

http://www.drinkfood.ro/2016/08/01/retetele-drinkfood-ro-pui-oriental/

http://www.drinkfood.ro/2016/08/03/lifestyle-avantajale-consumului-unor-proteine-slabe/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation