Germanii de la Pfeifer & Langen au decis sa opreasca activitatea fabricii Zahărul Oradea, iar producția de zahăr preluata de alte fabrici din cadrul grupului, se arata in comunicatul firmei:
”Ultimele luni au adus schimbări semnificative ale mediului de reglementare european în industria zahărului, în special prin liberalizarea piețelor. Această reformă impusă de UE schimbă fundamental modelele de afaceri ale fiecărui jucător din piață și creează noi realități pentru industria europeană a zahărului. Noi credem că succesul viitor al companiilot care produc zahăr se va decide mai ales la nivel de performanță a portofoliului lor de produse, orientat spre o competitivitate din ce în ce mai ridicată”, au spus reprezentanții companiei.
Deci, productia de zahar de la Zahărul Oradea S.A se va muta la alte fabrici din grupul Pfeifer & Langen. De altfel, o alta persoana juridica noua a luat fiinta: Pfeifer & Langen România SRL, avand drept scop comercializarea produselor și strategiile de marketing al acestora privind piața locală.
”Prin acestă optimizare regională dorim să intensificăm utilizarea capacităților noastre de producție și să reducem costurile pentru clienții noștri. Transferul portofoliului de clienți de la Zahărul Oradea SA la Pfeifer & Langer România se va realiza în 2018 și nu va avea niciun impact asupra clienților noștri, produselor, mărcii sau condițiilor contractuale deja stabilite”, au mai mentionat oficiali producătorului.
Ultimele date ararta c a Zahărul Oradea a avut un an financiar destul de bun, inregistrand pe anul 2016 o cifră de afaceri de 351,77 de milioane de lei, adica majorat cu 17% in comparatie cu anul trecut, insa pierderile de 28,6 milioane de lei i-au tras putin jos.
Recent Comments