Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Read More

Vinurile moldovenești sunt cotate foarte bine în afara României

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Sectorul vitivinicol din Republica Moldova se află în 2019 pe un trend ascendent datorat creșterii recoltei de struguri, a suprafețelor de viță de vie pentru producerea vinurilor cu Indicație Geografică Protejată (IGP), a exporturilor, fapt confirmat și de creșterea numărului de medalii obținute la concursurile internaționale.  În acest context, prezența Moldovei la ProWein, cel mai important târg de vinuri din Europa, care a avut loc în perioada  17-19 martie, la Dusseldorf (Germania), a fost apreciată de către vizitatori.

Pentru al cincilea an consecutiv, Republica Moldova a participat cu un stand comun, reprezentând brand-ul de țară Vinul Moldovei, și i-a impresionat pe specialiști cu vinurile și divinurile  (distilat din vin) selectate din cele 3 zone cu Indicație Geografică Protejată (IGP):  Ștefan Vodă, Codru și Valul lui Traian, provenind de la 39 de crame.

Mai mult decât atât, evoluția sectorului viniviticol și calitatea premium a vinului moldovenesc a fost reliefată de specialiști de talie internațională și Masters of Wine precum Caroline Gilby, Sarah Abbott și Robert Joseph în cadrul unor prezentări și degustări care au evidențiat unicitatea și tipicitatea vinurilor.

Gheorghe Arpentin, director al Oficiului Național al Viei și Vinului:

“În anul vitivinicol 2018 s-au produs 855.629 dal (decalitri) de vin cu Indicație Geografică Protejată, iar cel mai mare volum a fost înregistrat în Regiunea IGP Valul lui Traian.  De asemenea, anul trecut am înregistrat una dintre cele mai bogate recolte de struguri din ultimii 10 ani, performanță care a plasat Moldova pe locul 19 în clasamentul producătorilor de vin din întreaga lume. Valoarea exporturilor vinurilor moldovenesti a atins cifra de 2.886 mlrd. lei, înregistrând o creștere cu 11% față de media anilor 2015-2017. Astfel, aceasta reprezintă 14% din valoarea creată de industria agroalimentară, 6% din valoarea exporturilor totale ale Republicii Moldova și 2% din PIB-ul țării. Ne propunem ca în 2019 să vorbim de o creștere pe toate planurile“. Printre cei mai importanți importatori de vinuri din Republica Moldova se numără România, China, Polonia, Cehia, Rusia, Kazakhstan, Ucraina, Canada, Belarus, SUA.

În cadrul ProWein a fost amenajată o zonă dedicată vinurilor medialiate la concursul Mundus Vini care a vut loc în februarie, în Germania, competiție în cadrul căreia Moldova a obținut 42 de medalii, dintre care 19 de aur și 23 de argint, iar două au primit marea distincție ”Best of Show”. Astfel, Vinul Moldovei a fost inclus și în zona vinurilor premiate, putând fi degustate și apreciate și de vizitatorii ProWein.

Însă Moldova nu le-a prezentat vizitatorilor de la ProWein doar vinul, ci și segmentul de turism oenologic. Invitații au avut ocazia să descopere atracțiile turistice din Republica Moldova prin intermediul dispozitivelor de virtual reality, dar și a filmelor prezentate pe un ecran LED de mari dimensiuni (12×5 metri).

Participarea Moldovei la acest eveniment a fost asigurată și finanțată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

De 25 de ani, ProWein (Dusseldorf)  este evenimentul numărul 1 pentru industria europeană viniviticolă. Succesul său se datorează unui concept unic în ceea ce îi privește pe vizitatori și unui portofoliu foarte larg de produse și servicii. Acesta este motivul pentru care lansarea pe arena internațională a brandului național Vinul Moldovei a avut loc la ProWein, cu cinci ani în urmă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation