Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anuntat ca a ordonat Corpului de Control sa se deplaseze imediat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, din Buzău, pentru a rezolva o crima oribila, in care un pacient a omorat alti 4 pacienți si a ranit 9 persoane. Dupa cum arata cele mai proaspete informatii ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
ammouliani, grecia eterna, grecia fascinanta
Grecia eternă, Grecia fascinantă: UN PRELUDIU LA MUNTELE ATHOS Trebuie să legi, ÎNTOTDEAUNA, călătoriile tale de un reper, pentru ca lumea să le înțeleagă. Iar Ammouliani se relaționează, inevitabil, la Muntele Athos, ca la o autoritate (zeitate) tutelară. Asemeni oricărui muritor ortodox, am visat să pot intra, măcar nițeluș de puțintel, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

REȚETELE DRINKFOOD.ro: Prăjitură cu cremă de cafea

12 porţii de prajitura cu crema de cafea eu zic ca ar ajunge! Stiti, prea bine, ca inainte sa va oferim aceasta reteta foarte gustoasa, ar trebui sa va reamintesc sa nu exagerati cu dulciurile! Pana la urma suntem pe un site de sanatate, de lifestyle!

Sa trecem la preparat!

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 7 ouă
  • 7 linguri de zahăr
  • 7 linguri făină
  • 100 g margarină
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 praf de copt

Pentru cremă

  • 1 l frişcă lichidă
  • 2 pliculeţe gelatină
  • 200 g fructe confiate
  • 1 esenţă de rom
  • 3 linguriţe de cafea măcinată fin
  • 1 borcan gem de căpşuni
  • 100 g ciocolată

Pentru sirop

  • 300 ml apă
  • 250 g zahăr
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 bucată coajă întreagă de lămâie

Cum o facem?

  • Pastrez intr-un loc albuşurile si in alt loc gălbenuşurile, dupa care se bat bine de tot, se introduce zahărul şi continuati sa amestecati. Acuma, usor, puneti gălbenuşurile pe rand, margarina topită şi răcită, apoi le bateti. Dupa, introducem faina impreuna cu praful de copt şi se omogenizeaza de jos in sus. Pui aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o coci la foc mic pentru cam 40 de minute.
  • Gelatina se lasa la inmuiat un sfert de ora, apoi se topeşte pe foc şi se lasă la racit. Frişca se bate impreuna cu esenţa de rom si cu gelatina, plus cafeaua măcinată atent şi cu fructele confiate (sau din compot) taiate in cubulete.
  • Fierbi apa cu zahărul, esenţa de vanilie şi coaja de portocală. Astepti sa se omogenizeze siropul si astepti sa se raceasca. Dupa ce s-a racit blatul trebuie sa-l tai in 2, iar apoi o mai tai inca o data una dintre bucati. O parte din cremă se pastreaza pentru ornat (cam 15%). Intinzi o foaie de blat în tavă, pui sirop, urmat de gem, de a doua parte de blat mic si el cu sirop, 50% din cremă, ultimul blat şi, in final, peste cremă. O lasi la racit 2 ore minim, o tai pe parti şi o ornezi cu crema pe care ai lasat-o deoparte (acel un sfert) şi dupa ciocolată rasă fin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation