Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Papanași, cea mai bună rețetă EVER

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

PAPANASI. Drinkfood.ro va prezinta cea mai buna reteta de papanasi, like, EVER. Direct din Maramureş, de la focarul traditiei romanesti (hic!). 

Adrian Grama, bucătarul pensiunii, care are secretul acestei retete, care consta in ingredientele de calitate şi prepararea: „Orice mastrchef ai fi, dacă te duce cineva într-o bucătărie străină nu va ieşi mâncarea pentru că nu cunoşti «rânduiala».”, ne zice el. Ingrediente necesare pentru PAPANAȘI:

  • 300 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • o lingură zahăr
  • 130 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • o lingură griş
  • coajă de lămâie
  • zahăr vanilat
  • esenţa de rom
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat pentru pudrat
  • smântână
  • dulceaţă – de preferat o dulceaţă mai acrişoară.

Cum se fac PAPANAȘII

Mai intai sa cerneti cum trebuie faina, apoi combinati brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi, pe de alta parte, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Acuma puneti făina şi coajă de lămâie. Amesteca-le cat e necesar, iar apoi, proportional cu branza adaugata, mai “arunca” 1-2 linguri de făină suplimentar.

Acuma ar trebui sa va aveti un aluat usor de modelat. Scoateti tigaia si puneti ulei.

Va intoarceti la masa de lucru si pudrati faina pe un suport, apoi divizati aluatul în opt linguri de cocă pentru papanaşi şi opt linguriţe pentru capacul rotund al lor. Formezi din faina opt discuri şi opt biluţe din aluat. Cu degetul arătător luat din faina, il infingeti în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a face un orificiu in mijlocul aluatului.

La ulei, la foc mic, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată (daca va permite tigaia) şi 2 biluţe, pe ambele laturi.

In jur de 5-6 minute fiecare se recomanda. Dar va dati seama ca nu e un termen fix, ci variabil, dupa mărimea papanaşilor şi nivelul uleiului din vasul de prăjire.

Pe un prosop de hartie lasati sa iasa tot excesul de grasime. Aveti grija la bilute, ca alea sunt cele care se fac cel mai rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation