Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

căutări, Google 2024
Filme, seriale, rețete sau târguri de Crăciun… care au fost cele mai populare în căutările acestui an? ___ Ca de fiecare dată în decembrie, Google prezintă listele cu cele mai populare (trending) căutări ale românilor în anul care tocmai se încheie. Acestea indică subiectele și oamenii care au generat cel ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Porți Deschise la MOARA DOMNEASCĂ

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

ÎN VIZITĂ LA O COMOARĂ
Se poate vizita o comoară: această este întrebarea. Și răspunsul este, firește, afirmativ, dacă este vorba de USAMVB București – și chiar de MOARA DOMNEASCĂ, dacă ne gândim că ea face parte din acest ansamblu.

MOARA DOMNEASCĂ este, în adevăr, o comoară. Nu, nu vă mințim deloc. O comoară și de văzut/și de auzit, adică – în mod sigur – și o comoară de vizitat. Asta pe lângă faptul că face parte din zestrea oficială a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București.

USAMV București a susținut un eveniment cu porțile deschise, atât pentru noii săi studenți – cât și pentru cei interesați de domeniile acoperite de facultățile din cadrul Universității.

Inițiativa din această ultimă ediție consumată recent (în lunile trecute) a fost denumită: “Descoperim ceva extraordinar la fiecare oprire” și a avut ca scop prezentarea tuturor centrelor de cercetare din cadrul Universității, turul fiind unul foarte interesant, atât pentru ziariștii prezenți, cât și pentru cei care vor să treacă pragul acestei importante entități de învățământ superior, dedicate industriei agricole. 

NOILE SPECII POMICOLE AU FOST VEDETA
În cadrul evenimentului au fost prezentate  soiuri și hibrizi  din speciile pomicole noi precum banana nordului, curmal dobrogean, kiwi și alte produse adaptate condițiilor pedoclimatice din România, dar și sisteme inteligente de irigare dezvoltate de studenți, produse de panificație și vinificație menite să aducă un plus de valoare pe piața agricolă locală.

HORTINVEST, CEL MAI MODERN DIN ȚARĂ
Hortinvest – cel mai modern centru de cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare, a dezvoltat o livadă experimentală, unde au reușit să stabilizeze climatic mai multe tipuri de fructe exotice. Fructe precum kiwi, banana sau rodii care, potrivit prorectorului Florin Stănică, pot fi plantate în România de către toți fermierii interesați.

În  Parcul Dendrologic s-a degustat singurul vin universitar din țară, proiect dezvoltat de Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultură și Pomicultură al USAMV, dar și produse dezvoltate la Ferma Moara Domnească. Toate acestea într-un cadru estetic foarte plăcut, bine organizat de studenții de la Horticultură și Peisagistică.

USAMV vine cu o mulțime de idei inovative menite să susțină cele două strategiile, cunoscute – și în vogă pe plan European – Green Deal și Farm to Fork.

De notat că evenimentul a fost organizat cu respectarea normelor de prevenție impuse sars-cov2.

În contextul actual, evenimentul a avut chiar anvergura întâmplărilor esențiale, având vizibilitate – și proeminență.

A consemnat:
MIHAIL GĂLĂȚANU

Comments are closed.

Post Navigation