Poate cel mai important lucru, dupa ouale de Paste, de pe masa pregatita de sarbatorile Pascale este mielul. De aceea, ne-am gandit, redactia de la RABBIT MEDIA, sa va transmitem cateva dintre cele mai bune retete de miel, asa ca am ales 3 dintre acestea, atentie totusi: consumati in mod rezonabil si, in plus, este si picant, unele dintre ele, asa ca aveti grija!
In afara de asta, POFTA BUNA!
Friptură de miel, clasică
Este destul de simpla prima reteta, cea clasica, in care ai nevoie doar de 1,5 kg carne de miel, 60 ml ulei şi sare. Prima data presari sare peste fripturi, dupa care le pui într-o tavă cu ulei încins şi se pun în cuptorul, pe care l-ai incalzit in prealabil cateva minute, pentru ca astfel vor capata acea culoare rosie, suculenta imediat, dar oricum, asa este si mai usor de mancat. Pregateste-ti si o salata verde si ai terminaT!
Friptură de miel şi usturoi verde
Ce trebuie sa ai: carne de miel (un sfert sau o jumătate de miel), 2 linguri cu untură/ulei de măsline, o linguriţă cu boia dulce, sare, piper, usturoi verde.
Friptură de miel la tavă, cu cartofi
In cazul ultimei retete, ai nevoie de urmatoarele: 2 kg carne de miel, 2 linguri untură/ulei de măsline, sare, piper, boia dulce, 1 kg cartofi, o lingură bulion.
Prima data se ia carnea si o tai în bucăţi egale, o sarezi şi piperezi, dupa care se puna in ceva cu untura topita, prin care le vei unge. Urmeaza sa cureti cartofii, ii speli si ii dai cu nitel piper si se trece inca putin prin untura incalzita bine. Adaugi peste cartofi o lingura cu bulion, se amesteca cu 2 linguri cu apa, si, ultimul lucru, iei cartofii intr-o tava cu carne. Se aprinde cuptorul si, dupa ce s-a incazlit putin, bagi si tava si le lasi sa se rumeneasca, atat cartofii, cat si friptura. La fel ca si in reteta precedenta, daca vezi ca trebuie sa pui si niste apa calda, atunci pune.
Alte articole pe aceeasi tema:
http://www.drinkfood.ro/2017/04/10/ce-trebuie-sa-mananci-ca-sa-eviti-aparitia-cancerului/
http://www.drinkfood.ro/2017/04/07/dormitul-dezbracat-mai-benefic-ca-somnul-imbracat/
http://www.drinkfood.ro/2017/03/29/cum-bem-ceaiul-de-lavanda/
Recent Comments