PAPANASI. Drinkfood.ro va prezinta cea mai buna reteta de papanasi, like, EVER. Direct din Maramureş, de la focarul traditiei romanesti (hic!).
- 300 g brânză de vaci
- 1 ou
- o lingură zahăr
- 130 g făină
- 1/2 pachet praf de copt
- o lingură griş
- coajă de lămâie
- zahăr vanilat
- esenţa de rom
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră vanilat pentru pudrat
- smântână
- dulceaţă – de preferat o dulceaţă mai acrişoară.
Cum se fac PAPANAȘII
Mai intai sa cerneti cum trebuie faina, apoi combinati brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi, pe de alta parte, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Acuma puneti făina şi coajă de lămâie. Amesteca-le cat e necesar, iar apoi, proportional cu branza adaugata, mai “arunca” 1-2 linguri de făină suplimentar.
Acuma ar trebui sa va aveti un aluat usor de modelat. Scoateti tigaia si puneti ulei.
Va intoarceti la masa de lucru si pudrati faina pe un suport, apoi divizati aluatul în opt linguri de cocă pentru papanaşi şi opt linguriţe pentru capacul rotund al lor. Formezi din faina opt discuri şi opt biluţe din aluat. Cu degetul arătător luat din faina, il infingeti în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a face un orificiu in mijlocul aluatului.
La ulei, la foc mic, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată (daca va permite tigaia) şi 2 biluţe, pe ambele laturi.
In jur de 5-6 minute fiecare se recomanda. Dar va dati seama ca nu e un termen fix, ci variabil, dupa mărimea papanaşilor şi nivelul uleiului din vasul de prăjire.
Pe un prosop de hartie lasati sa iasa tot excesul de grasime. Aveti grija la bilute, ca alea sunt cele care se fac cel mai rapid.
Recent Comments