Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

legia arendei
Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), structură federativă afiliată la Confederația Europeană a Producătorilor de Porumb din Europa (CEPM), este un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

În slujba vinului

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

CHIPSURI ȘI AROMĂ. ȘI BUTOAIE.
CHIPSURI-AROMA-1
CHIPSURI-AROMA-2TOATE DE LA UNICOM WOOD PRODUCTION
Aromele de stejar sunt la dispoziția vinurilor noastre și prin chipsuri.
Folosirea chipsurilor și/sau a butoaielor, la învechirea vinurilor  sunt, cumva, procedee echivalente.
Produsul de bază este disponibil sub mai multe forme: sub formă de chipsuri, așchii sau pudră.
Sunt, de obicei, recomandate chipsurile numai pentru maturare, în timp ce alte/celelalte produse, cum ar fi așchiile și pudra, sunt, din punct de vedere al procesului tehnologic, aplicate atât in timpul vinificării cât și al maturării.

PENTRU VINIFICARE ȘI MATURARE
Științific vorbind, vinificarea, pentru cei care nu cunosc, este procesul de bază, în obținerea vinului, în timp ce maturarea este un proces, de regulă, ulterior, consecutiv vinificării. Prin maturare se obțin caracteristici superioare ale vinului.

TANINII PRODUSULUI SE ADAUGĂ ÎN SCHEMA VINULIU
Dozarea poate să fie ușoară si viteza controlată: atfel încât prezența să fie notabilă, după doar câteva săptămâni. Taninii produsului se adauga schemei taninice a vinurilor.
Prin consecință, ameliorează structura și complexitatea. Eliberarea polizaharidelor induce o senzație plăcută de dulce.

 

Mihail Gălățanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation