Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Rețeta secretă: Drob de vinete, PLUS încă o surpriză pentru voi

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Drob de vinete. Da, ce? Mie imi place la nebunie drobul de vinete! Nah, serios vorbesc! Este destul de simpla si nu dureaza mult de facut. In plus, azi chiar ma tot gandeam: ce sa tot pun pe site?

Ingrediente

  • 700 g vinete
  • 6 catei usturoi
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • o legatura marar
  • unt
  • sare
  • piper

Cum?

Spalati si curatati vinetele, urmand sa le taiati micut si sa le lasati la fiert pentru 15 minute in apa putin sarata. Dupa ce fierbeti o treceti printr-o strecuratoare.

Caliti ceapa, puneti ardeiul pe care l-ati taiat inainte, urmat de mararul tocat si usturoiul pisat. Peste toate vin vinetele si incepeti sa amestecati bine de tot. Se amesteca si ouale si se mai pune compozitia de vinete racorita, faina, sare si piper.

Ceea ce rezulta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasati la cuptor la un foc mediu pentru jumatate de ora. Gata.

  • Rețeta In Plus – Pepeni verzi murați

Sunt foarte usor de facut, mai ales ca le faci chiar la tine acasa. Este, de altfel, o reteta clasica, dar foarte eficienta.

Ingrediente

  • 5 kilograme de pepeni verzi (mici, pentru murat)
  • 1 pahar cu sare
  • 1/2 pahar cu zahar
  • 5 litri de apa
  • 250 de grame de frunze de visin, vita de vie si hrean

Cum?

Logic ca vei spala mai intai tot ceea ce folosesti, inclusiv butoaiul sau frunzele pentru aromat. Pe fundul butoiului sa nu uiti sa asezi un strat gros de frunze, urmata de pepeni. Acuma pui si frunze printre pepeni, iar la sfarsit mai adaugi cateva frunze de vita de vie deasupra lor.

Saramura: dizolvi sarea si zaharul in 5 litri de apa si apoi pui ce ai in butoi.

Faci asta inca o data, pastrand cantitatea aleasa, pana cand ai acoperit toti pepenii de apa. Important este ca dupa sa inchizi bine de tot butoiul, fara sa lasi sa iasa aer, si sa-l pui undeva racoros si intunecat pentru cam 1-2 luni/cand vezi ca s-a murat.

Ideea e ca atunci cand pepenii si-au modificat culoarea si au inceput sa se inmoaie, inseamna ca s-au murat. Cei cu coaja mai tare logic ca se vor mura mai greu, de aceea mai bine incepi cu cei cu coaja mai subitre, sa-i poti manca si tu linistit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation