Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui. Acest ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la sud de europa, malta, insula de miere
Malta: INSULA DE MIERE Malta. O INSULĂ DE MIERE. Ia, hai, faceți un efort și imaginați-vă: CUM ar arăta o INSULĂ DE MIERE? Nu. Nu (ca) un BORCAN. Nu o chesea. Ci un ARHIPELAG. Malta. Cinci insule. Sau, măcar, o insulă. Meliferăm Că de aia se și cheamă MELITHA. O ...
Read More

Suplimentele alimentare ne pot strica sănătatea!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

 

Astazi abordam un subiect interesant: suplimentele alimentare. Majoritatea oamenilor de azi cred ca acestea sunt inofensive, in mare parte. Eh, nu chiar. Adevarul e undeva la mijloc. Cu toate acestea, realitatea e ca suplimentele alimentare se consuma numai daca medicul tau iti indica asta, atentioneaza specialistii. Tot ce este procesat chimic, e imposibil sa fie naturala TOTAL.

Absolut imposibil, intrebati pe oricine din industria farmaceutica, caci asta le va fi raspunsul. Mai mult reclamele sunt cele care le “recomanda” oamenilor sa consume aceste pilule. Vitamine și minerale sunt hrana corpului și se iau din alimente, din fructe in primul rand, dar nu din pilule.

Pot fi periculoase, pentru ca ne poate fi stricat ficatul, care e obligat sa tot asimileze substanțe toxice, prea multe.

Pentru femeile gravide, luare pilulelor de acest gen este si mai grava, incat este mult mai restrans tratamentul de administrare cu vitaminele D cu precădere a vitaminei D, fara de care se ajunge la rahitism. Da prea mult e mereu mai rau, dovada ca ele pot afecta rinichii, creste riscul de cancer de pancreas și de prostată. Cea injectabilă poate produce probleme de inima la bebelus.

Aceeasi poveste este si la vitamina A, care poate crea boli neurologice grave, scade duritatea oaselor, strica ficatul și, in definitiv, la mai putin ani de viața. Ca sa nu mai vorbim la sarcina ce efecte dezastruase ar putea avea…

Vitamina E in exces creste riscul de cancer, mai ales pulmonar. Poate crește tensiunea la hipertensivi și dereglări in cazul celor care au diabet sau hipertiroidie.

Prea mult B9 crește riscul dezvoltarii cancerului de prostată.

Prea mult fier duce la probleme cu organele interne, pe cand excesul de calciu ne predispune la atac de cord și accidente vasculare cerebrale.

Mai nou, ultimele studii au indicat ca luare prea multor suplimente poate duce la schimbari ale ADN-ului, cauzează cancer, iar specialistii afirma ca nutrienții nu trebuie luati asa oricum, ca, pana la urma, ne jucam cu propria noastra sanatate.

Alte cazuri sunt cele in care avem nevoie de vitaminele K, D și de calciu, pentru metabolizarea sanatoasa, data de a doua vitamina. Sportul si, cresterea in genere, duce la un consum de calorii mai mare. De aceea, copii cer vitamine! Dar asta decide numai medicul, in privinta suplimentelor, daca e nevoie. Pentru ca daca hrana e variata si faci sport, atunci suplimentele nici nu au ce cauta in alimentatia ta. La fel si in cazul in care suferiti de o boala. Mai pe scurt, daca folosirea substanțelor antitermice cere și o crestere de vitamine din grupul celor antioxidante, ca vitamina C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation