Daca doresti sa optezi in perioada aceasta pentru un preparat dulce, fara multe calorii care sa te ingrase, atunci poti alege reteta de prăjitură cu portocale și migdale. Ceea ce e de fapt “frumos” la prajitura aceasta, este ca nu are in compozitie nici un fel de zahar.
De ce ai nevoie:
- 2 portocale medii (cel mai bine ar fi sa fie bio deoarece o sa vrem sa utilizam si coaja ei, nu numai continutul)
- 5 oua de tara
- 250g indulcitor
- 250 faina de migdale sau migdale rasnite fin
- 2 lgt praf de copt
Mai intai spalam bine de tot fructele/alimentele, dupa care luam portocalele si le fierbem intregi pana cand se transforma intr-o structura mai moale (in jur de 50 de min dureaza). Urmatorul pas este sa le taiem 4 bucati, scoatem samburii si le punem in robotul de bucatarie. In acest timp batem spuma albusurile cu indulcitorul. Cu ajutorul unei ustensile mixtam toate ingredientele usor. Compozitia ei o introducem intr-o cratita cu un fund detasabil si punem prajitura la foc mediu, 160C, pentru un timp de 50 de minute. Dupa ce asteptam 5 minute,o scoatem din forma si asteptam sa se si raceasca. Putem pune peste si ceva frisca sau crema de cocos, pentru a-i oferi un gust aparte.
Recent Comments