Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

ziua prieteniei, românia, republica federală germania
Ziua Prieteniei dintre România și Republica Federală Germania a oferit prilejul unei întâlniri dintre ministrul de Externe al României, Emil Hurezeanu, și ambasadorul Germaniei, dr. Peer Gebauer, la Ministerul Afacerilor Externe din București. Această primă aniversare a Prieteniei româno-germane a fost sărbătorită alături de deputatul minorității germane Ovidiu Ganț, de ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

RECOMANDAREA DE DUMINICĂ

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Sunteti asteptati la Libraria Humanitas de la Cismigiu miercuri, 29 iunie, ora 19, pentru o seara dedicata romanului Calea Idei Brown de Ricardo Piglia, una din cele mai importante voci ale literaturii hispano-americane contemporane.

La eveniment vor participa Tania Radu, critic literar, Ioana Baldea Constantinescu, scriitoare si jurnalist cultural si Alina Cantacuzino, traducatoarea romanului.

Roman de campus, poveste de dragoste, thriller captivant cu elemente de road movie, carte tradusa in peste zece limbi, Calea Idei Brown este un omagiu de mare finete adus fictiunii americane. Considerat ultimul mare clasic al literaturii argentiniene, Ricardo Piglia se remarca printr-o scriitura hipnotica, inconfundabila, care trece cu usurinta de la autobiografie la satira.

Emilio Renzi paraseste Argentina incercand sa fuga de frustrari profesionale, de melancolie si anxietate, de amintirea unui mariaj incheiat; lumea americana in care vrea sa se reinventeze este insa plina de constrangeri, pe care le constata cu amara ironie, si dominata de „violenta teribila a oamenilor educati“ din mediul universitar. Ida Brown il fascineaza, il atrage intr-un misterios joc erotic si ii ofera iluzia acestei „reinventari“. Dupa accidentul in care tanara isi gaseste moartea, Renzi se cufunda in cea mai adanca disperare: intelege nu numai ca a devenit suspect, ca se afla sub supraveghere si ca ii este in joc reputatia academica, dar si ca pasiunea lui obsesiva nu se va stinge pana cand nu va descoperi adevarul. Ricardo Piglia se inspira din cazul de mare ecou cunoscut sub numele de Unabomber pentru a face o subtila analiza a formelor de violenta care marcheaza societatea americana. Mergand pe urmele Idei Brown, Renzi pune cap la cap piesele unui puzzle complex ce scoate la iveala, intr-un final, nu numai trecutul femeii iubite, ci si pe cel al straniului personaj Thomas Munk, autor al unui radical Manifest.

„Ricardo Piglia este un autor de prim rang. A mostenit inteligenta provocatoare a lui Borges, entuziasmul lui pentru explorarea neobosita a literaturii si interesul pentru profunzimi tainice.“ (The Independent)

„Un roman pe care nu il poti lasa din mana. Nu mai dormi. Se aud doar paginile intorcandu-se.“ (Le Nouvel Observateur)

invit-piglia-29iun2016

Ricardo Piglia – Calea Idei Brown, la Libraria HUMANITAS

Cine este Ricardo Piglia?

Scriitor, eseist, critic, profesor universitar si scenarist, Ricardo Piglia s-a nascut la Adrogué, Buenos Aires, in 1940. A studiat istoria la Universidad Nacional de La Plata. Dupa absolvire a fondat reviste culturale, a facut parte aproape zece ani din redactiile mai multor edituri din Buenos Aires, a condus faimoasa colectie de romane politiste Serie Negra, in care au aparut in traducere cartile unor autori precum Dashiell Hammett, Raymond Chandler, David Goodis si Horace McCoy, si a predat vreme de cincisprezece ani in universitati atat din Argentina, cat si din strainatate (printre care Harvard si Princeton). Cartile sale au fost traduse in peste douazeci de limbi, iar activitatea si creatia sa au fost rasplatite cu numeroase premii nationale si internationale.

 

Alte articole pe aceeasi tema:

http://topbrands.com.ro/premiile-cafenelei-critice-la-finalul-stagiunii-2015-2016

http://topbrands.com.ro/cele-mai-vandute-carti-de-la-editurile-nemira-si-nemi-la-bookfest-2016/

http://topbrands.com.ro/licitatia-artmark-aduce-o-noua-colectie-de-arta-romaneasca/

http://topbrands.com.ro/10-ani-de-literatura-straina-la-editura-humanitas-fiction/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation