Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

geniul unui terroir, margaux, chateau margaux
Sunt vinuri care se termină în realitate/sau nu se termină niciodată numai/și pentru ca să intre în legendă. Pentru cunoscători, de exemplu, numele CHATEAU MARGAUX sună ca o parolă. Sau ca un COD SECRET. La auzul celor două cuvinte, nu numai că salivează. Dar închid ochii. Și simt, în vălul ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Read More

VARA ASTA:

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

MALTA E A TA. NUMAI A TA 🙂
Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/).

Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta’ Malta, în englezăRepublic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară insulară din Europa de Sud, formată dintr-un arhipelag în Marea Mediterană.

Dar Malta e a ta. Este numai a ta.

Este o destinație turistică de excepție pe care poți să o descoperi ca o revelație a verii/și toamnei din 2019.

Arhipelagul cu pricina se află, spun hărțile – încă din vechime – la 80 de kilometri sud de Italia. Statul insular Malta are chiar clima apropiată de Africa cea fierbinte: căci se află situată la numai 284 km la est de Tunisia, și la 333 km nord de Libia.

Ca suprafață, Malta este destul de mică, aproape minusculă: și ea acoperă doar puțin peste 316 km2.

Populația de aici este aproximativ egală cu a Florenței: și are o populație, deci, de sub 450.000 de locuitori, deși un amplu program de emigrare a fost derulat după Al Doilea Război Mondial.

Ceea ce face ca Malta să fie una din cele mai mici țări din lume

Paradoxal, este și una din cele mai dens populate. Capitala Maltei este La Valletta, care, cu 0,8 km2, este cea mai mică capitală națională din Uniunea Europeană.

În Malta se vorbesc, ca o reminiscență a istoriei, și italiana, și franceza/ și spaniola: dar, în principiu, Malta are doar două limbi oficiale: malteza și engleza.

POZIȚIA GEOGRAFICĂ ȘI TURISTICĂ/GEOSTRATEGICĂ A MALTEI
Poziția Maltei a făcut-o să aibă de-a lungul istoriei o mare importanță strategică ca bază navală, și o succesiune de puteri, între care fenicieniicartagineziiromaniimauriinormanziisicilieniispanioliicavalerii ioaniți,
francezii și britanicii, au dominat insulele.

Ca o consecință a unui comportament brav, Regele George al VI-lea al Regatului Unit a acordat Maltei Crucea lui George în 1942 pentru curajul țării în al Doilea Război Mondial.

CRUCEA LUI GEORGE A URCAT PE STINDARDUL NAȚIONAL MALTEZ, ÎN SEMN DE MÂNDRIE 🙂
Crucea lui George continuă să apară pe drapelul național maltez.Conform Legii Independenței Maltei, adoptată de Parlamentul Britanic în anul 1964, Malta a dobândit independență față de Regatul Unit, ca teritoriu suveran și independent al Commonwealth-ului, cunoscut oficial din 1964 până în 1974 ca Statul Malta, având-o pe Elisabeta a II-a ca șef de stat.

Țara a devenit republică în anul 1974, și, deși nu mai este țară a Commonwealth-ului, rămâne stat membru al Commonwealth-ului Națiunilor.

Malta a fost admisă în Organizația Națiunilor Unite în 1964 și în Uniunea Europeană în 2004, iar în 2008 a devenit parte din Zona Euro.

Malta are o îndelungată istorie creștină și Arhiepiscopia Romano-Catolică de Malta se pretinde a fi scaun apostolic întrucât, în conformitate cu Faptele Apostolilor, Apostolul Pavel ar fi naufragiat în Malta.

Catolicismul este religia oficială a Maltei.

Malta este o destinație turistică populară, cu o climă caldă, numeroase zone de agrement și monumente arhitecturale și istorice, între care trei situri din Patrimoniul Mondial UNESCOHipogeul Ħal-Saflieni orașul La Valletta și șapte Temple Megalitice, care sunt unele dintre cele mai vechi structuri din lume.

Pot rivaliza cu celebrele monumente megalitice din Marea Britanie, cele de la Stonehenge, renumite în lumea întreagă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation