Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui. Acest ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la sud de europa, malta, insula de miere
Malta: INSULA DE MIERE Malta. O INSULĂ DE MIERE. Ia, hai, faceți un efort și imaginați-vă: CUM ar arăta o INSULĂ DE MIERE? Nu. Nu (ca) un BORCAN. Nu o chesea. Ci un ARHIPELAG. Malta. Cinci insule. Sau, măcar, o insulă. Meliferăm Că de aia se și cheamă MELITHA. O ...
Read More

Cum ne protejăm ficatul de boli

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ficatul este organul cu cel mai important rol in eliminarea toxinelor din organism, ajuta la detoxifierea corpului prin filtrarea elementelor rele din sange şi, mai mult decat atat, face parte din marele sistem digestiv.

De asemenea, are functii si in privinta sistemului imunitar, contra infectiilor, a bacteriilor din sânge, producand, in acelasi timp, bila, fara de care nu s-ar putea produce procesul de digestie a alimentelor.

De asta trebuie sa avem grija sa nu ne umplem ficatul cu toxine sau sa lasam stresul sa preia controlul asupra corpului nostru, caci, altfel, organismul nostru va fi influentat negativ si, deci, in final, acestea pot rezulta in probleme si mai complicate de sănătate.

Pentru a pastra sanatatea ficatului nostru trebuie sa consumam urmatoarele alimente:

  • Cafea

Da, acea prima cafea pe care o bei de dimineata si parca te unge pe suflet este foarte importanta.

Studiile au dovedit in nenumarate randuri efectele pozitive pe care le are consumul de cafea asupra sanatatii noastre, mai ales că numai daca bem 2-3 cești de cafea pe zi, acesta repara aproape orice “prejudiciu” adus organului (desigur, in limita posibililului, 🙂 nu mai bea!!), fie ca vorbim despre alimentația nesănătoasă sau consumul de alcool in cantitati mai mari. Scade si riscul de cancer, de asemeni.

  • Ceai verde

Nu degeaba la masa japonezii au intotdeauna o cupa cu ceai verde (un fel de inlocuitor pentru vinul europenilor). Tocmai pentru ca au antioxidanți și catechine, ceaiul verde reuseste cu succes sa reduca riscul de cancer al ficatului si nu numai. Dupa cum se si arata intr-o analiza de curand:

“Ceaiul verde are proprietăţi antioxidante datorită substanţelor care combat radicalii liberi, substanţe numite polifenoli şi catechinele, flavonoide şi alcaloizi, iar efectul său diuretic şi stimulator al metabolismului fac din acest ceai un excelent remediu pentru detoxifierea colonului. Este recunoscut pentru proprietăţile sale diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grăsimilor”, ne spune medicul Daniela Stan.

  • Apă

“Hopa, apa? Da eu oricum beau apa!” – ati putea spune. Pai, da, chiar bei apa si tocmai de asta si se recomanda sa bei atata cat corpul iti cere (cu mici exceptii, uneori poate fi vorba de alte probleme daca corpul tau cere excesiv apa). Mai bine lasa pentru mai tarziu acele bauturi carbogazoase și energizante cu apă (pe care, haide, recunoaste ca le bei des! pana si eu incerc sa consum cat mai putine sucuri). Apa e buna pentru ne scapa de toxinele depuse in organism, deci si cele din ficat.

  • Grapefruit

Datorita continului ridicat de vitamina C şi antioxidanti, acestia doi fiind cei mai important in stimularea enzimelor intru detoxifierea ficatului. Aceste fibre solubile de care vorbim conduc la diminuarea colesterolului şi obliga ficatul să ardă mai multe grăsimi.

 

  • Nuci

Probabil nu ati mai auzit de vitamina asta, dar, oricum, v-o spunem acum: bogat in L-arginina (wtf?), glutation şi acizi graşi Omega-3 (explic acum) – sunt, de fapt, substanţe care ajuta la procesul de detoxifiere a ficatului. Prin urmare, vorbim despre: funcţiile hepatice şi oxigenarea sângelui. De altfel, medicii mereu recomanda sa se combine nucile cu o masa bogata în grăsimi, ca efectele rele asupra corpului sa fie diminuate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation