Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

ro wine, mai 2024
Lume, lume, o ediție ca în filme! Cum DE CE,  de RO WINE...Acum, în mai 2024. Totul se poate! Și, în primul rând, vinul se poate... Când totul se poate, vinul se poate! Unde?La Fratelli. În Capitală. În week-end. Cum, care weekend? Chiar weekend-ul ăsta. E de mare efect, toată ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

LIFESTYLE: De Crăciun, cum ne putem bucura de un desert rapid şi delicat!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Meniul de Crăciun, deşi delicios, este o bombă calorică, iar dacă ne dorim şi alt desert în afara mult aşteptatului cozonac, avem neapărat nevoie de o variantă lejeră şi rapidă care să-i suprindă pe cei mai dragi invitaţi. Nimic nu se compara cu zilele de Crăciun în care, în sfârşit ne strângem toţi la masă, când reuşim să ne bucurăm în tihnă de cei iubiţi, când simţim magia şi miracolul Crăciunului. Stelele par mai strălucitoare, lumina lunii ne încântă şi nu ne mai sperie, până şi unica dată pe an la patinoar reuşim să o bifăm tot acum. Iar dacă ciocolata caldă, scorţişoara, nuca şi cremele sunt nelipsite, daca ar fi să adăugăm ceva în meniu, cea mai buna idee ne-o dă Thermomix® cu al său seducător sorbet de lămâie. De sărbători, ne bucurăm de vin fiert, punch aburind, până şi sentimentele noastre sunt mai năvalnice şi copleşitoare. Tocmai de aceea, un desert răcoritor şi rafinat precum sorbet-ul de lămâie ne va mai răcori puţin. Până şi o cină romantică în faţa şemineului se poate încheia delicios cu un asemenea desert delicat la îndemână.

Thermomix® digital schimbă vieţile, dar şi sărbătorile de Crăciun. Cu inovatorul său chip de reţete, ecranul tactil şi funcţia de preparare ghidată în câteva minute poţi pregăti un desert încântător pentru cei pe care îi iubeşti cel mai mult.

Ai nevoie doar de:

650 g apă

350g zahăr

200 g zeamă de lămâie de la 5-7 lămâi

1 albuş

şi bineînţeles, de magicul  Thermomix®, care este o întreagă bucătărie, simplu şi uşor de folosit.

Mod de folosire:

Punem 400 de ml apă şi zahărul în bol şi fierbem 5 min./100̊ C/ viteza 3. Adăugăm restul de 250 ml apă şi zeama de lămâie şi mixăm 3 sec./viteza 3.  A treia etapă este să adăugăm albuşul şi să mixăm 3 sec./viteza 4. Turnăm compoziţia pe o grosime de max. 4 cm, într-o tăviţă pentru congelator din silicon sau de plastic, şi acoperim cu folie alimentară. Lăsăm compoziţia să se răceasca complet şi după aceea, o punem în congelator pentru cel puţin 8 ore. Pentru că toate aceste etape sunt parcurse în 5 minute, deliciosul desert poate fi pregătit chiar în Ajun, urmând ca a doua zi să tăiem compoziţia congelată sub formă de cuburi cu un cuţit lung şi ascuţit. Punem cuburile în bolul de mixare, reglând 30 sec./viteza 9, apoi mixăm 30 de sec./viteza 4 ajutându-ne de spatula Thermomix®. Se serveşte imediat în boluri de desert, având compoziţia perfectă pentru a fi savurată.

Alte articole:

http://www.drinkfood.ro/2016/12/20/totul-despre-atentatul-terorist-de-la-berlin/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/20/domeniile-ostrov-la-stand/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/19/gheorghe-ionescu-sisesti/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/19/retetele-drinkfood-ro-cocos-in-vin-din-bucataria-franceza/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation