Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Un numar de persoane din ce in ce mai mare se imbolnavesc de cancer, indiferent ca este vorba de cel de plămâni, sân, stomac, colon sau col uterin. Printre cauze se numara si lipsa controalelor periodice la medic. Din acest motiv, majoritatea pacientilor afla de diagnostica abia atunci cand este ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
AMMOULIANI   Începuturile   Secretul unei reușite   De ce a reușit, totuși, formula Ammouliani? Putem zice că e o formulă de succes? Am înclina să răspundem pozitiv: da, este. Prin ce? Prin opitalitatea afișată, dar și efectivă, care devine criteriu de bază, regulă de fier ( de aur)? Poate ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Serile Vinum Hungaricum

12670217_460843290765953_736737135248958169_n

Serile Vinum Hungaricum
Crama Kolonics, regiunea viticolă Somló

Din decembrie 2012 Crama Kolonics a început – în colaborare cu Organizaţia Somelierilor din România 2011 și Asociația Erdélyi Gondolat – degustările vinurilor maghiare la Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti. În fiecare lună acestia aduc vinurile din câte o regiune viticolă sau va fi prezent la București un producător să-și prezinte vinurile. Se poate spune că, tradițional, în februarie vine la București KOLONICS Karcsi, cu vinurile sale minerale. Degustarea va avea loc în data de:
15 februarie 2014, luni, ora 19
la Institutul Maghiar din București
(str. Gina Patrichi – fosta Orlando nr. 8)
Vinurile minerale din regiunea Somló au mai fost degustate și în anii trecuți. Prima dată cu cele mai interesante vinuri ale lui (cu un riesling italian din 2006 sau soiul Rozalia), a doua oară cu o degustară verticală de riesling italian (din 2006 până în 2012), anul trecut cu vinurile nou îmbuteliate, iar acum se va vorbi despre diferența dintre butoaie: stejar vs. salcâm, mare vs. mic, butoaie vechi vs. noi. Cea mai mică regiune viticolă din Ungaria (doar 500 de hectare) este poate și cea mai interesantă, cu o mineralitate nemaivăzută și cu vinuri albe corpolente.
Cu această ocazie se vor degusta vinurile:
Olaszrizling 2011
Olaszrizling 2013 (salcâm)
Olaszrizling 2013 (stejar)
Furmint 2013 (stejar nou)
Furmint 2013 (stejar mic)
Juhfark 2013 (salcâm)
Juhfark 2013 (stejar)

Prezentarea vinurilor va fi făcută de:
Kolonics Károly, enolog și Péntek István, sommelier.
Preţul de 40 RON include volumul de degustare a vinurilor şi gustările.
Esti important de mentionat ca, locurile sunt limitate la 40 de persoane, iar de aceea sunteti rugati sa va inscrieti pana vineri, 12 februarie ora 16, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN