VINUL ȘI NATURA
PENTRU CĂ E CEL MAI BUN. ADICĂ E CEL MAI CURAT 🙂
Orice mare vin/grand vin, cum zic francezii – sau vin de marcă, are o calitate esențială. Pentru care este băut. Are o însușire aproape magică, deși – uneori – simplă.
Pentru care se poate scrie un testimonial remarcabil. Vinul DOMENIULUI BOGDAN este fructul AGRICULTURII BIODINAMICE. Un nou concept, în lumea vinului, intră în forță pe piața românească.
Beau vinul Domeniului Bogdan, fiindcă este cel mai bun, adică (am vrut să spun) cel mai curat….Adică un adevărat vin BIO. Și asta pentru că este BIODINAMIC.
O STARE DE BINE
Mai rar așa o intrare în lumea vinurilor. Cu un concept la fel de puternic. Care se sprijină pe o filozofie de viață. Pe un bien-etre, adică o stare de BINE, cum spun francezii, tot în relație cu vinul.
Este cel mai puternic îndemn (unul temerar) pe care l-am auzit vreodată, în branșa vinurilor. Și, dacă ați uitat, cumva, semnificația USP, ea înseamnă: UNIQUE SELLING PROPOSITION, adică sentința care concentrează în ea chintesența valorilor pe care le reprezintă/vinde produsul.
UN VIN MARCA BOGDAN MIHALCEA
Pe scurt, ea este cea mai importantă, cea mai adevărată propoziție valabilă pentru produs.
Așadar, reluăm, pentru & întru ținere de minte: beau vinul Domeniului Bogdan (adică al lui Bogdan Mihalcea, operă colectivă, tocmită preună cu echipa), deoarece este cel mai bun, adică e cel mai curat – și, în consecuție, cel mai adevărat.
Este un vin biodinamic.
Bine, dar de ce este asta o calitate?
NATURA ÎNTR-UN PAHAR CU VIN
Fiindcă biodinamica este dinamica interioară a vinului. Adică a fermentației.
Iar vinul Domeniului Bogdan este ca natura, aduce sănătate și stare de bine tuturor. De altfel, sloganul, cel puțin cel de până acum, este concludent: NATURA ÎNTR-UN PAHAR CU VIN.
Vinul este o ființă vie, singura lichidă CARE EVOLUEAZĂ. Izvorâtă din natură.
Ea implică hrănirea solului numai cu substanțe naturale. Principiul se poate enunța: natura hrănește natura. Sau, mai bine zis: NUMAI NATURA HRĂNEȘTE NATURA.
Al doilea principiu este: cunoaște astronomia ca să știi să acționezi în conformitate cu universul. La momentele în care trebuie să acționezi asupra plantei/VIȚA DE VIE sau/și a PRODUSULUI/vinul.
Fazele lunii, numărul de ore de soare, momentul pârgului și momentul culesului, acestea trebuie cunoscute și luate în considerație ca esențiale în facerea vinului.
CÂTE CEVA DESPRE RUDOLF STEINER
El este părintele agriculturii bio
Rudolf Steiner este părintele conceptului AGRICULTURII BIODINAMICE, precum este și al altor concepte: PEDAGOGIA WALDORF etc. Un geniu, un mare inițiat, un vizionar (clarvăzător), cu o intuiție de zile mari. El a teoretizat prima dată ceea ce se numește azi, cu un alt termen, AGRICULTURA BIO. Ea a apărut mai mult ca o reacție la AGRICULTURA INDUSTRIALĂ/INDUSTRIOASĂ (decât la agricultura intensivă, concept modern care operează începând cu ultimii o sută cincizeci de ani din istorie). BIO reprezenta răspunsul ecologic/natural/logic la CHIMIZARE și chiar la MECANIZAREA EXCESIVĂ. Exploatarea lacomă a pământului era haotică, pe principiul: cât mai multă recoltă/cât mai mulți bani, CU ORICE PREȚ. Or Steiner restabilea echilibrul. Dar cine era acest Steiner? Continuarea, în nr. viitor…Sperând, deja, că v-am ațâțat curiozitatea, vă invităm să ne urmăriți și în episodul care urmează. 🙂
Recent Comments