Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Varza este una dintre alimentele cu cel mai puternict antidot al celulelor maligne și apare in toate bucatariile. Pe langa numeroasele avantaje medicale, acesta ne ofera vitamine, minerale și fitonutrienți care ajuta la pastrarea stării de sănătate. Intrucat aceasta are putine calorii, această legumă se recomanda persoanelor care doresc sa slabeasca. In ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Modalități de preparare a cartofilor țărănești

Desi reteta de preparare pentru cartofii taranesti nu este complicata, iar timpul de realizare  este mic, acest lucru nu inseamna ca nu puteti gasi experiente noi si informatii noi despre acest tip de “dish”. Modalitatile sunt variate, insa, in articolul nostru de azi, o sa prezentam numai 2 dintre cele care ni s-au parut noua mai importante: cei facuti la tigaie si cei ardelenesti, in varianta lui Radu Anton Roman.

  • CARTOFII TARANESTI la tigaie
Ai nevoie de:
  • 6 cartofi albi medii
  • 200 g de kaiser
  • 4 cepe verzi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper

Cum se fac:

Mai intai trebuie sa speli cum trebuie cartofii, nu le cureti coaja ci le pui la prajit asa, pentru cam 15-20 de minute si abia apoi ii cureti si le tai in mai multe parti. Poti sa-i rumenesti  cu mult ulei, deoarece le va da nu numai un aspect corect, dar si un gust pe masura. Dupa asta ii scurgi si-i treci in alt vas. Cureti cepele de coaja, le tai si le calesti în uleiul de rumenit. Kaiserul trebuie sa-l faci foite si le adaugi in tigaie, peste ceapa. Urmeaza sa cureti ardeii grași si sa-i tai. Ii calesti in tigaie, alaturi de restul legumelor. Tai cat de bine poti patrunjelul. Ulterior, introduci peste si cartofii rumeniți, pe care ai presarat sare și piper, le omogenizezi putin. Acuma, a venit timpul sa pui peste si patrunjelul.

Buna de mancat!

  • CARTOFI TARANESTI ARDELENESTI (reteta lui Radu Anton Roman)

Ai nevoie de:

  • 1 kg de cartofi
  • 2-3 cepe
  • 1 ceşcuţă cu ulei
  • sare după gust

Cum se fac:

Am sa-l las, de data asta, pe domnul Radu Anton Roman sa descrie modalitatea in care se prepara cartofii taranesti ardelenesti:

„Fierbi cartofii în coajă, tăiaţi pe jumătate, în apă sărată, dar cât să nu crape, apoi îi laşi să se răcească. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în destul de mult ulei. Când s-au răcit cartofii, îi cureţi de coajă, îi tai bucăţi sau felii rotunde şi îi prăjeşti în ceapă. Când s-au rumenit puţin (dar nu învârţi pentru că se sfărâmă), îi potriveşti de sare şi îi laşi deoparte să mai «tragă» din grăsime. Sunt la fel de potriviți dacă-i servești ca garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător” (Radu Anton Roman).

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN