Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva, erbicidul Bizon™
Soluția Corteva – erbicidul Bizon™! Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția. Buruienile consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spațiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determină scăderea temperaturii la suprafața solului. Într-un lan ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

Frunzele de dafin – sănătate curată și diferite utilizări

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
  • Dafin – condimentul ce oferă gust mâncării

Dafinul este un arbust cu frunzele veșnic verzi, ușor ondulate pe margine. De obicei, el este folosit doar pentru a oferi preparatelor noastre un gust mai bun, însă puțini știu ce beneficii pentru sănătate poartă; ba chiar mai puțini cunosc și faptul că trebuie scos din mâncare după ce a dat savoarea. Studiile realizate asupra uleiurilor esențiale din structura foilor de dafin dovedesc că ele pot fi toxice anumitor patogeni periculoși, cum sunt bacterii și fungi.

Propriu-zis ele pot fi consumate, dar nu e de recomandat, din cauza faptului că-ți pot rămâne în esofag, dar și ppentru că pot produce perforații la nivelul intestinelor. Chiar și dacă le toci, tot nu este recomandată consumarea lor.

  • Gust

Dacă sunt consumate întregi, frunzele de dafin sunt înțepătoare și nu au gust bun deloc. Precum multe alte condimente, ele se folosesc strict pentru gust, in sine nu sunt comestibile. Atunci când îs uscate, parfumul este pe bază de plante, ușor floral și seamănă cumva cu oregano și cimbru.

  • Structura chimica

Frunzele au cam 1,3% uleiuri esențiale (ol. Lauri folii), adică conțin 45% eucaliptol, 12% alte terpene – o grupă de compuși organici – 8-12% acetat de terpinil, 3-4% sesquiterpene, 3% metileugenol și alte α- și β- pineni, felandrenă, linalol, geraniol, terpineol și conțin, de asemenea, acid lauric.

  • Indienii și filipinezii le utilizează des

În bucătăria indiană, frunzele de dafin sunt deseori utilizate ca înlocuitoare ale frunzelor de dafin indian, cu toate că aroma diferă. Se găsesc mai mereu în orez precum biryani și ca ingredient în garam masala. Frunzele de dafin (laur) sunt adesea ambalate sub formă de tezpattā (तेज़पत्ता, termenul hindi pentru frunza de dafin indian), putând fi ușor confundate.

În Filipine, frunzele de dafin uscate se utilizează sub diferite forme în bucătăria specifică, cum ar fi menudo, carne de vită și adobo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation