Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Sclerotinia Protector, o noua tehnologie, cultura de rapita
Corteva Agriscience continuă să își extindă gama de produse pe piața semințelor, venind cu noutăți în portofoliul de hibrizi de rapiță, oferind acces fermierilor la o genetică avansată care impactează îmbunătățirea calității recoltelor, maximizand astfel potențialul productiv al fermelor agricole. După mai bine de 10 ani de cercetare în sere ...
Citește mai mult
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
Malta, dupa pandemie
MALTA, DUPĂ PANDEMIE În prag de primăvară, acum se anunță un sezon estival mai bun ca vara-2020 – și nici Malta nu face excepție. Dimpotrivă. Malta se anunță ca una dintre destinațiile ideale pentru VARA 2021. Are, cu alte cuvinte, de toate/sau din toate câte puțin: este insulară, deci are ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

O MULTITUDINE DE SOLUȚII PENTRU UN PRODUS UNIC: VINUL

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Societatea Vason Group/Juclas a dezvoltat de-a lungul anilor diverse soluții tehnice dedicate sectorului oenologic, dintre care echipamentul PSP pentru pregătirea vinului înainte de îmbuteliere și Mastermind® Remove pentru diminuarea gradului alcoolic. Juclas ia ființă la sfârșitul anilor ‘80 din dorința proprietarului Enologica Vason de a oferi echipamente care să rezolve problemele din industria alimentară și în special din cea oenologică.

Vason-Group-1

Juclas a dezvoltat de-a lungul anilor diverse tehnici brevetate și prezentate la scară industrială, precum limpezirea în sistem continuu a musturilor prin flotație, microfiltrarea tangențială, microoxigenarea musturilor și a vinurilor, stabilizarea tartrică a vinurilor cu ajutorul membranelor ionoselective, și, în anii ‘80, a realizat în premieră echipamentul SOFOS, o soluție complet automatizată pentru gestionarea îmbutelierii sterile folosind membrane microporoase.

Juclas, (societatea producătoare de echipamente a Vason Group) a prezentat în 2005 un întreg proces de echipamente automate, care a fost denumit PSP (Proces de Separare de Precizie ). Este vorba de o metodă inovativă de pregătire a vinului pentru îmbuteliere care folosește exclusiv tehnologii cu membrane precum filtrul tangențial, electrodializă și cartușe, capabile să păstreze intactă structura și armonia produsului de plecare. Tehnologia PSP permite oenologului să realizeze o separare progresivă a elementelor nedorite din vin (instabilitate tartrică, microbiologică, etc.) cu un proces care se desfășoară integral la temperatura mediului înconjurător.

Grație tehnologiei cu membrane, se pot rezolva chiar și probleme de conținut alcoolic prea ridicat. În acest domeniu, colaborarea dintre Vason Group și Universitatea din Verona a condus la definirea a două brevete și a unei serii de echipamente industriale cu membrane denumite Mastermind® Remove, dezvoltate în mod special pentru retușarea gradului alcoolic, cu respectarea calităților organoleptice ale vinului tratat.

Tratamentul de dealcoolizare Juclas , funcționează cu ajutorul tehnicii de perextracție („ per-extraction”, termen IUPAC) și se realizează la temperatura mediului ambiant, cu un consum energetic minim și cu productivitate de la 4 la 100L/h de alcool anhidru extras. Mai mult decât o corecție adevărată și potrivită, scopul acestei tehnici poate fi acela de a obține ceea ce se numește „sweet spot” , adică gradația alcoolică minimă, la care sunt exprimate la maxim caracteristicile de echilibru gustativ-olfactive ale vinului în cauză. Preluare și adaptare articol Tante soluzioni per un prodotto unico: il vino” , BM Beverage Machines, oct/nov.2009, SIMEI 2009 VaSOn GROuP este prezent din anul 2007 pe piața românească prin intermediul firmei Comagrimpex B&B srl – Distribuitor exclusiv în România.

SOFOS – SISTEM AUTOMAT DE MICROFILTRARE PENTRU GESTIONAREA IMBUTELIERII STERILEOAMENI ȘI TEHNOLOGII PENTRU EXCELENȚĂ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation