Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
Cultivatorii de cereale britanici au acum fungicidul Univoq™ pe bază de Inatreq™, o moleculă activă de ultimă generație Corteva Agriscience a anunțat astăzi că Marea Britanie a aprobat omologarea unui produs pe bază de Inatreq™ active. Univoq™ pe bază de Inatreq™ activ, aprobat acum pentru comercializare și utilizare în Marea ...
Citește mai mult
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI 2021: O PRIVIRE DE ANSAMBLU Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai să ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

REȚETELE DRINKFOOD.ro: Prăjitură cu cremă de cafea

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

12 porţii de prajitura cu crema de cafea eu zic ca ar ajunge! Stiti, prea bine, ca inainte sa va oferim aceasta reteta foarte gustoasa, ar trebui sa va reamintesc sa nu exagerati cu dulciurile! Pana la urma suntem pe un site de sanatate, de lifestyle!

Sa trecem la preparat!

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 7 ouă
  • 7 linguri de zahăr
  • 7 linguri făină
  • 100 g margarină
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 praf de copt

Pentru cremă

  • 1 l frişcă lichidă
  • 2 pliculeţe gelatină
  • 200 g fructe confiate
  • 1 esenţă de rom
  • 3 linguriţe de cafea măcinată fin
  • 1 borcan gem de căpşuni
  • 100 g ciocolată

Pentru sirop

  • 300 ml apă
  • 250 g zahăr
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 bucată coajă întreagă de lămâie

Cum o facem?

  • Pastrez intr-un loc albuşurile si in alt loc gălbenuşurile, dupa care se bat bine de tot, se introduce zahărul şi continuati sa amestecati. Acuma, usor, puneti gălbenuşurile pe rand, margarina topită şi răcită, apoi le bateti. Dupa, introducem faina impreuna cu praful de copt şi se omogenizeaza de jos in sus. Pui aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o coci la foc mic pentru cam 40 de minute.
  • Gelatina se lasa la inmuiat un sfert de ora, apoi se topeşte pe foc şi se lasă la racit. Frişca se bate impreuna cu esenţa de rom si cu gelatina, plus cafeaua măcinată atent şi cu fructele confiate (sau din compot) taiate in cubulete.
  • Fierbi apa cu zahărul, esenţa de vanilie şi coaja de portocală. Astepti sa se omogenizeze siropul si astepti sa se raceasca. Dupa ce s-a racit blatul trebuie sa-l tai in 2, iar apoi o mai tai inca o data una dintre bucati. O parte din cremă se pastreaza pentru ornat (cam 15%). Intinzi o foaie de blat în tavă, pui sirop, urmat de gem, de a doua parte de blat mic si el cu sirop, 50% din cremă, ultimul blat şi, in final, peste cremă. O lasi la racit 2 ore minim, o tai pe parti şi o ornezi cu crema pe care ai lasat-o deoparte (acel un sfert) şi dupa ciocolată rasă fin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation