Afacere „cu dulceata” in comuna Vidra, judetul Ilfov
- 392 de femei fara un loc de munca, din satele ilfovene, au sansa sa-si castige independenta financiara datorita proiectului „Anotimpuri la borcan – regiunea Bucuresti-Ilfov” , derulat de Asociatia React
- Mariana Tuta se pregateste sa lanseze o afacere cu dulceturi si gemuri in comuna Vidra, judetul Ilfov
- 79 de femei urmeaza in prezent, cursurile gratuite de calificare in meseria de lucrator in productia conservelor din fructe si legume
Mariana Tuta este una dintre cele 298 de femei din zonele rurale ale regiunii Bucuresti-Ilfov care au facut deja primul pas spre castigarea independentei financiare, prin participarea la cursurile de calificare in productia conservelor din fructe si legume, de competente TIC si de antreprenoriat, organizate de Asociatia React prin proiectul „Anotimpuri la borcan – regiunea Bucuresti-Ilfov”.
La 36 de ani, dupa ce a intampinat dificultati in gasirea unui loc de munca, Mariana s-a gandit ca este momentul sa inceapa ceva pe cont propriu. Si cum i-a placut intotdeauna sa prepare dulceturi, cursurile „Anotimpuri la borcan” au reprezentat pentru ea o reala oportunitate.
„O vecina mi-a spus despre cursuri si m-am inscris fara sa ezit. Imi place foarte mult sa fac dulceturi si gemuri si m-am gandit ca ar putea fi o afacere buna. Momentan sunt in faza de planificare, dar anul viitor sper sa reusesc sa demarez afacerea si sa incep, treptat, sa vand – fie la targuri, fie pe internet”, a declarat Mariana.
Mariana a inceput deja sa testeze produsele, oferindu-le cadou prietenilor de la oras dulceata pe care o prepara cu drag. In plus, are cunostinte in domeniul comunicarii si promovarii, datorita experientei ca operator calculator intr-o firma de publicitate. A invatat cat a putut, a fost atenta la felul in care se lucra in acea firma iar acum, datorita cursurilor de antreprenoriat, si-a completat cunostintele si considera ca este pregatita sa-si promoveze propria afacere. „O sa incep cu o pagina de facebook, poate si un site, cu care m-ar putea ajuta si sotul meu. Cred ca sunt niste metode la indemana oricui, care chiar functioneaza. Ma gandesc si la niste clipuri pe YouTube, pe care le-ar filma sotul in timp ce pregatesc dulceata” a completat aceasta.
Pentru ca a constatat ca sunt cele mai cautate, Mariana se bazeaza pe o linie de produse clasice, „consacrate” cum ii place sa le numeasca. In gama ei de produse se vor regasi dulceturile de cirese, visine, capsuni sau zmeura si gemurile de prune, macese si mere cu scortisoara. Se gandeste totusi sa incerce si retete noi, pe care le-a invatat la cursuri, si anume dulceata de ceapa rosie si cea de ardei iute, ambele putand fi folosite cu succes in completarea diferitelor preparate pe baza de carne.
Cursurile de calificare, recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, sunt organizate in cadrul proiectului „Ocupare si antreprenoriat rural in regiunea Bucuresti-Ilfov”, implementat si comunicat sub denumirea „Anotimpuri la borcan – regiunea Bucuresti-Ilfov”. Acesta este un proiect de dezvoltare pe termen lung a zonelor rurale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in oameni!
Despre Asociatia React
Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. Suntem printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania, cu 14 premii de excelenta nationale si internationale castigate in ultimii ani. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin sprijin competent si implicare activa. In cei noua ani de la infiintare, am contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 100.000 de romani si am salvat peste 200.000 de vieti omenesti. React are filiale in 5 orase din tara si o echipa de 50 de angajati si peste 200 de voluntari.
Recent Comments