Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Read More

Cum va arăta noul vaccin contra COVID-19, dezvoltat chiar de OncoGen

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Centrul OncoGen din Timișoara a beneficiat de o sumă de 3,5 milioane de lei, de la Ministerul Educaţiei si Cercetării, ceea ce le va oferi posibilitatea de a continua un vaccin contra noului coronavirus. În plus, compania a semnat şi acordul de colaborare cu Institutul Cantacuzino pentru producţia vaccinului. Este pregătit un vaccin de tipul intranazal.

Institutul de imunologie din Timișoara a anunțat încă de acum 3 luni că are anumite substanțe care, dacă sunt combinate corect, ar putea produce un vaccin contra noului coronavirus. În ciuda criticilor, acesta a creat vaccinul în final, care a și fost testat chiar de către doctrul Virgil Păunescu. Primele teste ar fi arătat rezultate incredibile.

Centrul OncoGen din Timişoara a câştigat competiţia începută de Ministerul Educaţiei si Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin importriva Covid-19. Câștigătorul va beneficia de o sumă incredibilă de 3,5 milioane de lei. Astfel, studiile pentru dezvoltarea vaccinului vor continua.

“Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în ţara noastră, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri”, a transmis Virgil Păunescu, directorul centrul OncoGen din Timişoara, pe Facebook.

Acesta se va administra intranazal, ca picături sau sub forma de pulverizare.

Sunt 3 metode tradiționale de administrare: prin injecție, intranazal sau prin piele (skin patch).

“Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”, au explicat oamenii de știință de la OncoGen.

  • OncoGen lăudată de OMS și Guvernul Britanic

Aceste studii au fost aplaudate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dar şi de Guvernul Britanic. Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii din România a început o anchetă împotriva doctorului Virgil Păunescu, pentru că medicul și-ar fi injectat un vaccin în formă incipientă fără aprobarea Consiliului de Etică al Spitalului Judeţean.

Aceeași echipă lucra de ani întregi la dezvoltarea unui antidot pentru cancer. Rezultatele de până atunci privind aceste studii i-au ajutat pe cercetători la găsirea unui posibil vaccin contra COVID-19, de aceea au anunțat și asa rapid că au o formulă specială pentru prevenirea acestei boli.

Aceste vaccin incipent cu care s-a injectat singur medicul ar fi fost proiectat special pentru markerii geneticii ai populației din Europa de Est.

“Vaccinul nu conține particule virale și nici material genetic viral. Nu există nici un pericol de infectare. Tehnologia folosită pentru acest vaccin este una de precizie, recent dezvoltată, care ia în considerare caracteristicile imune ale populației din această zonă geografică. Este, în acest sens, regional personalizat pentru populația țării noastre și a Europei” scrie cercetătorul. 

  • Era singurul mod de a continua cercetările

Din lipsă de bani, a devenit chiar el cobaiul:

“Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin. 

Unul dintre motivele secundare care l-au împins să se testeze a fost faptul că, în calitate de specialist, putea recunoaște chiar și cele mai ușoare efecte secundare pe care vaccinul le-ar fi produs.

Rezultatele obținute în urma acestui experiment au fost deosebit de interesante și sunt foarte utile continuării cercetărilor noastre. Pe scurt vaccinul stimulează un răspuns puternic al sistemului imun”, a mai scris medicul pe rețeaua de socializare. 

Acum, cercetătorul vrea să solicite Agenției Naționale a Medicamentului (ANM) aprobărea pentru următoarea fază de testare, începerea studiilor clinice.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a avut o discuție telefonică cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Cercetări OncoGen.

Andrew Noble a transmis:

“Ştim că drumul către un vaccin anti-COVID-19 este plin de provocări şi trebuie să fie un efort în condiţii de urgenţă, care să implice guverne, sectorul farmaceutic şi comunitatea oamenilor de ştiinţă din lumea întreagă. În acest context, Guvernul britanic a donat 388 de milioane de lire sterline pentru vaccinuri, teste şi tratamente, iar pe 4 mai a fost una din gazdele conferinţei mondiale a donatorilor, la care au fost strânse 6,5 miliarde de lire sterline din partea guvernelor din lumea întreagă

Am apreciat oportunitatea de a afla de la domnul profesor Păunescu despre evoluţia testelor pentru vaccinul său şi suntem deschişi să sprijinim echipa sa pentru a intra în contact cu cercetători britanici, astfel încât să împărtăşească experienţe.

România ar trebui să fie mândră că a produs un vaccin potenţial, care va contribui la o mai mare cunoaştere a virusului.  Finanțarea corespunzătoare a cercetării despre vaccinuri și împărtășirea rezultatelor eforturilor științifice reprezintă singura cale sigură de a învinge acest virus”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation