Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Mai mulți oameni de știință de la Imperial College London afirmă că au reușit să găsească o modalitate de a reduce și, în final, opri răspândirea epidemiei coronavirus, care a curpins întregul stat chinez și nu numai. Primele teste deja au avut loc pe şoareci cu vaccinuri împotriva noului coronavirus ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
-- Capsulele biologice pe bază de drojdie Sustaine™ contribuie la reducerea utilizării microplasticului -- O nouă colaborare dintre Corteva Agriscience şi Eden Research plc îi va sprijini pe agricultori în efortul lor de a satisface cerinţele consumatorilor privind o agricultură mai sustenabilă. Eden Research plc este o companie listată pe ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
AMMOULIANI AVENTURI ÎN GRECIA, LÂNGĂ MUNTELE ATHOS Aventuri în Grecia trăiau, încă de demult, românii, ehe, de pe vremea palicarilor. De pe când era un spațiu comun Balcanii, de pe vremea când machidonii, românii macedoneni hălăduiau prin Pind, pe-aici ne cam făceau veacul. Dar și după 1989, adică din 1990 ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

REȚETELE DRINKFOOD.ro: “Cocoș în vin”, din bucătăria franceză

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Hai sa ne reintoarcem, dupa o mica pauza, la  articolele de lifestyle sau stil de viata (sanatos), unde, saptamana aceasta, vom avea o reteta mai speciala, denumita “Coq au vin”. Am ales-o special pe aceasta pentru ca este un preparat mai putin cunoscut si facut, care are o istorie intersanta in spatele ei, datand de pe vremea Imperiului Roman, mai exact din timpul marilor dictatori, care erau la putere cand acesta intrase in criza. Aceasta contine carne de pasare brezata, desi reteta originala cuprindea si alte elemente diferite, acuma se mai are in vedere doar puiul, motiv pentru care preparatul se realizeaza substantial mai rapid. Astfel, ea face parte din bucataria franceza si  am putea-o  traduce ca “cocos in vin” (original era utilizat cocosul), veti vedea la sfarsit ce gust nemaipomenit are!

Coq au vin

Prin urmare, sa incepem si POFTA BUNA!

Pasul 1: Prima data trebuie sa iei pulpele si sa le pui la foc intr-o caserola cu o lingura de unt si ulei, insa desigur splandu-le mai intai si condimentandu-le (sare si piper), dar si trecandu-le usor prin faina. Dupa asta le ardem putin la foc normal, tinand fiecare pulpa pe laterale, o parte constand 2 minute.

Pasul 2 il reprezinta asezarea lor pe o fafurie, punand si feliile de bacon, prajindu-le pana le observi rumenite. Urmeaza sa le toci doar pe cateva dintre ele si sa prepari un bouqet garni, si inconjurand frunzele de dafin de un tifon, putin piper si cimbrul – si deci legarea lor. De asemenea, trebuie sa mai introduci alaturi o ceapa, se pune sare si se caleste timp de 3 minute – atunci cand observi ca s-au asezat te opresti. Mai pui cateva legume, adica morcovi, iar de data asta le tii la un foc mai puternic la cateva minute.

Pasul 3 in care vom pune si mixa vinul, fond, usturoi si pasta de rosii. Acuma le repui pe pulpe in vas, se da lichidul in clocot si dupa ce ai pus ceva deasupra le pui la cuptor la aproape 30 de minute. Pulpele le vei scoate mai apoi din sos, aducand ultimul la un foc usor, doar 1/3, punandu-se untul, introducand in sos si cubletele de unt reci. Inca o data, mai pui pulpele in sos, alaturi de baconul faramitat si se tin cateva minute. Pulpele se mananca alaturi de ceapa si morcovi, bacon si daca vreti, vin rosu.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://www.drinkfood.ro/2016/12/14/drinkfood-restaurantul-marco-polo/

http://www.drinkfood.ro/2016/12/14/partea-a-doua-ce-sa-ai-in-vedere-cand-exista-o-problema-in-cuplu-si-cum-sa-o-rezolvi/

http://topwines.ro/?p=8423&preview=true

http://topbrands.com.ro/francisc-kasziba-este-mecanicul-anului-in-romania%E2%80%A8/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation