Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

ro wine, mai 2024
Lume, lume, o ediție ca în filme! Cum DE CE,  de RO WINE...Acum, în mai 2024. Totul se poate! Și, în primul rând, vinul se poate... Când totul se poate, vinul se poate! Unde?La Fratelli. În Capitală. În week-end. Cum, care weekend? Chiar weekend-ul ăsta. E de mare efect, toată ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

De ce? invazia lui Putin în Ucraina

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Președintele rus Vladimir Putin a adresat, în zorii zilei de 24 februarie 2022, întregii planete un discurs istoric: „toate analizele arată că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat”. Astfel, a ordonat o invazie împotriva Ucrainei, sub pretextul (conform declarațiilor unanime a statelor europene și nu numai) protecției minorităților rusești din Donbas. Regiunea include zonele politice Donețk și Luhansk. 

Atacul militar al Federației Ruse a venit la scurt timp de la declarația Președintelui, lansând rachete de precizie în Kiev, Harkov, Odessa, precum și în numeroase alte zone din Estul Ucrainei. La scurt timp, rușii și-au lărgit arsenalul, adăugând atacurilor și rachetele de rază scurtă de acțiune, rază medie, de croazieră și sol-aer, unele lansate dinspre mare. Majoritatea declarațiilor au fost făcute chiar de către oficialii ucrainieni.

În acest moment, la ora 18:31, câteva zeci de civili și militari ucrainieni au fost uciși, conform datelor transmise de autoritățile de la Kiev. Cele mai mari lupte se dau în zona Cernobîl, Harkov, la aeroportul Gostomel, Odessa, Donețk și Lugansk. De asemenea, la ora aceasta are loc cel de-al doilea val al rachetelor împotriva țării agresate.

Reamintim că Kremlinul a transmis în cursul zilei de astăzi, că operațiunea “specială” militară împotriva Ucrainei va dura atât “cât este nevoie” și că targetul Federației Rusești este de a stabili un „statut neutru” Ucrainei și de a elimina „naziștii” care, conform purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, se locuiesc în țara agresată.

Cu toate că Președintele Belarusului a transmis că nu participă la invazia Ucrainei, o mare parte de trupe rusești, aproximativ 50 de mii de militari, au pătruns în Nordul țării prin Belarus.

Uniunea Europeană a declarat, alături de Statele Unite, că vor veni cu un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, pentru a izola complet Federația de restul lumii din punct de vedere economic, blocând, printre altele, accesul pe piața europeană. De asemenea, vor urma și exerciții militare comune în România și pe întreg flancul estic, respectiv în țările membre Nato, sporind și numărul militarilor din această organizație în zonă, conform declarațiilor oficialilor.

Vladimir Putin, declarații:

URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul.

Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni.

Nu vom mai permite așa ceva.

Cei care ne numesc dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe.

Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS este una dintre cele mai mari puteri militare.

Nu trebuie să uite nimeni că în cazul unui atac direct la adresa noastră, agresorul va fi distrus și doborât.

Acum, cu extinderea NATO în est, situația pentru țara noastă este periculoasă.

Mai mult, NATO vor să se extindă și mai mult. Nu ne mai putem doar uita la ce se întâmplă.

Extinderea infrastructurii spre est și acapararea militară a Ucrainei…

Politica SUA este reținerea Rusiei, pentru noi este o întrebare legată de viață și moarte. Este linia roșie despre care am vorbit.

Au trecut linia roșie.

Am luat decizia pentru o operaţiune militară.

(…)

Acțiunile noastre sunt autoapărare la amenințările la adresa noastră.

Trebuie să mă adresez către militarii ucraineni.

Dragi tovarăși,

Părinții voștri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum să ascultați ordinele Kievului.

Vă cer să depuneți armele și să plecați acasă.

Toți cei care vor face asta vor fi lăsați să plece.

Câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși să se implice.

Trebuie să știți că răspunsul Rusiei va fi imediat.

Și va duce la asemenea consecințe cu care nu v-ați mai confruntat.

Sper că am fost auzit.

Dragi ruși, națiunea se ține pe cultură, experiență și capacitatea de a aduna toate forțele pentru a merge înainte.

Noi știm că adevărata putere este în adevăr, care este de partea noastră.

Sunt convins ca ofițerii ruși își vor îndeplini cu dăruire datoria.

Știu că lumea economică și politică este de partea noastră.

Asta înseamnă că obiectivele propuse vor fi atinse.

Cred în susținerea dumneavoastră.

În puterea pe care ne-o dă dragostea pentru patrie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation