Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Read More

Corteva raportează rezultatele trimestrului trei și rezultatele de la începutul anului 2022

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

News Release T3 2022

 • Creștere puternică de două cifre a vânzărilor de la începutul anului până în prezent
 • Crește punctul de mijloc al indicelui EBITDA1operațional pe întregul an
 • Compania semnează un acord pentru achiziționarea liderului in produse biologice Symborg

INDIANAPOLIS, IN, 3 Noiembrie 2022 – Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) („Corteva” sau „Compania”) a raportat astăzi rezultatele financiare pentru al treilea trimestru și pentru nouă luni încheiate la 30 septembrie 2022.

3Q 2022 Results Overview
 

Vânzări Nete

 

Pierderi din Op. Cont (După impozitare)

 

EPS

GAAP $2.78B $(322)M $(0.45)
vs. T3 2021 +17% n/m n/m
Vânzări Organice EBITDA1 Operațional EPS1 Operațional
NON-GAAP $2.88B $96M $(0.12)
vs. T3 2021 +22% +288% 14%
2022 YTD Results Overview
 

Net Sales

 

Venituri din op. Cont (După impozitare)

 

EPS

GAAP $13.63B $1.26B $1.72
vs. 2021 YTD +12% (25)% (23)%
Vânzări Organice EBITDA1 Operațional EPS1 Operațional
NON-GAAP $14.07B $2.85B $2.50
vs. 2021 YTD +16% +23% +21%

2022 YTD Highlights
Vânzările nete de la începutul anului 2022 au crescut cu 12% față de anul precedent, cu câștiguri în ambele segmente. Vânzările organice1 au crescut cu 16% în aceeași perioadă, cu câștiguri de două cifre în toate regiunile.

 • Vânzările nete de semințe au crescut cu 5%, iar vânzările organice1 au crescut cu 8% de la an la an, cu câștiguri notabile în EMEA2, precum și în America de Nord2 soia, compensate parțial de reducerea suprafeței la porumb și rapiță în America de Nord2. Prețul a crescut cu 7% la nivel global, condus de execuția continuă a strategiei de preț pentru valoare a companiei și recuperarea costurilor mai mari ale prețurilor de achiziție.
 • Vânzările nete de produse de protecție a plantelor au crescut cu 22%, iar vânzările organice1 au crescut cu 26%, cu câștiguri generale în toate regiunile. Creșterea volumului a fost determinată de pătrunderea continua pe piață a noilor produse, inclusiv erbicidele EnlistTM și ArylexTM și fungicidul OnmiraTM. Creșterile de preț au reflectat o execuție puternică în toate regiunile ca răspuns la inflația costurilor.
 • Venitul GAAP și câștigul pe acțiune (EPS) din operațiunile continue au fost de 1,26 miliarde USD și 1,72 USD pe acțiune pentru perioada respectivă. EBITDA operațional1 a fost 2,85 miliarde de dolari, o îmbunătățire cu 23% față de anul precedent, prin execuția puternică a prețurilor și câștigurile de volum în toate regiunile și acțiunile de creștere a productivității, parțial compensate de inflație și impact nefavorabil valutar. EPS1 operațional a fost de 2,50 USD pe acțiune, în creștere cu 21% față de anul precedent.
 • Compania a confirmat previziunile privind vânzările nete3 pentru întregul an 2022 în creștere de la 17,2 miliarde dolari până la 17,5 miliarde dolari. Compania a crescut punctul de mijloc al previziunilor sale privind EBITDA de exploatare1 și acum se așteaptă să fie în intervalul de la 3,0 miliarde USD la 3,1 miliarde USD. EPS1 operațional este de așteptat să fie în intervalul de 2,45 USD până la 2,60 USD per acțiune.

1. Vânzări organice, EPS operațional și EBITDA operațional sunt măsuri non-GAAP. Vezi pagina A-5 pentru detalii. 2. America de Nord cuprinde SUA și Canada. EMEA cuprinde Europa, Orientul Mijlociu și Africa. 3. Compania nu oferă cea mai comparabilă măsură GAAP pe o bază anticipativă. Vezi pagina 7 pentru detalii. 4. Soia Enlist E3™ este dezvoltată de Corteva Agriscience LLC împreună cu MS Technologies™.

Corteva a furnizat un alt trimestru solid de creștere a vânzărilor și a EBITDA operațional, reflectând execuția globală concentrată și cererea puternică a clienților. Continuăm să facem progrese în ceea ce privește acțiunile din portofoliu, inclusiv acordul nostru de a achiziționa Symborg, o companie lider în produse biologice, și decizia noastră de a renunța la produsele pe bază de glifosat. Aceste acțiuni demonstrează angajamentul nostru de a oferi valoare sporită fermierilor prin tehnologii diferențiate și de a contribui la un sistem alimentar global mai durabil.

Privind spre 2023, ne așteptăm ca mediul de operare pe termen scurt să rămână dinamic. În timp ce perspectivele pentru elementele fundamentale ale agriculturii sunt puternice, se așteaptă ca presiunile macroeconomice să continue, inclusiv să fie afectate de variații ale schimbului valutar și de inflație.

În acest mediu, rămânem concentrați pe executarea planului nostru strategic și pe servirea clienților. Credem că fermierii vor continua să acorde prioritate tehnologiilor de top pentru a crește productivitatea în fermă. Ne aflăm într-o poziție unică de a oferi soluții inovatoare de vârf în industrie, care vor accelera performanța și creșterea rezultatelor companiei.

Chuck Magro, Chief Executive Officer

Actualizări

Compania semnează un acord pentru achiziționarea liderului de produse biologice Symborg

  • Pe parcursul trimestrului, compania a anunțat că a semnat un acord definitiv pentru achiziționarea Symborg, lider în tehnologii microbiologice cu sediul in Murcis, Spania.
  • Compania a colaborat prima oară cu Symborg pentru a extinde și a aduce fermierilor Utrisha™ N și BlueN™ optimizator de eficiență a nutrienților, ca parte a unui acord de distribuție între cele două companii.
  • Această tranzacție continuă angajamentul companiei de a construi un portofoliu mai diferențiat și sustenabil, care oferă soluții rentabile pentru fermieri.

 

Compania face primii pași semnificativi către simplificarea portofoliului

  • Pe parcursul trimestrului, compania a luat o decizia de a renunța la produsele pe bază de glifosat, astfel, reflectând angajamentul nostru față de un management disciplinat și strategic al portofoliului – acordând prioritate piețelor de bază și culturilor pentru a optimiza alocarea resurselor și pentru a stimula crearea valorii pe termen lung.
  • Această decizie permite companiei să simplifice operațiunile și să concentreze investițiile pe furnizarea de valoare mai mare cultivatorilor prin soluții diferențiate și sustenabile.
  • Ca urmare a acestei decizii, compania se așteaptă ca vânzările nete să fie afectate cu aproximativ 300 de milioane USD în 2023.

Sistemul EnlistTM depășește 1 miliard USD în vânzări nete

  • Compania a livrat vânzări de aproximativ 1,1 miliarde USD pentru sistemul EnlistTM în timpul celor nouă luni încheiate pe 30 septembrie 2022, o creștere de aproape 80% față de aceeași perioadă a anului trecut.
  • Compania se așteaptă ca în 2023 Enlist E3TM4 să pătrundă pe piața S.U.A. la mijlocul intervalului de 50%, reprezentând aproximativ 70% din gama Corteva – o realizare notabilă având în vedere că această tehnologie este pe piață de doar 3 sezoane. Procentul de EnlistTM cu germoplasmă brevetată Corteva este așteptat să atingă aproximativ 65%.


Rezumatul trimestrului al treilea 2022

Pentru al treilea trimestru încheiat pe 30 septembrie 2022, vânzările nete au crescut cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările organice1 au crescut cu 22%, cu creșteri de două cifre în toate regiunile.

Volumul a crescut cu 9% față de perioada anului precedent. Cererea de noi produse pentru protecția culturilor a determinat o creștere a vânzărilor nete de două cifre pentru segment, cu o creștere organică1 a vânzărilor de 22%. Volumul mai mare de semințe a fost determinat de vânzările mai mari de alte semințe oleaginoase în India, precum și de un început mai târziu al sezonului de semnat în America de Nord, factori ce au mutat unele vânzări de porumb și soia în trimestrul al treilea.

Prețul a crescut cu 13% față de anul precedent, reflectând execuția continuă a strategiei de preț a companiei și recuperarea costurilor mai mari ale inputurilor.

Pierderea GAAP din operațiunile continue după impozitele pe profit a fost de (322) milioane USD în trimestrul al treilea 2022. EBITDA operațional1 pentru trimestrul al treilea a fost de 96 milioane USD, în creștere față de o pierdere de 51 milioane USD în perioada anului trecut.

 

T3

 

T3

 

%

 

%

(în milioane de $, cu excepția cazurilor specificate)

2022

2021

Variație

Variație Organică1

Vânzări Nete

$2,777

$2,371

17%

22%

America de Nord

$739

$590

25%

27%

EMEA

$454

$390

16%

33%

America Latină

$1,281

$1,097

17%

18%

Asia Pacific

$303

$294

3%

10%

 

2022

 

2021

 

%

 

%

(în milioane de $, cu excepția cazurilor specificate)

YTD

YTD

Variație

Variație Organică1

Vânzări Nete

$13,630

$12,176

12%

16%

America de Nord

$6,822

$6,175

10%

11%

EMEA

$2,894

$2,702

7%

21%

America Latină

$2,764

$2,203

25%

24%

Asia Pacific

$1,150

$1,096

5%

12%

Rezumat pe segmentul de semințe

Vânzările nete de semințe au fost de 862 milioane USD în al treilea trimestru din 2022, în creștere de la 738 milioane USD în trimestrul al treilea din 2021. Creșterea vânzărilor a fost determinată de o creștere cu 11% a volumelor și o creștere de 10% a prețului, parțial compensată de 4% impact valutar nefavorabil.

Volumele mai mari au fost determinate de vânzările mai mari de semințe oleaginoase în India, precum și de un început mai târziu al sezonului de semnat în America de Nord, care a mutat unele vânzări de porumb și soia în trimestrul al treilea. Creșterile de preț au fost determinate de o execuție puternică la nivel global, deoarece fermierii acordă prioritate randamentului pentru a ajuta la compensarea inflației. Impactul valutar nefavorabil a fost condus de moneda locală randul sud-african și de euro.

Segmentul EBITDA operațional a fost de (224) milioane USD în trimestrul al treilea din 2022, în scădere cu 3% față de trimestrul al treilea din 2021. Execuția prețurilor, câștigurile de volum și acțiunile în curs de desfășurare a costurilor și productivității au fost mai mult decât compensate de costuri mai mari de intrare și de transport, inclusiv costurile mărfurilor. Marja EBITDA operațională pe segment s-a îmbunătățit cu aproximativ 340 de puncte de bază față de perioada anului precedent.

 

T3

 

T3

 

%

 

%

(în milioane de $, cu excepția cazurilor specificate)

2022

2021

Variație

Variație Organică1

 

America de Nord

 

$218

 

$168

 

30%

 

31%

EMEA

$157

$153

3%

16%

America Latină

$383

$334

15%

15%

Asia Pacific

$104

$83

25%

33%

Total T3
Vânzări nete semințe
 

$862

 

$738

 

17%

 

21%

EBITDA Operațional semințe T3  

$(224)

 

$(217)

 

(3)%

 

N/A

Vânzările nete de semințe au fost de 7,3 miliarde USD în primele nouă luni ale anului 2022, în creștere de la aproximativ 7,0 miliarde USD în primele nouă luni ale anului 2021. Creșterea vânzărilor a fost determinată de o creștere cu 7% a prețului și de o creștere de 1% a volumelor. Acest câștig a fost parțial compensat de un impact valutar nefavorabil de 3%.
Creșterea prețului a fost determinată de o execuție puternică la nivel global, condusă de America de Nord și EMEA, prețurile globale la porumb și soia au crescut cu 7%, respectiv 10%. Creșterea volumului a fost determinată de câștigurile din EMEA, precum și de soia din America de Nord, parțial compensate de reducerea suprafețelor de porumb în America de Nord și de constrângerile de aprovizionare cu rapiță în America de Nord și porumb în America Latină. Impactul valutar nefavorabil a fost condus de lira turcească și euro.
EBITDA operațional pe segment a fost de 1,6 miliarde USD în primele nouă luni ale anului 2022, în creștere cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Execuția prețurilor și acțiunile în curs de desfășurare a costurilor și productivității au compensat mai mult decât costurile mai mari de intrare și de transport, impactul nefavorabil al valutei, volumele mai scăzute în America de Nord și impactul nefavorabil de la an la an al reevaluării unei investiții deținute anterior. Marja EBITDA operațională pe segment a scăzut cu aproximativ 10 puncte de bază față de perioada anului precedent.

 

2022

 

2021

 

%

 

%

(în milioane de $, cu excepția cazurilor specificate)

YTD

YTD

Variație

Variație Organică1

 

America de Nord

 

$4,637

 

$4,482

 

3%

 

4%

EMEA

$1,442

$1,398

3%

17%

America Latină

$912

$842

8%

9%

Asia Pacific

$342

$288

19%

27%

Total YTD Vânzari nete de semințe  

$7,333

 

$7,010

 

5%

 

8%

YTD Semințe EBITDA Operațional  

$1,585

 

$1,523

 

4%

 

N/A

Rezumat pe segmentul de produse de protecție a plantelor

Vânzările nete de produse de protecție a plantelor au fost de aproximativ 1,9 miliarde USD în al treilea trimestru din 2022, comparativ cu aproximativ 1,6 miliarde USD în trimestrul al treilea din 2021. Creșterea vânzărilor a fost determinată de o creștere cu 15% a prețului și de o creștere cu 7% a volumelor. Aceste câștiguri au fost parțial compensate de un impact nefavorabil valutar de 4% și un impact nefavorabil de portofoliu de 1%.

Creșterea prețului a fost cuprinzătoare, cu câștiguri în toate regiunile conduse de America Latină și America de Nord și, în cea mai mare parte, a reflectat prețurile pentru materiile prime și costurile logistice mai mari. Creșterea volumului a fost determinată de pătrunderea continuă a noilor produse pe piață, inclusiv erbicidul EnlistTM și fungicidul ZorvecTM. Impactul valutar nefavorabil a fost condus de euro. Impactul portofoliului a fost determinat de o cesionare în Asia Pacific.

EBITDA operațional pe segment a fost de 352 milioane USD în trimestrul al treilea din 2022, în creștere cu 71% față de trimestrul al treilea din 2021. Câștigurile de prețuri și de volum și acțiunile de creștere a productivității au compensat mai mult decât costurile mai mari ale inputurilor, inclusiv costurile materiilor prime și impactul nefavorabil al monedei. Marja EBITDA operațională pe segment s-a îmbunătățit cu peste 570 de puncte de bază față de perioada anului precedent.

 

T3

 

T3

 

%

 

%

(în milioane de $, cu excepția cazurilor specificate)

2022

2021

Variație

Variație Organică1

 

America de Nord

 

$521

 

$422

 

23%

 

25%

EMEA

$297

$237

25%

44%

America Latină

$898

$763

18%

19%

Asia Pacific

$199

$211

(6)%

1%

Total T3 vânzări nete produse de protecție a plantelor  

$1,915

 

$1,633

 

17%

 

22%

EBITDA opreațional protecție a plantelor T3  

$352

 

$206

 

71%

 

N/A

Vânzările nete de produse de protecție a plantelor au fost de aproximativ 6,3 miliarde USD în primele nouă luni ale anului 2022, comparativ cu aproximativ 5,2 miliarde USD în primele nouă luni ale anului 2021. Creșterea vânzărilor a fost determinată de o creștere cu 13% a volumelor și o creștere de 13% a prețului. Aceste câștiguri au fost parțial compensate de un impact valutar nefavorabil de 4%.

Creșterea volumului a fost determinată de pătrunderea continuă a noilor produse pe piață, inclusiv erbicidele EnlistTM și ArylexTM și fungicidul OnmiraTM, vânzările de produse noi cresând cu aproape 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea prețului, condusă de America de Nord și America Latină, a reflectat în cea mai mare parte prețurile pentru materiile prime și costurile logistice mai mari. Impactul valutar nefavorabil a fost condus de euro și lira turcească.

EBITDA operațional pe segment a fost de 1,4 miliarde USD în primele nouă luni ale anului 2022, în creștere cu 51% față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea prețurilor și a volumului și acțiunile de productivitate au compensat mai mult decât costurile mai mari ale inputurilor, inclusiv costurile materiilor prime și impactul nefavorabil al monedei. Marja EBITDA operațională pe segment s-a îmbunătățit cu peste 410 puncte de bază față de perioada anului precedent, în mare parte determinată de execuția prețurilor și de tehnologii noi și diferențiate.

 

2022

 

2021

 

%

 

%

(în milioane de $, cu excepția cazurilor specificate)

YTD

YTD

Variație

Variație Organic1

 

America de Nord

 

$2,185

 

$1,693

 

29%

 

30%

EMEA

$1,452

$1,304

11%

25%

America Latină

$1,852

$1,361

36%

34%

Asia Pacific

$808

$808

– %

7%

YTD Total vânzări nete de produse de protective a plantelor  

$6,297

 

$5,166

 

22%

 

26%

YTD Crop Protection Operating EBITDA  

$1,352

 

$897

 

51%

 

N/A

Perspective actualizate pentru anul 2022

Perspectivele pentru agricultură rămân solide, în ciuda volatilității recente a prețurilor mărfurilor. Compania se așteaptă la o cerere record de cereale și semințe oleaginoase în 2022, ce ar trebui să susțină prețurile mărfurilor, deoarece stocurile finale rămân sub presiune. Bilanțurile cultivatorilor și nivelurile veniturilor rămân sănătoase, în ciuda costurilor crescute de intrare pentru combustibil și îngrășăminte, ceea ce îi determină pe fermieri să acorde prioritate tehnologiei pentru a maximiza rentabilitatea.
Drept urmare, compania a afirmat o orientare privind vânzările nete3 pentru întregul an 2022 de la 17,2 miliarde USD până la 17,5 miliarde USD, ceea ce, în medie, reprezintă o creștere estimată a vânzărilor nete de 11% pentru acest an. Compania a crescut punctul de mijloc al previziunilor sale privind EBITDA operațional1 și acum se așteaptă ca acesta să fie în intervalul de 3,0 miliarde USD la 3,1 miliarde USD, ceea ce, în medie, reprezintă creșterea estimată a EBITDA operațional1 de 18% pentru anul în curs. EPS1 operațional este de așteptat să fie în intervalul de 2,45 USD până la 2,60 USD per acțiune. Compania nu este capabilă să reconcilieze măsurile sale financiare non-GAAP prospective cu cele mai comparabile măsuri financiare GAAP din S.U.A., deoarece nu este în măsură să prezică cu o certitudine rezonabilă elemente aflate în afara controlului său, cum ar fi elementele semnificative, fără un efort nerezonabil.

Conferință online pentru al treilea trimestru

Compania va găzdui o transmisie live a conferinței privind veniturile din al treilea trimestru al anului 2022 cu investitorii pentru a discuta rezultatele și perspectivele, pe 4 Noiembrie 2022, la ora 9:00 ET. Prezentarea ce însoțește conferința este postată pe pagina Investor Events and Presentations, împreună cu înregistrarea conferinței.

Despre Corteva
Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) este o companie agricolă globală, cotată la bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, produse de protecție a culturilor și soluții digitale concentrate pe maximizarea productivității pentru a spori randamentul și rentabilitatea. Având în portofoliu unele dintre cele mai recunoscute mărci din agricultură o linie de produse și tehnologii de top în industrie, compania se angajează să lucreze cu părțile interesate din întregul sistem alimentar, deoarece își îndeplinește promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă, asigurând progresul pentru generațiile viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie publică independentă la 1 iunie 2019 și anterior a fost Divizia Agricultură a DowDuPont. Mai multe informații pot fi găsite pe www.corteva.ro.
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube

Declarație de atenționare cu privire la declarațiile anticipative
Prezentul comunicat de presă conține declarații anticipative în privința secțiunii 21E din Legea Bursei de Valori Mobiliare din 1934, așa cum a fost modificată, și a secțiunii 27A din Legea privind Valorile Mobiliare din 1933, așa cum a fost modificată, care sunt destinate să fie acoperite de dispozițiile privind sfera de siguranță pentru declarațiile prospective conținute în Actul de reformă a litigiilor privind valorile mobiliare private din 1995, și pot fi identificate prin utilizarea de cuvinte precum “planuri”, “așteaptari”, “will”, “anticipează”, “crede”, “intenționează”, “proiecte”, sau alte cuvinte cu sens similar. Toate declarațiile care abordează așteptările sau previziunile despre viitor, inclusiv declarațiile despre finalizarea acestei tranzactii sau rezultatele financiare ale Corteva; strategia de creștere, dezvoltare a produselor; aprobări reglementare; poziționarea pe piață; strategia de alocare a copiltalului; lichidtățile; inițiativele și obiectivele de sustenabilitate, de mediu și de guvernanță (“ESG”); si beneficiile anticipative ale actiunilor de restructurare a achizitiilor sau a initiativelor de economisire a costurilor, sunt declarații anticipative.

Declarațiile anticipative se bazează pe anumite ipoteze și așteptări ale evenimentelor viitoare care pot să nu fie exacte sau realizate. Declarațiile anticipative, împreună cu alte estimari implică, de asemenea, riscuri și incertitudini, multe dintre acestea depășind controlul companiei Corteva. Deși lista factorilor prezentată mai jos este considerată reprezentativă, nu ar trebui să se considere că o astfel de listă reprezintă o declarație completă a tuturor riscurilor și incertitudinilor potențiale. Factorii nelistați pot prezenta obstacole suplimentare semnificative în calea realizării declarațiilor anticipative. Consecințele diferențelor semnificative de rezultate prin comparație cu cele anticipate în declarațiile anticipative ar putea include, printre altele, perturbarea activității, probleme operaționale, pierderi financiare, răspunderea juridică față de terți și riscuri similare, dintre care oricare ar putea avea un efect negativ semnificativ asupra activității Corteva, asupra rezultatelor operațiunilor și asupra situației financiare. Unii dintre factorii importanți care ar putea determina ca rezultatele efective ale companiei Corteva să difere semnificativ de cele preconizate în oricare dintre declarațiile anticipative includ: (i) incapacitatea de a dezvolta și comercializa cu succes linia de produse Corteva; (ii) incapacitatea de a obține sau de a menține aprobările reglementare necesare pentru unele dintre produsele Corteva; (iii) efectul gradului de înțelegere și acceptare publică sau al acceptării publice percepute a biotehnologiei Corteva și a altor produse agricole; (iv) efectul schimbărilor în politicile agricole și polticile publice conexe ale guvernelor și organizațiilor internaționale; (v) efectul concurenței și al consolidării în industria Corteva; (vi) efectul concurenței din partea producătorilor de produse generice; (vii) costurile respectării cerințelor de reglementare în evoluție și efectul încălcărilor efective sau presupuse a legislației de mediu sau a cerințelor de autorizare; (viii) efectul schimbărilor climatice și factorii sezonieri și meteorologici imprevizibili; (ix) nerespectarea legilor concurenței și antitrust; (x) înființarea de către concurență a unei platforme intermediare de distribuție a produselor Corteva; (xi) impactul dependenței Corteva de terți în ceea ce privește anumite materii prime, a anumitor licențe și de comercializare; (xii) efectul spionajului industrial și al altor perturbări ale lanțului de aprovizionare, al tehnologiei informației sau ale sistemelor de rețea ale Corteva; (xiii) efectul volatilității costurilor de producție ale Corteva; (xiv) incapacitatea de a mobiliza capital prin piețele de capital sau împrumuturi pe termen scurt în condiții acceptabile pentru Corteva; (xv) incapacitatea clienților Corteva de a-și plăti datoriile către Corteva, inclusiv programele de finanțare a clienților; (xvi) creșterea pensiilor și a altor obligații de finanțare a planurilor de beneficii postangajare; (xvii) riscurile legate de litigiile de mediu și obligațiile de despăgubire a pasivelor EID moștenite în conexiune cu separarea Corteva; (viii) riscuri legate de operațiunile globale ale Corteva; (xix) incapacitatea de a gestiona în mod eficient achizițiile, cesionările, alianțele și alte acțiuni de portofoliu; (xx) sentimentul piețelor de capital față de aspectele ESG; (xxi) riscurile legate de COVID-19; (xxii) capacitatea Corteva de a recruta și reține personalul cheie; (xxiii) drepturile de proprietate intelectuală ale Corteva sau apărarea împotriva revendicărilor de proprietate intelectuală susținute de alții; (xxiv) efectul pe care îl au produsele contrafăcute; (xxv) dependența Corteva de acordurile de licență încrucișată de proprietate intelectuală; (xxvi) alte riscuri legate de Separarea de DowDuPont; și (xxvii) riscuri legate de conflictul militar dintre Rusia și Ucraina.

În plus, pot exista alte riscuri și incertitudini pe care Corteva nu le poate identifica în prezent sau pe care Corteva nu se așteaptă în prezent să le aibă ca impact semnificativ asupra activității sale. În cazul în care, în orice declarație anticipativă, se exprimă o așteptare sau o credință cu privire la rezultatele sau evenimentele viitoare, această așteptare sau credință se bazează pe planurile și așteptările actuale ale conducerii Corteva și se exprimă cu bună credință și se consideră că au o bază rezonabilă, dar nu poate exista nicio asigurare că așteptările sau credințele vor rezulta sau vor fi realizate sau obtinute. Corteva declină și nu își asumă nicio obligație de a actualiza sau revizui orice declarație prospectivă , cu excepția cazurilor prevăzute de legislația aplicabilă. O discuție detaliată a unora dintre riscurile și incertitudinile semnificative care pot determina rezultate și evenimente să difere semnificativ de astfel de declarații anticipative sau alte estimări este inclusă în secțiunea „factori de risc” a raportului anual al Corteva privind formularul 10-K, modificat ulterior prin raportarile trimestriale in formularul 10-Q si prin rapoartele curente in fromularul 8-K.

Regulamentul G (Măsuri Financiare Non-GAAP)
Acest comunicat privind veniturile include informații care nu sunt conforme cu U.S. GAAP și sunt considerate măsuri non-GAAP. Aceste măsuri pot include vânzări organice, creștere organică (inclusiv pe segment și regiune), EBITDA operațional, marja EBITDA operațională, câștigul (pierderea) operațional pe acțiune și rata de bază a impozitului pe venit. Conducerea utilizează aceste măsuri în plan intern pentru planificare și prognoză, inclusiv pentru alocarea resurselor și evaluarea compensației cu stimulente. Conducerea consideră că aceste măsuri non-GAAP reflectă cel mai bine performanța continuă a companiei în perioadele prezentate și oferă informații mai relevante și semnificative investitorilor, deoarece oferă o perspectivă cu privire la rezultatele operaționale curente ale companiei și o comparație mai utilă a anului trecut. Aceste măsuri non-GAAP completează dezvăluirile GAAP din S.U.A. și nu ar trebui privite ca o alternativă la măsurile de performanță GAAP din S.U.A. În plus, este posibil ca astfel de măsuri non-GAAP să nu fie în concordanță cu măsuri similare furnizate sau utilizate de alte companii. Reconcilierea acestor măsuri non-GAAP cu U.S. GAAP sunt furnizate în Informațiile financiare selectate și Măsurile non-GAAP, începând de la pagina A-5 din Schemele situațiilor financiare.

Corteva nu este capabilă să reconcilieze măsurile sale financiare non-GAAP prospective cu cele mai comparabile măsuri financiare GAAP din S.U.A., deoarece nu este în măsură să prezică cu o certitudine rezonabilă elemente care nu se află sub controlul Companiei, cum ar fi elementele semnificative, fără un efort nerezonabil. Pentru elementele semnificative raportate în perioadele prezentate, consultați pagina A-10 din Schemele situațiilor financiare. Începând cu 1 ianuarie 2020, compania prezintă cheltuiala accelerată cu amortizarea redevențelor plătite în avans ca element semnificativ. Amortizarea accelerată a redevenței plătite anticipat reprezintă taxa necash asociată cu recunoașterea plăților în avans efectuate către Monsanto în legătură cu licența neexclusivă a Companiei în Statele Unite și Canada pentru caracteristicile de toleranță la erbicid Genuity® Roundup Ready 2 Yield® Roundup Ready 2 Xtend® de la Monsanto. Pe parcursul perioadei de accelerare de cinci ani a Enlist E3TM, Corteva este de așteptat să reducă semnificativ volumul de produse cu trăsăturile de toleranță la erbicid Roundup Ready 2 Yield® și Roundup Ready 2 Xtend® începând din 2021, cu o utilizare minimă estimată a trăsăturii platformă după finalizarea ramp-up-ului. În plus, în legătură cu trecerea Companiei către un model de unitate de afaceri globală, Compania și-a evaluat prioritățile de afaceri și structura operațională pentru a maximiza experiența clienților și a oferi potențialul de creștere și câștiguri. Ca urmare a acestei evaluări, compania s-a angajat să adopte acțiuni de restructurare care, combinate cu impactul anunțului separat al companiei de a se retrage din Rusia și de a opri activitățile de producție și de afaceri („Ieșirea Rusiei”) (denumite în mod colectiv „Acțiunile de restructurare din 2022”), au avut ca rezultat o restructurare totală preconizată înainte de impozitare și alte cheltuieli de aproximativ 350 milioane USD până la 420 milioane USD. Acțiunile de restructurare asociate acestor taxe sunt de așteptat să fie în mod substanțial finalizate în 2023.
Vânzările organice sunt definite ca preț și volum și exclud impactul valutar și al portofoliului. EBITDA operațional este definit ca rezultat (pierdere) (adică, venit (pierdere) din operațiunile continue înainte de impozitele pe profit) înainte de dobândă, depreciere, amortizare, beneficii (costuri) neexploatare, câștig (pierderi) valutar și câștig net nerealizat sau pierdere din activitatea de evaluare la piață pentru anumite instrumente derivative în valută care nu se califică pentru contabilitatea de acoperire împotriva riscurilor, excluzând impactul elementelor semnificative. Beneficiile (costurile) nefuncționale constau din pensii nefuncționale și alte beneficii postangajare (OPEB) beneficii (costuri), ajustări ale compensațiilor fiscale și costuri legale de remediere a mediului asociate afacerilor și site-urilor moștenite. Ajustările de compensare fiscală se referă la modificări ale soldurilor de despăgubire, ca urmare a aplicării termenilor Acordului privind aspectele fiscale, între Corteva și Dow și/sau DuPont, care sunt înregistrate de Companie ca venit sau cheltuială înainte de impozitare. Marja EBITDA operațional este definită ca EBITDA operațional ca procent din vânzările nete.
Câștigul (pierderea) din exploatare pe acțiune este definit ca „profitul (pierderea) pe acțiune ordinară din activitățile continue – diluat” excluzând impactul după impozitare al elementelor semnificative, impactul după impozitare al beneficiilor (costurilor) neexploatare, impactul fiscal după impozitare al cheltuielilor cu amortizarea asociate cu activele necorporale existente la data separării de DowDuPont și impactul după impozitare al câștigului sau pierderii nete nerealizate din activitatea de evaluare la piață pentru anumite instrumente derivate în valută care nu se califică pentru contabilitatea de acoperire împotriva riscurilor. Deși amortizarea activelor necorporale ale Companiei este exclusă din aceste măsuri non-GAAP, conducerea consideră că este important ca investitorii să înțeleagă că astfel de active necorporale contribuie la generarea de venituri. Amortizarea activelor necorporale care se referă la achiziții anterioare se va repeta în perioadele viitoare până când aceste active necorporale vor fi complet amortizate. Orice achiziții viitoare pot duce la amortizarea activelor necorporale suplimentare. Câștigul sau pierderea netă nerealizată din activitatea de evaluare la piață pentru anumite instrumente derivate în valută străină care nu se califică pentru contabilitatea de acoperire împotriva riscurilor reprezintă câștigul (pierderea) net fără numerar din modificările valorii juste ale anumitor contracte derivate în valută nedesemnată. La decontare, care are loc în același an calendaristic de executare a contractului, câștigul (pierderea) realizat din modificările valorii juste ale contractelor derivate în valută necalificate va fi raportat în măsurile financiare non-GAAP relevante, permițând rezultate trimestriale pentru a reflecta efectele economice ale contractelor de instrumente financiare derivate în valută, fără ca rezultat al valorii juste nerealizate. Rata de bază a impozitului pe venit este definită ca rata efectivă de impozitare, excluzând impactul câștigurilor (pierderilor) valutare, beneficiilor (costurilor) neexploatare, amortizarii imobilizărilor necorporale (existente la Separare), câștigurilor (pierderilor) la valoarea de piață. asupra anumitor contracte în valută străină care nu sunt desemnate ca acoperire și elemente semnificative.

® TM Corteva Agriscience și companiile afiliate.

Media Contact
Kris Allen
+1 403-483-5205
kris.allen@corteva.com
Investor Contact
Kim Booth
+1 302-485-3190
kimberly.a.booth@corteva.com

 

Comments are closed.

Post Navigation