Un nou anunt incredibil al guvernului PSD: „E sistemul american, dacă vreţi. (…) Fiscalizăm totul”, anuntat de chiar ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu. In esenta, asta inseamna ca romanii isi vor putea deduce cheltuielile pe care le fac din aproape orice, chiar si din meditatii sau alte activitati care contribuie la sanatatea copilului, educatia lui etc. Aceasta declaratie a venit in contextul unor discutii cu privire la planul facut de guvern pentru impozitul pe gospodărie, aflat tot intr-o discutie la Finanţe. Este importanta aceasta masura, dar si benefica, pentru prin intermediul noii legi, ne spune tot Olguta Vasilescu, s-ar rezolva problema banilor pentru cresterea salariilor prin proaspata lege a salarizarii anuntate.
„E foarte simplu. E sistemul american, dacă vreţi. Dacă vor citi programul de guvernare, vor înţelege. Ca să scoţi din economia neagră toţi banii posibili. De unde încasăm ca să mărim salariile…păi o să fiscalizam totul. Dacă dumneavoastră veţi avea posibilitatea să duceţi copilul la şcoala de balet şi aţi putea să deduceţi cheltuiala, o să cereţi chitanţă. Veţi ajunge la un moment dat să cereţi de peste tot facturi şi bonuri. Vă duceţi copilul la mediaţie şi cereţi chitanţă”, a spus ministrul Muncii la RTV.
In acelasi timp, Ministerul Finantelor a vazut necesara aceasta declaratie si pentru ca in acest moment au loc o serie de discutii in legatura cu dezvoltarea afacerilor din Romania si cat de avantajos este sa incepi una in tara, de aceea, tema principala discutata este schimbarea Codului Fiscal, de pilda elimarea cotei unice şi introducerea impozitului pe gospodărie.
Desigur ca dupa ce PSD a anuntat aplicarea legii privind salarizarea bugetara, care contine cresteri foarte mari si importante in veniturile angajatilor ce lucreaza la stat, s-au iscat discutii cu privire la aplicabilitatea acesteia, pentru ca nu se stie sursa banilor. De unde crestem?
Nici Preşdintele Consiliului Fiscal inca nu pare sigur de aceasta noua lege (si cea fiscala, si cea a salarizarii)
“Din primele estimări rezultă că impactul legii salarizării este mult mai mare decât s-a comunicat de guvern. Ce ni s-a spus până acum era un impact de circa 30 de miliarde, cumulat în patru ani. Din ce se vede acum, impactul este aproape dublu, în jur de 50-60 de miliarde. În acest moment, nu avem toate informaţiile pentru o estimare exactă. Iar, în 2018, impactul este foarte mare. În ce priveşte salariile medicilor şi asistentelor medicale, toată creşterea este realizată anul viitor, o creştere de aproape 150% în anumite cazuri. La educaţie creşterea este de 50% faţă de 2017 şi 25% la celelalte categorii sociale din sectorul public. De la 1 ianuarie 2018, ar fi o creştere pentru toţi bugetarii, în medie de 40-50% faţă de 2017″, a spus preşedintele Consiliului Fiscal.
Dar a mai adaugat si ca: “impactul bugetar pe 2018 ar putea ajunge la circa 25 de miliarde, adică 1,8% din PIB impact net”. De aceea, va fi complicat, ne spune tot acesta, ca este dificil de aratat ce s-ar putea face pentru a diminua deficitul bugetar.
“Cifrele grăiesc de la sine. Peste orice imaginaţie. În condiţiile în care estimările Comisiei Europene arătau în 2018 un deficit de 3,9% fără creşteri de salarii, mai adăugăm 1,8% din PIB doar din legea salarizării. Ce măsuri de compensare să găseşti şi de unde să acoperi aşa ceva?“, a mai mentionat.
Alte articole:
http://topbrands.com.ro/breaking-news-atac-cu-bomba-asupra-autocarului-borussiei-dortmund/
Recent Comments