Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
pseudokinegetikos, trofee de vânătoare
TROFEE DE VÂNĂTOARE  Vânătoarea reprezintă una dintre ocupațiile de bază, cel puțin pentru români, dacă nu pentru toți europenii. O ocupațiune preponderent masculină, desfășurată predilect prin păduri. Și cum proverbul din strămoși răspicat ne zice că, totuși, codrul e frate cu românul... Nu mai vorbim că este o îndeletnicire inițiatică, ...
Read More

Mihaela Bilic distruge orice mituri cu privire la banană

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Mihaela Bilic revine cu un nou articol, de data asta pe tema beneficiilor consumului de banane. Subiectul este abordat în sensul în care, în ultimii ani, s-a creat imaginea în jurul acestui aliment că îngrașă foarte mult, motiv pentru care mulți oameni au început să-l scoată din alimentație. Haideți să urmărim avantajele și dezavantajele. Pro and cons, cum ar zice englezii.

Este adevărat că banana prezintă un undice glicemic mare, cu toate acestea, trebuie să înțelegem că, în cazul diabeticilor, aceștia ar fi bine să consume jumătate de banană, iar în cazul celor sănătoși, este de preferat o banană (întreagă) cel puțin o dată pe zi (între mese).

Nutriționistul Mihaela Bilic ne lămurește mai bine asupra acestui aspect:

”Banana. E mai putin important daca a fost Alexandru cel Mare sau Marco Polo cel care a adus bananele in Europa. Important este ca banana e mai mult decat un fruct, e alimentul de bază pentru milioane de persoane ce traiesc la tropice. Fiind disponibile tot timpul anului, bananele sunt al doilea fruct, dupa citrice, ca si volum de consum mondial.

  • Fuct alcalin și nu foarte multe calorii

De ce trebuie sa ne reîmprietenim cu banana, dupa ce am acuzat-o că îngrașă? In primul rand pentru că banana are 100cal, adica putin mai mult decat o felie de pâine. Apoi pentru ca e alcalină si nu stimulează apetitul, cum face majoritatea fructelor.

  • Glucide, mai mult amidon decât zahăr

O banana de 120g are 25g glucide, dar cu cât e mai necoaptă, cu atât conține mai mult amidon, nu zahăr. Si mai important este continutul mare de potasiu (310mg/100g), magneziu si fier, esentiale pentru buna functionare a sistemului cardiovascular, muscular, digestiv si urinar.

Banana este fructul care contine triptofan natural, cu efect de linistire si stare de bine la nivel central. Asocierea cu vit. B ajuta la cresterea sintezei de serotonină, dar si la conversia glucidelor in glucoză, cu stabilizarea nivelului glicemiei în sânge.

  • Ușor de digerat – cea mai bună gustare

Tot banana este fructul cel mai usor de digerat, nu da alergii, prin urmare e optiunea ideala in diversificarea alimentatiei la sugari, gustarea perfectă pentru copii si alimentul de bază pentru sportivi.

  • Nu consumați orice fel de banană, doar cele coapte, adică…

Cum trebuie să fie o banană? Coaptă nici prea mult nici prea putin, cu extremitațile verzi si mijlocul galben. Dar si banana necoaptă (verde) are un rol benefic in caz de diaree- amidonul pe care il contine are efect prebiotic si restabileste echilibrul intestinal.

  • Scurtă concluzie

Banana e recomandată în orice situație, chiar si în post sau pentru cei care țin dietă- o banană e bună și pentru foame și pentru energie și pentru liniștire”, conchide medicul Mihaela Bilic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation