Tot ce vreți să știți despre flori. Tot ce vreți să aflați despre plante. Tot ce sunteți lacomi să cunoașteți (cunoașterea nu se termină niciodată!) despre grădină. Timp de patru zile, Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV București vă conduce într-o călătorie în lumea horticulturii, prin cele 14 (paisprezece!!!) ateliere organizate în sistem hibrid și prin târgul Hortus FlorShow România.
Cine se trezește de dimineață ajunge undeva. Departe. Zice, vechi, proverbul românesc. Adică la târgul Hortus Florshow Romania. În fiecare zi din cele patru, la mijloc de mai(chiar la țanc!), până la ora 18:00, ați avut ocazia să vă preumblați (cu folos și și har, să vă delectați, mai degrabă) în campusul Agronomie-Herăstrău.De la un capăt la altul. Și puteți chiar să vă faceți voi înșivă propriile voastre poze, imagini instantanee prelevate în Parcul Dendrologic, lângă minunățiile realizate de studenții peisagiști ai noștri.
*Zilele Horticulturii Bucureștene și Hortus FlorShow România – tot ce vreți să știți despre flori, plante și grădină
În perioada 13 – 16 mai 2021, ați avut șansa, în buna tradiție din ultimul deceniu, ca în fiecare an, să participați la Zilele Horticulturii Bucureștene, în campusul Agronomie-Herăstrău. A fost prima ocazie de a petrece weekendul relaxării (celei Mari, celei Dintâi), printre universitari și flori de calitate.
Timp de patru zile la rând, Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV București v-a condus într-o călătorie în lumea horticulturii, prin cele 14 ateliere organizate în sistem hibrid și prin târgul Hortus FlorShow România.
Evenimentul a fost transmis LIVE pe pagina Zilelor Horticulturii Bucureștene, unde vă puteați chiar înscrie la prezentări organizate pe teme actuale din horticultură (dacă ați ratat prilejul, o puteți face data viitoare). Programul din fiecare an/ca și cel de acum cuprinde conferințe, ateliere și demonstrații care se vor desfășura atât fizic, la fața locului, cât și online, pe pagina evenimentului.
Trebuie, doar, să alegeți din program subiectul favorit:
– Peisagistică europeană și conservarea biodiversității urbane;
– Crearea unei grădini biointensive eco în campusul universității;
– Atragerea faunei utile în grădinile și fermele noastre și studierea cuiburilor artificiale;
– Reciclăm sau aruncăm? Materia organică – o resursă neprețuită. Cum și ce compostăm?
– Aplicații digitale în sprijinul fermierilor horticultori – TIC;
– Tehnologii ecologice pre și postrecoltă în sprijinul fermierului;
– Prezentarea speciilor pomicole noi și demonstrații în livadă privind tehnologiile moderne;
– Masters of colours – Demonstrație de artă florală cu Maestra Andreea Stor și Asociația Floriștilor Români.
Atracția principală este expoziția cu vânzare Hortus FlorShow, ce aduce în fața vizitatorilor producători de flori, arbuști, plante ornamentale, semințe, răsaduri de legume și flori, unelte, utilaje, accesorii pentru horticultură și produse agricole tradiționale, în campusul Agronomie-Herăstrău (Bd. Mărăști, Nr.59).
”Suntem bucuroși că putem duce tradiția mai departe organizând acest eveniment – simbol al comunității noastre, din 2004. Zilele Horticulturii Bucureștene este un proiect de suflet al Facultății de Horticultură și al universității, care reunește studenți, specialiști, fermieri și pasionați de frumos, natură și viață sănătoasă. Suntem deosebit de onorați că și această ediție se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române. Casa Regală are o lungă tradiție în dezvoltarea horticulturii românești, fiind susținătoarea Societății Române a Horticultorilor, încă de la primele expoziții din 1913.” – a spus Profesor doctor Florin Stănică, Prorector, Universitatea de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.
Timp de 4 zile, iarăși, ați putut admira, dar și achiziționa – din oferta expusă la fața locului și în deplină siguranță, respectând absolut toate reglementările. Iar pentru cei care doresc să participe fizic la conferințele și atelierele noastre, sau pur și simplu să devină expozanți, sunt așteptați să se înregistreze la zhb@horticultura-bucuresti.ro. Simplu, sigur și la un click distanță.
Despre Universitatea de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti
Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) este o instituţie de învăţământ superior şi de cercetare acreditată, pol de excelenţă al învăţământului universitar de specialitate, transformată constant şi consistent pe parcursul celor 168 de ani de existenţă. USAMV are peste 11.000 de studenţi, fiind definită ca “o universitate pentru viaţă şi agricultură, prin educaţie şi cercetare de înaltă calitate” (“Agriculture for Life, Life for Agriculture”). USAMV are în vedere patru direcţii strategice de dezvoltare în contextul actual: învăţământ de calitate (cu accent pe abilităţile practice urmărite de angajatori), cercetare avansată, internaţionalizare şi parteneriat cu mediul de afaceri.
Recent Comments