Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor rumeniți.
Iata si cateva indicii care-ti vor folosi in aceasta reteta si-ti vor face prajitura mai gustoasa:
- cumpara ouă ecologice,
- cremă mascarpone de calitate,
- băutura de calitate.
- exemple: Marsala sau Amaretto.
- in cafea trebuie sa adaugati putin Marsala și un strop de apă rece.
- Pișcoturile se însiropează în cafea rece.
De ce ai nevoie:
- 200 ml cafea tare
- 40 ml coniac
- 4 ouă
- 50 grame zahăr
- 500 grame mascarpone
- 150 grame pişcoturi
- 2-3 linguri cacao
Cum se face:
- primul pas este cafeaua, dupa ce ati facut-o, o lasati sa se raceasca;
- Gălbenușurile și albușurile se separă în două vase separate;
- la gălbenușuri se pune zahărul și se amestecă cu un mixer vertical pentru cateva minute;
- Frecati crema mascarpone ca sa se inmoaie și introduceti deasupra crema de gălbenușuri. Se amesteca pentru cateva minute cu un mixer, pana cand continutul devine omogen;
- Albușurile se mixează, de asemenea, pana la spumă;
- Adaugati la crema de mascarpone și gălbenușuri albușurile spumă și amestecati;
- Pișcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac, asezandu-le într-o tavă;
- Peste pișcoturi se pune circa 50% din crema de mascarpone;
- Se mai face un strat de pișcoturi și cea mai ramas din crema se adauga peste;
- Deasupra lor puneti cacao și lasati la frigider pentru o noapte.
Recent Comments