Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Frunzele de dafin – sănătate curată și diferite utilizări

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
  • Dafin – condimentul ce oferă gust mâncării

Dafinul este un arbust cu frunzele veșnic verzi, ușor ondulate pe margine. De obicei, el este folosit doar pentru a oferi preparatelor noastre un gust mai bun, însă puțini știu ce beneficii pentru sănătate poartă; ba chiar mai puțini cunosc și faptul că trebuie scos din mâncare după ce a dat savoarea. Studiile realizate asupra uleiurilor esențiale din structura foilor de dafin dovedesc că ele pot fi toxice anumitor patogeni periculoși, cum sunt bacterii și fungi.

Propriu-zis ele pot fi consumate, dar nu e de recomandat, din cauza faptului că-ți pot rămâne în esofag, dar și ppentru că pot produce perforații la nivelul intestinelor. Chiar și dacă le toci, tot nu este recomandată consumarea lor.

  • Gust

Dacă sunt consumate întregi, frunzele de dafin sunt înțepătoare și nu au gust bun deloc. Precum multe alte condimente, ele se folosesc strict pentru gust, in sine nu sunt comestibile. Atunci când îs uscate, parfumul este pe bază de plante, ușor floral și seamănă cumva cu oregano și cimbru.

  • Structura chimica

Frunzele au cam 1,3% uleiuri esențiale (ol. Lauri folii), adică conțin 45% eucaliptol, 12% alte terpene – o grupă de compuși organici – 8-12% acetat de terpinil, 3-4% sesquiterpene, 3% metileugenol și alte α- și β- pineni, felandrenă, linalol, geraniol, terpineol și conțin, de asemenea, acid lauric.

  • Indienii și filipinezii le utilizează des

În bucătăria indiană, frunzele de dafin sunt deseori utilizate ca înlocuitoare ale frunzelor de dafin indian, cu toate că aroma diferă. Se găsesc mai mereu în orez precum biryani și ca ingredient în garam masala. Frunzele de dafin (laur) sunt adesea ambalate sub formă de tezpattā (तेज़पत्ता, termenul hindi pentru frunza de dafin indian), putând fi ușor confundate.

În Filipine, frunzele de dafin uscate se utilizează sub diferite forme în bucătăria specifică, cum ar fi menudo, carne de vită și adobo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation