Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

muzică de oscar, orchestra le muse, dirijor andrea albertini
Sâmbătă, 20 aprilie, la Ateneul Român din Bucureşti vor avea loc concertele “Ennio Morricone. Muzică de Oscar”. Porţile se vor deschide pentru public de la ora 15.00 pentru reprezentaţia de la ora 16.00 şi de la 18.30 pentru concertul de la ora 20.00! Cele două reprezentaţii nu vor avea pauză! ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Rețeta italiană (secretă) de tiramisu

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor rumeniți.

Iata si cateva indicii care-ti vor folosi in aceasta reteta si-ti vor face prajitura mai gustoasa:

  • cumpara ouă ecologice,
  • cremă mascarpone de calitate,
  • băutura de calitate.
  • exemple: Marsala sau Amaretto.
  • in cafea trebuie sa adaugati putin Marsala și un strop de apă rece.
  • Pișcoturile se însiropează în cafea rece.

De ce ai nevoie:

  •  200 ml cafea tare
  •  40 ml coniac
  •  4 ouă
  •  50 grame zahăr
  •  500 grame mascarpone
  •  150 grame pişcoturi
  •  2-3 linguri cacao

Cum se face:

  1. primul pas este cafeaua, dupa ce ati facut-o, o lasati sa se raceasca;
  2. Gălbenușurile și albușurile se separă în două vase separate;
  3. la gălbenușuri se pune zahărul și se amestecă cu un mixer vertical pentru cateva minute;
  4. Frecati crema mascarpone ca sa se inmoaie și introduceti deasupra crema de gălbenușuri. Se amesteca pentru cateva minute cu un mixer, pana cand continutul devine omogen;
  5. Albușurile se mixează, de asemenea, pana la spumă;
  6. Adaugati la crema de mascarpone și gălbenușuri albușurile spumă și amestecati;
  7. Pișcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac, asezandu-le într-o tavă;
  8. Peste pișcoturi se pune circa 50% din crema de mascarpone;
  9. Se mai face un strat de pișcoturi și cea mai ramas din crema se adauga peste;
  10. Deasupra lor puneti cacao și lasati la frigider pentru o noapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation